Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušební jízdu nové železnice lemující řeku Colorado provázejí nečekané potíže. Místní provozovatel dostavníkové sítě se snaží nekalou konkurenci zlikvidovat sabotážemi na trati, a když neuspěje, poštve proti ocelovému oři indiány.
Technicolorový western o počátcích úzkokolejky Tomahawk and Western Railroad je zajímavý především menší rolí tehdy ještě neznámé Marilyn Monroe. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přeci jen hodně naivní kousek plný umělých stromů, zadních projekcí, obrovských výbuchů a taky prostřílené lokomotivy. Dostojím svému předsevzetí, a za indiány opět zobrazené jako roboty pošlu jednu * pryč. Hlavní mužská postava ve vlaku hraje na malou kytaru, a pozor držte se, hlavní ženská postava, jejíž pevná ruka a rozhodnost si vysloužila šerifskou hvězdu, nikdy neokusila polibek a moc se chce tomuto umění naučit... Zajímavostí je, že část repliky vyslovené indiánským náčelníkem (There's No Business Like Show Business) se později stala titulem filmu s božskou Marilyn. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

POOR GRANDPA JUST COULDN'T STAND THAT.. a tak mu vystřelil mozek z hlavy než aby se udusil! Western pojatý naivně, ale o to víc mile. Kit i Johnny jsou sympatičtí a hezky se na ně dívá. Film je dobrodružný z prostředí Skalnatých hor a jde o to dostat první lokomotivu do městečka jménem Tomahawk v určitém termínu, což je poledne dne 5.9.1876. To se nelíbí dostavníkové společnosti a tak celou výpravu infiltruje agent Dakota, který se nakonec proletí, jako hadrovej panák z 300 metrového srázu. Dole mimo záběr ho jistě roztrhala smečka vlků, ale to už vidět není. Na film z roku 1950 je to masterpiece! ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama