Reklama

Reklama

Child Eater

Trailer

Obsahy(1)

Helen (Cait Bliss) prichádza do domu pána Parkera (Colin Critchley), aby sa počas noci postarala o jeho syna. Tá je z toho celá šťastná, pretože má pocit, že toto bude pre ňu jeden z najľahších spôsobov zárobku. Malý chlapec však nečakane prichádza z historkou existencie strašidelného muža prebývajúceho v jeho skrini, ktorá ani zďaleka nemusí byť tak nereálna, ako sa na prvý pohľad môže zdať. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, kterou je celý film prostoupený, je hodně solidní, takže potud bez výhrad. Herecky je to kapánek horší, což platí především pro hlavní hrdinku, která prostě neumí a není ani potěchou pro oči. Naopak představitel dětské role byl docela fajn. No a bubák á la Nosferatu se mi hodně líbil a když se do toho pustil, dokázal nabídnout i pár obstojných chuťovek. Na druhou stranu jsem měl trochu problém ve chvílích, kdy došlo na přímou konfrontaci se záporákem. V jednu chvíli zařval, když dostal pěstí a v té druhé naprosto ignoroval zásahy kulek. No ale nad tím se dalo přivřít oko. Slušná jednohubka. 60% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert musím apelovat na všechny talentované tvůrce, aby se svým dlouhometrážním debutem zbytečně neotáleli. Jinak je postihne syndrom Davida Sandberga, který tak dlouho točil kraťasy, až se u něho vyvinula ukázková profesní deformace. Svou celovečerní premiéru (Lights Out) vytvořil za pomoci postupů, které lze efektivně aplikovat výhradně na krátkometrážní filmy. Není divu, že výsledkem byla spíše hororová křeč. Již letmý pohled na dosavadní tvorbu režiséra Erlingura Thoroddsena dával tušit, že se snímek Child Eater bude potýkat s navlas stejným problémem. A skutečně. Jedná se o horor diametrálně odlišných polovin. Úvodní část staví na atmosferické kontinuitě, kde zlověstné vibrace sice nedosahují zrovna dvakrát velké intenzity, ale zato je jejich puls neustále hmatatelný. Když se však na scéně objeví hlavní zloduch, kvalita snímku začne prudce stagnovat. Režisérovi podle očekávání došel dech a zbývající čas už sledujeme pouze jeho nemotornou snahu o jakžtakž smysluplné vyplnění 82 minutové stopáže. Povšiml jsem si zde hned několika několik scénáristických přehmatů, kterým nasadilo korunu sprosté okopírování postavy záporáka, jenž v originální verzi (výtečný horor 1408) čekal na své oběti ve ventilační šachtě. Zejména kvůli ledabylé druhé půli hodnotím Child Eater pouze dvěmi hvězdami. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

No áno, tehotná žienka so sekerou všetko vyrieši... Hlúpe a nedomyslené, vrátane toho mysteriózneho základu, ktorý neponúkol ako zamak niečo, čo by upútalo. S tým samozrejme súvisí mizerná atmosféra. O hercoch radšej pomlčím. Jediná pozitívna vec bolo narábanie s muzikou. Slabý podpriemer. 30/100 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyvážené a zamyslím-li se nad tím, pouze základní premisa příběhu funguje. Dalo by se říci, že režisér vymyslel snového zabijáka, který obětem rve očí a vypadá naprosto fantasticky. Dokážu i ocenit snahu o atmosféru, která by v poslední půl hodině i fungovala, nebýt laciné kamery a všeho kolem. Lacinost z filmu přímo sálá a především herci připomínají osoby, posbírané někde v Albertu na první dobrou. Zase je to jeden s hororů, kdy člověk musí přivírat oči nad první hodinou a užívat si závěr......4/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Helen prichádza do domu pána Parkera, aby sa počas noci postarala o jeho jediného syna Lucasa. Malý chlapec je milovníkom vtáctva, a tak sa môže zdať, že táto nočná "služba" bude pre dospievajúcu ženu jeden z najľahších spôsobov ako prísť k peniazom. Lenže Lucas nečakane prichádza z historkou existencie strašidelného muža, prebývajúceho v jeho skrini, ktorá ani z ďaleka nemusí byť tak nereálna, ako sa na prvý pohľad môže zdať ... Oproti pôvodnému kraťas "originálu" výrazné zlepšenie po všetkých stránkach. Viac gore (o trošku), rozhodne (!!!) lepší výzor záporáka, celkom dobrá atmosféra v kombinácii s mystickým záverom dokážu zaujať. Lenže napriek všetkému, v porovnaní s Thoroddsen-ovým "Patient Seven", je pre mňa "Child Eater" skrátka slabším pokusom. Na logickosť už bolo narážané "ricci.s-om.com", takže za mňa vymaľované na úrovni slabších troch hviezd - 52,76% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama