Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Recenze (120)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film po všech stránkách... Standardní Sean Connery, průměrný příběh, ani hudba Jerryho Goldsmithe není nějaká zvláštní... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Western z toho čiší na světelné roky daleko, a představa, jak by asi jednotlivé scény v tomhle zasazení vypadaly (respektive čím by se dali nahradit dělníci ve skafandrech, kterým z fetu začíná šplouchat na maják), je asi nejzábavnější složkou při sledování filmu. Connery ujde, jeho netypický sidekick je fajn, můžete se ujistit, že Raymondův táta byl už za mlada psychopat, a hlavně je na co se dívat, pokud je vám blízká estetika lodí Nostromo a Sulaco;) Bohužel westernové téma se promítá i do pomalejšího rozjezdu a v zásadě zbytečně natahované závěrečné "přestřelky", ale netrpěl jsem. I když přiznávám, že jsem při prvních záběrech na Io a prvních tónech Goldsmithovy hudby měl poněkud vyšší očekávání. 60% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sci-fi z westernu neuděláš, i když máš k ruce sebelepší kulisy. Tohle si Peter Hyams očividně nepřipustil, když nechal scénář přepsat z prašných plání do vesmírné stanice. Bohužel mu nebylo dodáno moc víc, takže je to scenáristicky neuvěřitelně ploché, nescifiózní (či jak to napsat) a vesměs nezajímavé (což platí i pro postavy). Vizuál je ale pětihvězdičkový a srdce každého scifisty musí radostí zaplesat při pohledu na všechny ty chodby a ubikace (nebál bych se říct, že je to stejně dobré a nadčasové, jako v prvním Vetřelci). Škoda, že tu nebyl silnější základ. Investovaná energie rozhodně je vidět každou minutu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams netočil vždycky bláboly jako Lovci dinosaurů a v sedmdesátých a osmdesátých letech si pár zajímavých kousků připsal. Outland sice zestárlo a první půlka je až příliš nudná a ukecaná, ale pořád je tu skvělý design základny,, kde by se líbilo i Vetřelcům, napínavý závěr, charismatický Connery a skvělá Frances Sternhagen. Protože kdo potřebuje, aby hrdinovi kryla záda nějaká sexy roštěnka, když může mít hláškující cynickou padesátnici se sklonem k alkoholismu? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $17,374,595Tržby Celosvetovo $19,200,000║ Technicky vzato dobrá práca, triky, prostredie, atmosféra slušná, len príbeh by chcel niečo viac, než prostoduchú zápletku, ktorá v druhej polovici má len suchý dojazd. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z úcty k Seanu Connerymu, který se nebál vzít takovouhle roli, a k všem zúčastněným, kteří se nebáli jít do podivné sci-fi ze vzdálených míst vesmíru dávám slušné 3*. Celkově vzato je téma velmi zajímavé, provedení je na svou dobu a prostředky pro milovníka sci-fi dobré, ale jinak nic. Člověk, který nepovolí filmu ty podivné kulisy a chvílemi naivní postavy tak má prostě smůlu. Naštěstí, o tomhle sci-fi není a celá zápletka v prostředí vesmírné stanice s neustále pobíhajícím a skvělým Connerym je hnacím motorem filmu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

(BLU RAY) Celkem nevýživná variace na High Noon, kterou drží Conneryho charizma a hlavně (pro mě dost překvapivě, čekal jsme že jde o lacinější záležitost) prvoligový sci-fi design interiérů, který je bez problémů na úrovni třeba s prvním Vetřelcem, prostě radost na všechny ty chodby a ubikace pohledět. Jinak se toho ve filmu moc neděje. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Průměrná sci-fi - stejně jako cokoliv od Petera Hyames. Zaujme dobrý Sean Connery a hudba Jerryho Goldsmitha. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bagouna jsem dal do basy a drogy do hajzlu. Nebo to bylo opačně, nevím přesně." Kdybych byl šerifem na měsíci IO, kde bych neměl oporu v zákoně ani v podřízených, tak bych se určitě nenechal uplácet místním bossem, ale šel bych tvrdě proti němu. Samozřejmě kecám, protože nejsem sebevrah jako potížista šerif O´Neil. Ten začal okamžitě strkat nos tam, kde měli mocní své prsty a já jsem čekal pořádně zábavný boj za spravedlnost. Místo toho jsem se dočkal pouhé westernové přestřelky, kterou ozvláštňovalo několik vychytralých manévrů ve vakuu a svérázná paní doktorka Lazarusová se sarkastickým jazykem. Nebylo to sice úplně špatné, ale k tomu, abych svou příští dovolenou plánoval na třetím měsíci Jupitera, mě to rozhodně nenalákalo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dobrá vesmírná krimi (využívající v úloze šerifa i prvky westernového žánru), napínavý jednoduchý příběh bez zbytečných žánrových klišé a nadbytečné akce - a přes nutných pár nelogičností v chování postav v podmínkách ve vesmíru či aplikaci fyzikálních zákonů v ději jde každopádně o zajímavý počin v rámci žánru. One man show Seana Conneryho jako šerifa stojícího >sám proti všem< na straně pozemského zákona i tam kdesi u Jupitera... Možná nuda pro trumpety ujíždějící na slátaninách typu "Total Recall"... - a ejhle, jak je vše pomatené: Tenhle film atmosférou i zpracováním T.R. daleko převyšuje, ovšem ku slávě mu to moc nepomohlo. Tři a půl hvězdičky za film - z nutnosti pak po rozvaze zaokrouhleno nahoru za to poctivé meziplanetární napětí... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Správnej polda řeší dilema, jestli je důležitější rodina nebo jeho práce a nakonec zvládne oboje. V kolika filmech jsem už podobnej příběh viděl? Tady je rozdíl akorát v tom, že se děj odehrává ve vesmíru. Vzhledem k tomu, že v tom hraje Sean Connery a od režiséra jsem znal film Kozoroh 1, čekal jsem přecejenom nějaký trochu "inteligentní" sci-fi ve stylu třeba Blade Runnera. Ale scénář je spíš z kategorie akční béčko. Jenže zároveň to ani neni vyloženě nějaká akční zábava, kde by byl hláškující hlavní hrdina, kterej za sebou nechává hromady mrtvol a kaluže krve. Prostě je to takový nemastný, neslaný, ani ryba, ani rak. Nutno dodat, že si teda filmaři celkem slušně vyhráli s nejrůznějšíma kulisama a dekoracema a ta základna vypadala fakt hodně vymakaně. O to víc zamrzí, že se při natáčení nikdo nezamyslel nad různejma blbostma typu, že třeba chvíli je na tý planetě normální gravitace, chvíli téměř beztížnej stav, pak je v tom beztížnym stavu najednou hroznej problém vyšplhat na římsu a podobně... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sci-fi variace na western V PRAVÉ POLEDNE přenášející spravedlivý osamocený boj jednoho proti přesile z Divokého Západu do vesmíru může překvapit příjemnou civilností, ale zároveň se divák neubrání otázce proč. Co z toho, když z žánru vytěží jen pár pěkných úmrtí (dekomprese) a nadmíru efektní finále? Krom toho filmu hodně dává tradičně dobrý Connery a výborná výprava, nad kterou musí (nejen) každý sci-fista zaslintat. Přesto OUTLAND ani dnes neurazí a svého času dokonce přihrál Hyamsovi režii pokračování 2001: VESMÍRNÉ ODYSSEY. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Western co se tváří jako zaplivaná špinavá sci-fi v prostředí těžební základy na Io. Connery jako umanutý policajt řeší podivné případy sebevražd, ve kterých má zdá se prsty zlý korporát, solí jednu hlášku za druhou. Nejlepší je ovšem Frances Sternhagenová jako cynická doktorka se sklonem k alkoholismu. Úsměvné "akční" finále ukazuje, jak moc se žánr za ty roky změnil. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zaujimave, no nedotiahnute krimi scificko. V prvej polhodine sa rozvinie zaujimava zapletka, ktora divaka naozaj drzi v napati a spolu so serifom (Connery), tuzite zistit, aka zahada sa to skryva v naoko bezproblemovej tazobnej kolonii. No napatie a aj stupen zabavy opadol, ked som zistil, ze ide len o veelmi jednoduche becko, ktore svoju zo zaciatku umne zakrivanu identitu coskoro odhalilo a zaklincoval to zaver, v ktorom sa serif zmeni na hrdinu bojujuceho o prezitie. Co sa vsak filmu upriet neda, je vyborne vizualne spracovanie ( v ratane krvavych efektov tak typickych pre 80-te roky), ktore obdivuhodne realisticky zobrazuje vesmirnu tazobnu koloniu (tak ako interiery, tak aj posobive exteriery). Seriozne tvariace sa becko, ktore stoji za pozornost havne fanusikom osemdesiatych rokov. (6.6/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, které se v první polovině chová jako klasická kriminálka a v polovině druhé se stane parafrází neméně klasického westernu V pravé poledne? Proč ne! Outland je nepřetržitá one man show Seana Conneryho, který je extrémně sympatický a v několika scénách (výborná naháněčka s jedním z padouchů zakončená přesdržkovou v kuchyni) i extrémně akční, vše se navíc odehrává v perfektních a uvěřitelných kulisách měsíční základny, kde na některé nápady (beztížné cely) je radost pohledět. Hyamsova zručná režie žene děj za podpory Goldsmithovy dynamické hudby neustále vpřed a když dojde na zmíněnou westernovost a Conneryho postava čeká na přílet raketoplánu, na jehož palubě je kdosi, kdo si chce "šerifa" podat, napětí by se dalo krájet. A to závěrečné zúčtování! Sympatický snímek. Velice. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mesiac IO (Eye-Oh) je tretia obežnica planéty Jupiter. Má priemer dvetisíc dvesto sedemdesiat tri míľ. Od Jupitera je vzdialený dvesto šesťdesiat dva tisíc míľ. Príťažlivosť na povrchu je jedna šestina zemskej gravitácie. Na IO je vybudovaný rozsiahly komplex na ťažbu titanu so stovkami zamestnancov. Dĺžka letu zo Zeme je jeden rok. Vzdialenosť najbližšej kozmickej stanice je sedemdesiat hodín. Frekvencia zásobovacieho raketoplánu je raz za týždeň. V takýchto podmienkách musí bezpečnostný šerif William T. O´Niel objasniť niekoľko znepokojujúcich úmrtí robotníkov. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Do posledního filmového políčka průměrná podivaná, která s přibývajícími roky ztrací stále větší část své zajímavosti. Prosté detektivní vyšetřování na palubě vesmírné lodi s trochou vulgarity, kterou již dnes snadno přehlédneme. A neuváděla to ČT kdysi dávno pod názvem 'Třetí měsíc Jupitera'? ()

Reklama

Reklama