Reklama

Reklama

Child Eater

Trailer

Obsahy(1)

Helen (Cait Bliss) prichádza do domu pána Parkera (Colin Critchley), aby sa počas noci postarala o jeho syna. Tá je z toho celá šťastná, pretože má pocit, že toto bude pre ňu jeden z najľahších spôsobov zárobku. Malý chlapec však nečakane prichádza z historkou existencie strašidelného muža prebývajúceho v jeho skrini, ktorá ani zďaleka nemusí byť tak nereálna, ako sa na prvý pohľad môže zdať. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (23)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Neviem síce posúdiť ako bude tento snímok voňať jakožto největším hororovým exprdům + detinským slohovým pisatelooom, ale mne sa rozhodne pozdával! Čo som na základe predchádzajúceho; rovnomenného kraťasu aj čakal. Pomer medzi nápadom, spracovaním, atmosférou a hororovou „akciou“ tu bol podľa mňa v rámci kreatívnych možností solídne vyvážený a osobne nebudem mať problém si to časom zopakovať, či prijať možné pokračovanie. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

30% víc ani ň! Dědek byl odpudivý, ale co z toho, když se vždy mihnul jen v sekundových scénách. 99,9% filmu obsadily amatérské herecké výkony, které se prostě nedalo vstřebat. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Bavilo rovnako ako režisérov kraťas Child Eater. Podobne sa totiž koncentruje na atmosféru. Opatrovateľka sa snaží zachrániť malého chlapca pred škaredým ušatým bubákom z plagátu, ktorý si rád pochutnáva na ľudských očiach. Do toho sa zamiešajú aj úbohí policajti či praštená ženská túžiaca po pomste, takže sa môže začať naháňačka a skrývačka v lesoch. Hudba výborná, herci sa snažili, fagan prekvapivo neotravný. Dokonca dôjde aj na gore a nie je ho až tak málo. Akurát motivácia hlavného záporáka nie je úplne logická (toho malého potkaníka totiž chytil viackrát a aj tak mu nikdy nič neurobil, na rozdiel od ostatných menej podstatných postáv), takže chybičky krásy by sa našli. Napriek tomu sa v rámci neznámych nezávislých hororov jedná o vydarený kúsok, u mňa zatiaľ jeden z najlepších tento rok. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert musím apelovat na všechny talentované tvůrce, aby se svým dlouhometrážním debutem zbytečně neotáleli. Jinak je postihne syndrom Davida Sandberga, který tak dlouho točil kraťasy, až se u něho vyvinula ukázková profesní deformace. Svou celovečerní premiéru (Lights Out) vytvořil za pomoci postupů, které lze efektivně aplikovat výhradně na krátkometrážní filmy. Není divu, že výsledkem byla spíše hororová křeč. Již letmý pohled na dosavadní tvorbu režiséra Erlingura Thoroddsena dával tušit, že se snímek Child Eater bude potýkat s navlas stejným problémem. A skutečně. Jedná se o horor diametrálně odlišných polovin. Úvodní část staví na atmosferické kontinuitě, kde zlověstné vibrace sice nedosahují zrovna dvakrát velké intenzity, ale zato je jejich puls neustále hmatatelný. Když se však na scéně objeví hlavní zloduch, kvalita snímku začne prudce stagnovat. Režisérovi podle očekávání došel dech a zbývající čas už sledujeme pouze jeho nemotornou snahu o jakžtakž smysluplné vyplnění 82 minutové stopáže. Povšiml jsem si zde hned několika několik scénáristických přehmatů, kterým nasadilo korunu sprosté okopírování postavy záporáka, jenž v originální verzi (výtečný horor 1408) čekal na své oběti ve ventilační šachtě. Zejména kvůli ledabylé druhé půli hodnotím Child Eater pouze dvěmi hvězdami. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Helen prichádza do domu pána Parkera, aby sa počas noci postarala o jeho jediného syna Lucasa. Malý chlapec je milovníkom vtáctva, a tak sa môže zdať, že táto nočná "služba" bude pre dospievajúcu ženu jeden z najľahších spôsobov ako prísť k peniazom. Lenže Lucas nečakane prichádza z historkou existencie strašidelného muža, prebývajúceho v jeho skrini, ktorá ani z ďaleka nemusí byť tak nereálna, ako sa na prvý pohľad môže zdať ... Oproti pôvodnému kraťas "originálu" výrazné zlepšenie po všetkých stránkach. Viac gore (o trošku), rozhodne (!!!) lepší výzor záporáka, celkom dobrá atmosféra v kombinácii s mystickým záverom dokážu zaujať. Lenže napriek všetkému, v porovnaní s Thoroddsen-ovým "Patient Seven", je pre mňa "Child Eater" skrátka slabším pokusom. Na logickosť už bolo narážané "ricci.s-om.com", takže za mňa vymaľované na úrovni slabších troch hviezd - 52,76% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No áno, tehotná žienka so sekerou všetko vyrieši... Hlúpe a nedomyslené, vrátane toho mysteriózneho základu, ktorý neponúkol ako zamak niečo, čo by upútalo. S tým samozrejme súvisí mizerná atmosféra. O hercoch radšej pomlčím. Jediná pozitívna vec bolo narábanie s muzikou. Slabý podpriemer. 30/100 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, neoriginální, Hororová ptákovina s 80ti letým, slepým záporákem, který své oběti morduje tím, že jim vyndá oči a sežere je. Úvod s holčičkou byl dost fajn a těšil jsem se, co přijde za Gore dál, ale nic než vyndané oči bohužel nečekejte. Dalším velkým mínusem je Helen, co by hlavní postava, která je celkem škaredá a moc dobře se na ní nekoukalo. Child Eater, je plný klišé a finále také ničím nepřekvapilo. Na zabití nudného večera ale proč ne, atmosféra byla slušná. Slabší trojka. (136. hodnocení) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Sám doma a skřet v lese? Né, vážně to myslej vážně tohle? Žvást. Jediný co mě vyděsilo byly ty bezoký panenky. Obsahuje i velmi zajímavou potitulkovou scénu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, kterou je celý film prostoupený, je hodně solidní, takže potud bez výhrad. Herecky je to kapánek horší, což platí především pro hlavní hrdinku, která prostě neumí a není ani potěchou pro oči. Naopak představitel dětské role byl docela fajn. No a bubák á la Nosferatu se mi hodně líbil a když se do toho pustil, dokázal nabídnout i pár obstojných chuťovek. Na druhou stranu jsem měl trochu problém ve chvílích, kdy došlo na přímou konfrontaci se záporákem. V jednu chvíli zařval, když dostal pěstí a v té druhé naprosto ignoroval zásahy kulek. No ale nad tím se dalo přivřít oko. Slušná jednohubka. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyvážené a zamyslím-li se nad tím, pouze základní premisa příběhu funguje. Dalo by se říci, že režisér vymyslel snového zabijáka, který obětem rve očí a vypadá naprosto fantasticky. Dokážu i ocenit snahu o atmosféru, která by v poslední půl hodině i fungovala, nebýt laciné kamery a všeho kolem. Lacinost z filmu přímo sálá a především herci připomínají osoby, posbírané někde v Albertu na první dobrou. Zase je to jeden s hororů, kdy člověk musí přivírat oči nad první hodinou a užívat si závěr......4/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-islandský horor „Child Eater“ není ničím, co by se snažilo o vyloženě nový přístup k hororu, jedná se jednoduše o film, který chce vyděsit tím, co zobrazuje. A myslím, že se mu to do jisté míry i docela dobře daří. Jsou zde scény, které jsou hodně nepříjemné na pohled, což byl hlavní důvod, proč byl snímek vlastně natočen. A v tom případě se tvůrcům dílo podařilo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tunajší hororový expert občas podstatu filmu vystihne, teda minimálne v tomto prípade tomu tak bolo. Nestáva sa často aby s ním drvivá väčšin ľudí súhlasila v tomto prípade však rozhodne môžem povedať že kraťas od tohto režiséra bol lepší ako celovečerný film čo je nepochybne škoda lebo námet ani záporák neboli zlý, avšak potom ako sa Lucas ocitol mimo domu a pobehoval lesom čaro sa vytratilo. Tam sa však, paradoxne, zrodil aj najlepší moment filmu,chlapcova strela prakom. Medzi 2 a 3*, dve za otrasné titulky starého homolku. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film bez náznaku originality,ale naštěstí i bez náznaku nudy.Záporák vypadá jak zesnulej K.Flint z Prodigy,a ostatní herci dost nesympaticky parodujou hraní.Ale jako celek to v pohodě tři hvězdy unese.Ten konec s křídlama mi něco připoměl.60%. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Hororová konvulze s hororovou atmosférou bez atmosféry. Scény, kde se má divák bát, působí naprosto nedůvěryhodně. Dokonce jsem tvůrce začal podezřívat, že si z toho dělají prdel. Jsem milovníkem hororu, ale tento výtvor je jedno velké zklamání, a přitom by se z toho dalo vyždímat mnohem více. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledujeme malou holku, která se odkud si dostala, ale nemá oko. Posuneme se o 25 let dále a máme zde ženskou co hlídá kluka , který se ztratí. Unesl ho podivný chlápek s brýlema (nebo co to bylo za mutanta viz konec) , který unáší děti a jí jejich oči a jde ho hledat. Z těch hororů o místních ´´ legendách,, ten lepší má to slušnou atmosféru a kluk není z těch, kterým divák přeje smrt po 5 minutách. Hraje zde zhruba 10 herců z toho minimálně půlka umře takže i bodycount je slušný + jedna gore scéna požírání oka. Lepších 60 není to z těch na, které si za rok třeba vzpomenu, ale i tak lepší kousek. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hororová stránka filmu ze začátku funguje na výbornou, jenže jakmile titulní postava vstoupí na scénu a příběh se začne víc a víc zamotávat, stane se z toho nechtěně komická kravinka která se bohužel rejžovi rozsypala pod rukama. Zřejmě to chtěl nějak ozvláštnit a tak do toho zamíchal snad všechny možný klišé - stará městská legenda, ještě starší městská legenda, přeživší co se z toho před lety dostala a ví o hlavním zmrdovi téměř vše, ohyzdná hlavní hrdinka která je ještě ke všemu těhotná, její kluk kterej z filmu zmizí stejně náhle jako se objeví, dítě kterýmu umřela máma s celkem zvláštním koníčkem, dům kde se vraždilo, farma kde se vraždilo, kemp kde se vraždilo atd atd. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Príbeh nebol zlý, starý dedo ktorý si rád pochutí na očiach detí, respektíve hocikoho kto príde práve do rany, no a rozhodne sa takto si pomaškrtiť na malom chlapcovi. Keby bol väčší rozpočet a lepšie prevedenie mohlo to byť skvelé. Takto väčšinu času sledujeme nesympatické postavy ktoré nevedia hrať s občasnými scénami s dedom ktorý vyzerá celkom v poriadku, vždy sa ale mihne len na pár sekúnd. Pochválim celkom obstojné gore , ktorého bolo celkom dosť. Koniec ma vyložene nebavil. Hlavná hrdinka ho udusí listami, jasné prečo nie. Ale keď doňho strieľajú z brokovnice alebo revolveru tak mu to nič nespraví. Inak je to čistý priemer na ktorý rýchlo zabudnem a skôr nedoporučujem. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco svižne (za babku) natočený film o monštru, ktorým sa strašia neposlušné malé deti. Problémom je, že tie príbehy nie sú ďaleko od pravdy, ba čo horšie, sú úplne pravdivé, ako sa o tom presvedčí aj mladá Helen, stojaca pred na prvý pohľad jednoduchou úlohou - stráviť jednú noc v osamelom dome na okraji lesa, jej úlohou je dozrieť na paranoidného krpca, ktorý si myslí, že ho niekto z lesa sleduje. Film sa tak vydáva po línii, ktorú pred nim vyšľapali filmy ako Jeepers Creepers, The Gate, Troll, Monster in the Closet či The Babadook. Hlavnou atrakciou filmu je samotné strašidlo - slepý, po zraku a očiach bažiaci vrah vyzerá ako upgrade Riddicka či zombie Johna Lennona, proti ktorému stojí vcelku sympatická dvojica - malý chlapec a jeho opatrovateľka. Aj keď je film plný dôverne známych detailov - malé mestečko, osamelý dom, stará legenda, silná mladá žena, polosirota ohrozovaná nadprirodzenými silami, prekvapujúco sa nezvrhol na defilé nudných klišé. Najväčším kladom je znepokojujúca temná atmosféra (väčšina sa odohrá počas jedinej noci), ktorá v poslednú polhodinku eruptuje do krvavého finále. Aj keď mi miestami vadil strih a logika, film rozhodne stojí za zhliadnutie. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý, trapný film a v hlavní roli extrémně hnusná žena. Sice natočeno z 98% potmě, přesto je jí často vidět do ksichtu. ()

Reklama

Reklama