Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Najsmutnejšie je sledovať premárnený potenciál. Jonesova vízia budúcnosti je zaujímavá, zvrhlo nechutná a pútavá, aj napriek tomu, že si očividne berie v mnohom inšpiráciu z iných cyberpunkových diel, svojským spôsobom do popredia stavia civilného, nemého hrdinu, ktorý s touto dobou musí súperiť. Lenže to je málo, obzvlášť keď sa dve hodiny musím pozerať na detektívny príbeh, ktorý nespĺňa správne predpoklady pútavého rozprávania či už zaujímavého vykreslenia motivácii a tá hra s vizuálom a svetom mi prestane v polovici stačiť. Áno, má to svoje momenty, ale tak trpký dojem po podobnom filme som nemal už dlho. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones je solidní režisér s třemi triumfy na krku, ale jeho novinka Mute se 44% je docela záhadou. Osobně mi to nepřišlo tak strašný jako je zdejší hodnocení. Alexander Skarsgård je sympaťák a tím, že je němý film celkem ozvláštnil, Paul Rudd si zahrál ujetého záporáka a vlastně byl až k nepoznání. Vizuálně to atraktivní moc není, místy jsem měl pocit, že nekoukám na Sci-Fi, ale na film z našeho světa, občas tam proletí dron či lítající auto, ale ve srovnání s Blade Runnerem je film vizuálně chudší. Akce docela ušla, ale není jí moc a příběhově to lehce drhne, ale rozuzlení se mi líbilo. Mně to na průměr vychází, nenudil jsem se . 55% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohoto sci-fi z produkce Netflixu je skutečnost, že poměrně obstojně zobrazuje cyberpunkový Berlín. Bohužel ale to a atmosféra města je to jediné, co si z filmu odnesete, jelikož se s podobným tématem v rámci sci-fi nepotkáváme každý den. Příběhově ale poměrně nůďo a herecky se tu objeví postavy, o kterých za pár minut nebudete ani vědět. Bez emocí, bez charakteru, bez ničeho. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání a umělecký sešup dolů. Duncana Jonese zřejmě smrt otce těžce poznamenala. Tohle totiž není ten samý sebevědomý režisér, co natočil MOON. Jako by nevěděl, co tímhle filmem říct. Těžce příběhově a postavově vyprázdněná a roztříštěná matlanina všeho možnýho, co vás napadne. Chvílema mi to připomínalo už i takovou do sebe zahleděnou sračku jako jsou Kellyho SOUTHLAND TALES. Příliš mnoho postav, skoro žádná sympatická, v jejich motivacích se většinou ztrácíte a jejich dialogy jsou duchaprázdný. Futuristický Berlín by chtěl být druhým BLADE RUNNERem, ale vylezl z toho spíš takovej refnovsky neonovej retro papundeklland. Chybí tomu nějaká dynamika vyprávění, tempo a co si budem povídat, ten obsah není zrovna nic originálního. Jediná zajímavá postava zmizí hned na začátku, aniž bychom si k ní stihli vytvořit nějaký zájem. Duncan byl vždy nejsilnější v minimalismu, ale tady si bere moc velký sousto, nezvládá to ukočírovat vypravěčsky a nenadchne bohužel ani vizuálně. Už chápu, proč do toho po finančním průseru s WARCRAFTem nechtělo žádný studio jít. Netflix je sice finančně výhodná online videopůjčovna, ale budget na rádoby druhýho BLADE RUNNERa z nich jako z filmovýho studia nikdo nevydojí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

What the fuck have I just seen? A prečo sa to vlastne muselo odohrávať v rovnakom svete ako Moon? Je síce chvályhodné, že Netflix dáva tvorcom dostatok slobody na realizovanie ich vízie, ale ako sa začína čoraz častejšie ukazovať pri filmoch z Netflix produkcie niekedy to je skôr na škodu a chýba silná ruka producenta, ktorá by aspoň trocha usmernila režisérov čo si vlastne natočia. Pri Duncanovi si totiž vážne začínam myslieť, že ten Source Code bola iba akási zhoda náhod, ktorá sa už nebude opakovať, pretože od tohto filmu to s ním už ide iba dole vodou (Warcraft) a s aktuálnym Mute klesol snáď až na samotné dno. Nezaujímavý film, ktorý dokonale vystihuje jeho názov - Mute (nemý) - film, ktorý nemá čo povedať. Ba navyše ešte bez akejkoľvek atmosféry alebo zaujímavej myšlienky (akciu alebo akékoľvek napätie, keďže v žánri je uvedené aj thriller by ste hľadali už úplne márne). Keď si nechcete nechať skaziť príjemné spomienky na Moon, tak zabudnite, že toto niekedy vzniklo a ušetríte si neskutočne dlhé dve hodiny, v ktorých sa nič nedeje a ešte je to aj celé podporené pomerne druhotriednym vizuálom. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol pôvodne zmýšľaný ako prvá čast chystanej trilógie so Samom Rockwellom v roli Cactusa (Paul Rudd). To sa však zmenilo kvôli vysokému rozpočtu, a tak sa najprv natočil Moon (2009), kde si Rockwell zahral hlavnú rolu. (Astonko)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama