Reklama

Reklama

Vzpomínka na léto

(festivalový název)
  • Česko Vzpomínky na léto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Konec sedmdesátých let očima dvanáctiletého Petra. Prázdniny v malém městě sice neskýtají mnoho příležitostí k zábavě, ale chlapec se nenudí. Líná odpoledne tráví se svou nejlepší přítelkyní – maminkou, kterou den co den poráží v šachu. Na jejich blízkém vztahu se však postupně něco mění. Žena má na svého syna méně času a večer se stále častěji vytrácí z domu. Petr si bude muset sám poradit s tragédií, k níž došlo na místním koupališti. Režisér za pomoci zámlk vytváří subtilní obraz vstupu do teenagerského věku, kdy se zdá, že nenápadná událost položí stín na celý další život a kdy se doposud bezpodmínečně milovaní blízcí vzájemně odcizují. (Kino na hranici)

(více)

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych nejdřív chtěl poděkovat klukům co dělají 3 kino, nejde mě ani tak o to, že k nám přivezou velmi kvalitní snímky s Polska nebo Maďarska, to určitě dělají i jiný podzimní festiválky. Jde mě o to, že sem přivezou i skutečné hvězdy polské kinematografie jako třeba dneska Urszulu Grabowskou ( u nás známá jako hlavní představitelka z filmu Joanna) a díky kamarádskému prostředí festivalu jsem mohl dát českou-polsko-anglickou řeč s touto herečkou a musím říct , že když mě o ní Mulosz říkal, že je v pohodě, nečekal jsem, že až v takový, že se oba s Ursulou budeme smát jak leča třeba kvůli její divadelní roli prostituky v Přeletu nad kukaččím hnízdem, zkrátka fámozní polská bohyně !! Samotný film je silný především pokud člověk dokáže sdílet pocity hlavního hrdiny Petra, bylo mě toho kluka hrozně moc líto, přál jsem mu lásku mateřskou i dívčí, víc radosti a závěrečná "oční" scéna a katarze obou představitelů je mistrovsky zahraná. V Polsku se snad filmařský a herecký talent rozdává v supermarketu, protože jím disponuje tolik lidí, že to je až nenormální. ()

kubax 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl na filmovém festivalu ve Zlíně a musím říct, že příběh mě velmi zaujal, to už se ale nedá říct o zpracování. Filmaři měli vymyslet něco jiného, místo neustále se opakujících scén, které byly ve filmu nespočetněkrát. Jinak herecké výkony byli velmi přirozené a kamera byla velmi kvalitní. Rodinný film ze života a příběh který je běžný i v dnešní době. Dávám *** ()

Reklama

Reklama