Reklama

Reklama

Ministerstvo lásky

  • Chorvatsko Ministarstvo ljubavi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Renomovaný biolog Krešo je v koncích. Blíží se krize středních let, o iluze už dávno přišel, ztratil zaměstnání a navíc strádá v manželství, které zřejmě nikdy neměl uzavřít. Naštěstí ho stále ještě obdivuje jeho syn. Chorvatská vláda se potýká s finančními obtížemi a zoufale hledá neotřelé způsoby, jak ušetřit. Od války v devadesátých letech sice už uplynulo víc než dvacet let, ale přesto se vládní úřady náhle začaly zajímat o vdovy po padlých vojácích. Ty z nich, které se neprovdaly, ale navázaly nový vztah, nesmí nadále pobírat vdovský důchod. Zavedení tohoto nepopulárního opatření si žádá celou novou instituci jménem Ministerstvo lásky, jež má za úkol shromažďovat informace o vdovách, které nový zákon porušují. Krešo nemá co ztratit, a tak využije protekce, kterou mu zařídil jeho agresivní tchán, a nechá se na novém ministerstvu zaměstnat. Jediná potíž je v tom, že horší úředníci než on a jeho výstřední společník Šikić se dají najít jen stěží. (CinemArt)

(více)

Recenze (2)

snaked 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie. Přesně taková, jakou si jsem si ji po přečtení anotace představovala. Jen filmařsky mohla být trochu lépe zpracovaná. X-krát viděné situace (chrápání), ambivalentní hrdina, pár moralit, které ale na hlubší přesah nemají. Zřejmě díky českému vkladu můžeme vidět v české kinodistribuci. Přitom výrazně lepších filmů z post-jugoslávské kinematografie, které by si zasloužily tady být uvedeny, je řada. / (3 s odřenýma ušima) ()

Související novinky

Začínají 24. Dny evropského filmu

Začínají 24. Dny evropského filmu

01.04.2017

24. Dny evropského filmu proběhnou v Praze 6. - 13. 4. (kina Lucerna, Světozor, Royal a Kino Pilotů) a v Brně 14. - 17. 4. (kino Scala). Jejich ozvěny se pak budou konat v Boskovicích (18. - 20. 4.),… (více)

Reklama

Reklama