Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy zavede mladého policistu na vojenskou základnu. Tam však jeho pátrání naráží na záhadný odpor vlivného plukovníka Seana Conneryho. Při vojenské přehlídce je neznámými muži zastřelena seržantka Patti Jean. Pronásledování auta s vrahy skončí fiaskem. Vyšetřováním je pověřen inspektor Jay Austin a dále velitel vojenské policie Alan Caldwella. Mezi oběma muži panuje zvláštní napětí a antipatie, které mají zřejmě kořeny v minulosti. Seznámení Jaye s Caldwellovou dcerou Donnou je naopak od prvního okamžiku plné oboustranných sympatií. Vyšetřováním se zjistí, že smrtící zbraň by mohla patřit někomu na základně. Plukovník to odmítá, ale souhlasí s prověřením všech stop. Jay s Alanem se sice v soukromí těžce snášejí, při pátrání si však pomáhají. Alanovi navíc vadí i fakt, že se jeho dcera s Jayem stále více sbližuje. Brzy je stopa přivede k pravděpodobnému vrahovi (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol snáď zlý vtip! Ja som mal do polovice filmu pocit, že sledujem epizódu nemeckého kriminálneho seriálu. Neskutočne rozťahané, krepo natočené a zúfalo nudné. Nestačim valiť bulvy, ktože to tam hrá. S Hyamsom to nebolo nikdy nejake slávne, ale toto už je úplné dno. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mark Harmon prostě není materiál na celovečerák, Sean Connery se nudí, Meg Ryan dotahuje, co zvládne. Neskutečně slabé. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nedokázalo zachránit ani trio Connery - Harmon - Ryanová. Kvůli nim jsem dospěla k chybnému závěru, že tento film musím vidět. Stalo se, ale již nikdy víc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako nehrát v tom Meg Ryan, která tady konečně hraje samu sebe, teda hysterickou cuchtu, a být to o scény s ní o polovinu kratší, je to docela slušný díl nějaké té Kriminálky San Francisco, kde dokonce i Sean Connery občas něco zahraje. Problém je, že scénář skáče mezi detektivkou a rodinným dramatem tvrdého, ale čestného vojáka, který hledá cestu ke své dceři a k lidem obecně. Oboj je však zobrazeno tak vágně, že ten patetický konec mne nejenom nedojal, ale přišel mi směšný. Škoda, jistý potenciál tu byl, ale to by se skutečně muselo soustředit jen a jen na vyšetřování bez rodinných pičičmund a prozírání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pomalá nezáživná detektívka z vojenského prostredia v ktorej sa viac riešia vzťahy medzi postavami (otec - dcéra, dcéra a otcov parťák) ako prípad. A keďže postavy tiež dvakrát zaujímavé nie sú, tak ani v tomto smere to nie je príliš pútavé. Buddy chémia medzi starým vojakom Connerym a mladým poldom Harmonom je tiež slabá. Kráska Meg Ryan mimo romantického žánru tiež nemá čo predviesť. Takže jedinou záchranou sú akčné scény. 2 naháňačky, jedna prestrelka a hlavne cool bitka v ktorej Connery s jedným palcom zmláti obrovské hovädo. V bitkách sa Connery nikdy nestratil. Výsledkom je nudná detektívka s dobrými akčnými scénami. 5/10. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

druha spolupraca conneryho s hyamsom (po ich spolocnom vylete do vesmiru v celkom slusnom outlande) prichadza dva roky po otrasnom running scared (kde to hyams skusil v buddy cop zanre) a bohuzial je nakrutena podobnym bezkrvym stylom. kamera a cely look filmu je skvely, ale zvysok filmu a to hlavne scenar je otrasny. connery zachranuje svojou charizmou co sa da, ale to vsak nestaci aby to presidio vytiahlo z nudneho podpriemeru... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...na tak plytký scenár hviezdne obsadenie vďaka tomu vznikla priemerná detektívka....dá sa pozrieť ak nebudete čakať zázraky a uspokojíte sa s bežným "klišééé". ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Klasika v žánru krimi. Jen ta zápletka je dost obyčejná. Paramount a Universal sekali tyhle filmy na kila. 60%. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Taká moja srdcovka. Viem, že to nie je nejaká super bomba a tak to aj vyzerá s percentami v hodnotení. Neviem presne vysvetliť prečo (to na mňa tak zapôsobilo), ale pokúsim sa. Sean Connery je skvelý herec (a taktiež aj Bond) – jeden z mojich najobľúbenejších. Marka Harmona mám zase rád z pre mňa najlepšieho seriálu NCIS. Meg Ryan nijak moc nevyhľadávam, ale v tomto filme bola pre mňa prekvapivo príjemná. Taktiež skvelá hudba, zaujímavý námet a skvelý nádych kriminálnych 80tych rokov. A to všetko vytvorilo pre mňa bližšie nešpecifikovaný príťažlivý a veľmi pôsobiaci celok. Opakujem nejde o žiadny blockbuster a ja si to uvedomujem, je to len taká moja srdcovka. ()

Shetland 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem úplně jiný film,ale po shlédnutí musím říct jediné : herecké i filmové klišé. Ani lepší herecké obsazení filmu nepomohlo a tak spadá film do horšího průměru. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl, ví o čem je řeč. ŽÁDNÉ DROGY. Láska táty k dceři přerůstá rámec armády a z toho dcera těží . . . . Ale co je komu do vojáčka, když ho nadřízení zradili? Asi ve všem mají prsty. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá krimi s nesympatickým Harmonem. Problém je v tom, že krom slabého vyšetřování se polovinu doby řeší rodinné problémy, což je dost otravný. Jen díky Connerymu dávám 2* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Od Hyamse mám radši jeho sci-fi než kriminální filmy. Tohle je ale slušný thriler, který nepřekvapí, ale rozhodně ani neurazí. Je to taková klasická vyšetřovačka, šmrcnutá troškou romance (a sexíku) a rodinného dramatu, celkem fajn akcí na konci a hlavně fajn Connerym. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Marka Harmona mám rád, zejména je perfektní v Námořní vyšetřovací službě. Zde je naprosto bezvadným protihráčem Conneryho. Jinak ta zápletka celkem nic moc. Pořád to klišé, když americká armáda zatlouká a zatlouká, u ní se přece nemůže nic stát, a pokud se stane, tak je to její věc bez ohledu na následky. Takže to vidím za 3. ()

Reklama

Reklama