Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ru-mi (Eun-kyeong Shim) je mladá dívka, kterou opustil v dětství otec (Seung-ryong Ryoo), bydlí nyní jen se svou matkou a ve vlastní restauraci prodává smažené kuře, které je vyhlášené po celém okolí. S dalšími obchodníky ze stejné ulice žije v poklidu, dokud se neobjeví bezohledná stavební firma, která je chce všechny vystěhovat, aby místo jejich krámků mohla vybudovat turistické centrum. Při jedné potyčce umírá její matka a Ru-mi po letech zkontaktuje svého otce, který nečekaně získal psychokinetické schopnosti. Ty se mu teď při pomoci dceři budou hodit. (LangiJ)

(více)

Recenze (8)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že režísér chuťovky Train to Busan naservíruje ďalšiu žánrovú udalosť. Nestalo sa tak. Zápletkou a prevedením je ten film, nehorázne nudný a nezáživný. O to viac zamrzí, keď si uvedomíme, že sa jedná o v zásade veľmi zaujímavú tému. Lenže namiesto presahov tu máme pomerne lineárny príbeh, kde sa hlavná postava chová veľmi zvláštne. Neviem veľmi kedy u nej nastal prerod( či je to naozaj podmienené jedným flashbackom). Postavy nedostávajú priestor, aby sme sa mohli s nimi naozaj stotožniť. Celé je to strašne nedotiahnuté. Nie je to ani komédia, nemá to ani výrazné akčné scény - až na poslednú, ktorá je dobrá hlavne vďaka strihačovi. Mal som problém to dopozerať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Yeon Sang-Ho si po skvělém Train to Busan vybral opět zajímavou látku,ale je škoda, že je film laděný spíš komediálně, dokázal bych si film představit i v hororovém provedení. Hlavní hrdina po vypití vody z pramene dostane super schopnost telekineze, kterou bude moct použít na obranu proti stavební firmě, která vysilá dělníky pohrozit místní obchodníky. Vizuálně je to v pohodě a telekinez hrátky vypadají dobře, humor občas také zafunguje, ale jinak mi film nenabídl nic,z čeho bych byl na větvi. Ok podívaná, ale příště prosím zase něco z hororu. 60% ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Korejská moralitka na téma, jak by bylo fajn mít superschopnosti, když korporace chce zbořit vaši čtvrť a vás proti vaší vůli odstěhovat jinam za pár šupů. Zajímavý mix komedie, sociálního dramatu, akčního filmu. Chápu, že film u korejského publika rezonoval a patřil do nejúspěšnější desítky titulů minulého roku. O to více překvapivější, když uvážíme, že zde vlastně žádná větší hvězda kromě Yu-mi Jung nehraje (a ta má navíc zápornou roli). Film se prostě trefil do korejského tragického naturelu a nesnaží se řešit, nebo odpovídat na otázky, kdo může za sociální nespravedlnost, jak vše napravit. Státní moc je moc svázaná se soukromým kapitálem a obyčejný člověk nezmůže vlastně nic, může se jen pokusit přežít a přesunout jinam... ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle jsem teda nečekala :( Po zkouknutí celkem rozčarování, moc mi to nesedlo, i když námět byl zajímavý. Myslela jsem, že to bude zaměřený na chlápka se super schopnostmi, ale ten po většinu filmu hrál spíš jen druhé housle a šlo hlavně o boje mezi místními malými obchodníky se stavební firmou, která je chce vystěhovat. Taky to bylo dost ukřičený a místy i přitažený za vlasy, hlavně ke konci. Ani jedna postava mi nebyla sympatická, spíš mi lezly na nervy a byla jsem ráda, že to už skončilo a nedrželi se tentokrát dvouhodinového standardu, protože to bych možná šla s hodnocením ještě níž. Na druhou stranu se musí nechat, že trikově to bylo povedené a úplný závěr byl fajn. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Psychokinesis" je nakoniec celkom okey kórejská komédia s prvkami drámy a možno aj trochou thrilleru. Možno keby sa viac sústredí na tie thrillerové a dramatické elementy, tak, tak by film mohol byť silnejší. Poviem pravdu, že úvodných 5 minút filmu som si myslel, že to bude absolútne vynikajúce a film už bude len pokračovať v rovnakom tempe a štýle. No potom sa viac-menej od toho odtrhneme a stretávame sa s našim hlavným hrdinom. Nie. Ru-Mi nie je naša hlavná hrdinka. Hrdinom filmu je jej otec, ktorý roky dozadu odišiel od svojej rodiny. A teraz hltom vody, ktorá bola na malý moment niečím chytená získa nadprirodzené schopnosti. A možno to bude aj v pravom čase, lebo jeho dcéra musí bojovať s obrovskou stavebnou korporáciou, ktorá ju a niekoľkých ďalších susedných obchodníkov chce vyhodiť pre nejaký iný projekt, ktorý sa bude stavať. Kórejci opätovne v niektorých veciach zvládajú svoj džob dobre. Hrdinovia sú sympatickí, dokážeme im porozumieť a držíme im palce, aby boli schopní dobojovať tento boj s veternými mlynmi. Ru-Mi je vynikajúca, jej otec je tiež super. Osobne si myslím, že keby akurát niektoré veci s jeho príbehom dotiahli, tak to mohlo byť lepšie. Najmä z toho, čo sme videli s ním v úvode. Viac-menej sa to už potom neadresuje a sú to len veci, ktoré sa vo filme udejú ale nijaký reálny význam mať nebudú. Čo by som ešte mohol povedať je fakt, že sú tu scénky, ktoré pôsobia viac ako z amerických filmov. Presne vieme ako to bude pokračovať, vieme odhadnúť čo sa udeje a podobne. Vďačný som za to, že to neplatí pre všetky scénky vo filme, no aj tak si myslím, že sú momentky, kde budete prevracať očami v štýle - "Vážne? Toto sem teraz musíme pchať?" A je takých viacero. Záverečná scénka je ale podľa mňa úchvatná a asi aj to najlepšie, čo som videl. Celkovo mám pocit, že skvelý úvod, dobrý akčné vyvrcholenie a uspokojivý záver... tie veci medzitým potrebovali trošku doťuknúť, lebo akosi nedávajú filmu toho správneho ducha. Som rád, že som ho videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. Ale minimálne by som chcel ochutnať to skvelé smažené kura podľa receptu od Ru-Mi a jej mamy. Ak je ozaj tak obľúbené ako sa tam tvrdí, možno by som mal ísť do Južnej Kórey niečo také nájsť a ochutnať. Koniec koncov, milujem ich filmy, tak možno by som mal navštíviť aj krajinu. Možno raz. Hodnotenie: B- ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama