Reklama

Reklama

Epizody(16)

Dezertér, který se topí v osobních a politických intrikách, se nechá najmout jako bodyguard v rodině kandidáta na prezidenta. (Netflix)

Recenze (20)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Štve mě, že seriál musím nakonec ohodnotit jen jako průměrný. A to i přesto, že jsem byla svědkem jednoho z nejlepších hereckých výkonů v podání neuvěřitelné Song Yoon-ah. A ani Chang-wook, jak se dalo čekat, nebyl marný. The K2 bohužel sráží slabší scénář. Samotná love story, která tady dostala poměrně dost prostoru, mě téměř vůbec nechytila za srdce, to už byly zajímavější jiné vztahy. Ačkoliv jsou tam velké momenty a pěkné, srdceryvné scény, jako celek to postrádá onu magii, která všechno drží pěkně pohromadě. Bohužel. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

První 4 díly nehorázný akční nářez, k vyprávění si scénárista a režisér vystačily skoro i bez dialogů a nějakého většího rozvinutí děje. Ji Chang-wook předvádí jako hlavní postava Kim Je-ah neuvěřitelné věci, je jako skutečná akční hvězda, prostě mu to věříte. Příběh o prohnilých politicích, proti ještě prohnilejším politikům má svoje kouzlo, děj odsýpá jedna báseň, zejména, když ho podporuje perfektní instrumentální OST a adrenalinu je až na půdu. Po dílu 8. se příběh začíná rozbíhat více k vedlejším postavám. Začíná spíše piklení a napětí jiného druhu, než akce, byť ta samozřejmě nezmizí. Problém mám s tím, že hlavní postavy (politici) jsou nejen šílenější, než hlavní dvojka Kim Je-ah, Go Anna (kterou musí náš hrdina ochránit za každou cenu), ale tak nějak výraznější, přijde mi, že polovina seriálů stojí spíše na těch vedlejších postavách. Když pominu díl 3., kde scénáristu nahradila yaoistka (Akiko vidím tě, vylez zpoza toho rohu!:)), souboj v mužských sprchách je fakt zlo), tak nevidím nějaké povedenější pokusy o humor, nebo nadhled, ostatní selhávají. Romantika mezi hlavní dvojicí, celkem nevýrazná a slabá, přitom Yoona není špatná herečka, ale tady její postava neměla zase tak moc prostoru něco předvést, nebyla holt chemie. Navíc postavy začínaly být čím dál šílenější, měl jsem pocit, že sleduji spíše anime:) Tak moc to bylo nereálné, až to bolelo, a hlavně mě to přestávalo bavit, akce vynikající, scénář ovšem střídá výborné momenty se slabými, ten product placement na bagety Subway (nejedl bych je ani v Guantanámu) je taky zlo. Škoda, čekal jsem od toho více, něco méně prvoplánového a méně šílené vedlejší postavy. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky mě hodně mrzí. Prvních pár dílů bylo super skvělých, ty akční scény jsem si vychutnávala na maximum, ať už to byl fight nebo ta skvělá automobilová naháněčka, jenže tohle tempo bohužel nemělo dlouhého trvání. Největší plus celého seriálu je určitě Ji Chang Wook, kterému mu to jde jak v akčních scénách, tak i v těch emočních, a je tak pěkný, že bych brečela (ta jeho křivá pusinka); a postava madam Choi, která byla fakt výborná. Dalším plusem byla poměrně neotřelá hudba, instrumentální OST se mi naozaj moc líbil a akční scény doplňovala až chorálová hudba velmi dobře. No a největší mínus je určitě Yoona. Nejen, že je to příšerná herečka (minimálně tady), ale i její postava je snad nejhorší seriálovou postavou, co jsem za poslední rok viděla. Stále jsem přemýšlela, o co se vlastně snaží, jestli jako hraje nebo někoho paroduje; a co se postavy, kterou ztvárnila týče, tak to byla asi ještě větší marnost. Labilní, hloupá (ale jako fakt pitomá), dětinská, naivní, prostinká. Když jí K2 všemožně pomáhal i s těmi nejtriviálnějšími věcmi (jako třeba zapnout plyn nebo ujít 30 metrů z auta do domu - protože pro prosťáčky je to evidentně problém), tak jsem se až styděla a říkala si, jestli to má Chang Wook zapotřebí. Jejich romantická linka byla fest směšná a jenom tam překážela. Strašná škoda, že se mi do rukou nedostal před realizací scénář, protože z hloupé dcery Yoony bych udělala průměrně inteligentního syna a Sexy Changa bych napasovala k Sexy madam Choi. Zbytek byl fajn, intriky, pletichaření a korupce se mi líbily, napínavé to bylo taky, ale ta holka mě fakt příšerně vytáčela. Pořád jsem čekala na ten moment, kdy se K2 poškrábe za uchem a řekne si: ty kokos, před sebou mám takovouhle madam Šťabajznu Choi a zahazuju se tady s klášterní Annou, pf pf. Jo fakt mě to štve, protože to mohl být akční nářez s politickými boji a příjemnou romantikou a úplně jakože, hm, no, nebyl. A Ji Chang Wook by se měl vybodnout na romantický srágory a točit akčňáky, protože mu to při nich vážně moc sluší. Ano, z mého komentáře je to asi patrné, ale mám velikou slabost pro Ji Chang Wooka. Když pobíhal špinavý v tom tílečku, na chvíli sem i umřela. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem i nad 3*, protože romantická linka vypálila ... bez komentáře. Jiné prvky naopak dají plný počet. Politika, machinace, postavy, které dokáží být stejně záporné jako politováníhodné. Co se mnohokrát opěvovaného Ji Chang-Wooka týče, v Healerovi byl podle mě lepší a ještě lepší v Empress Ki, ale tam jsem jeho postavě nefandil. Výborný herec, ale. V K2 byla podle mě nejlepší Song Yoon-A (Choi), kterou jsem viděl poprvé. Úžasně vyzrálá herečka! Do podobné ligy jako ona patřil Cho Seong-Ha, kterého jsem poprvé viděl v ne vyloženě charakterní postavě. Zaujala mě Lee Yea-Eun v roli mladé bodybuardky, u které jsem zažil deja vu, neboť jsem si byl jist, že jsem ji už v něčem viděl a následně zjistil, že je to její první role. Finálně 4*. ■ Zajímavost: První korejský seriál využívající efekt Bullet time (otočení kamery kolem "zamrznuté" scény). ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak mi někdo psal (ne, nebudu jmenovat, on ví :^P), že v The Shameless bylo úplně ujetý, když se Nam-gil procházel s kudlou v břiše. Ne, nebylo! Protože na Chang-wooka neměl! Ten je evidentně borec největší a nemá na něho ani Chuck ani Soong-gi, co vyndá ruku z gypsu a zase ji tam narve (Descendats of the Sun). Tohle bylo bezkonkurenčně druhé největší zklamání roku a nemohla ho zachránit ani skvělá Song Yoon-ah. Ani úžasný a v rámci žánru neobvyklý soundtrack. Chvílemi mě to bavilo a chvílemi hodně nudilo. Konkrétně ta romantika a přehnané Chang-wookovy bitky v závěru. Mít to míň dílů a romantika jenom naznačená, tak bych asi byla docela spokojená. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem ještě nedokoukala, ale pomalu začínám přemýšlet, že skončím v tom ještě dobrém. Vlastně podle komentů nejvíce souhlasím s Krysap. Tak uvidíme... No tak po několika měsících jsem seriál dokoukala a to díky herečce už několikrát zmiňované.Herečka Yoon-ah Song zahrála paní Choi úžasně. Úplně jsem malem na konci brečela. Ale jinak je seriál úplně mimo. Ani Ji Chang Wook, na kterého jsem se tak těšila mne nebavil a Yoona si konečně střihla lepší roli a i když ji zahrála dobře, stejně mne děj s nimi dvěma nebavil. Ale jak nakonec dopadne hlavní postava, co jsem zbožňovala... No tento seriál si tři hvězdičky nezaslouží, ale jen tak postava! Takže třetí hvězdička za paní Choi. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Chang-Wook Ji je herecká sázka na jistotu, přičemž mu akční scény sedí, o čemž jsme se také přesvědčili v Healerovi. Yoon-Ah Song je určitě pro většinu z nás velmi milé potěšení, jelikož barevnost jejího charakteru spolu s hereckým výkonem jsou jedna z mála pozitivních věcí na celém The K2. Tou další jsou vymazlené akční scény, na něž se příjemně koukalo. Naopak hlavní prvek, který je největší příčinou absolutního kolapsu, jsou stupidní záminky pro ukázku oněch akčních scén. Celý seriál se tváří až tak moc cool, že je mi z něj spíše do smíchu. Například proslov kongresmana v nemocnici mezi pacienty, zaměstnanci a novináři. Ta antiprocítěnost zúčastněných v podobě zakrývání očí na náznak soucitného breku, jenž měl vznikat ze srdcervoucího proslovu, byl tak moc trapný, že jsem opravdu nevěděl jestli mám propuknout v nezastavitelný smích nebo pláč. Těchto rádoby úderných proslovů bylo až moc a opravdu působily dost debilně. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Zrovna v těchto dnech můžeme prakticky v přímém přenosu sledovat události okolo korejské prezidentky .... Otřesná špína, všudypřítomná korupce, nenažranost ´mocných´ a ´vyvolených´ + všech těch vyčůraných pijavic na ně nalepených bude asi všude stejná .. politika je prostě díky většině zainteresovaných (kdo by odolal) opravdové svinstvo ... A právě zobrazení všech těchto faktů je tu podáno prostě skvěle - mocní politici s ještě mocnějšími figurami v pozadí - moc peněz = právo ovládat, ovlivňovat, právo fakticky řídit .... Ústřední dvojici to spolu moc sluší (a nejen jim), hudební linka se mi líbila a až na ten jediný, otřesný, moment v poslední epizodě, kdy si všichni zatleskali jako v americkým filmu, jsem byl spokojen .. ano uznávám, ten úplný závěr bych si možná představil klidně i jinak, ale to jsem celý já - když se mi něco (tedy někdo) líbí, finální loučení bych klidně natáhl i o pár desítek minut. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Skvelý Chang Ji Wook v skvelom akčno romantickom seriáli. Áno niektoré tie akčné scény boli skôr scifi, ale komu na tom záleží. Ja im verím všetko, bavím sa neriešim. Plno intríg, bitiek, romantiky a jeho krásneho úsmevu a smutných očí. Môže byť takýchto seriálov aj oveľa viac, ja budem spokojná :- ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kdo jim propadli, mají korejské seriály své svůdné kouzlo. Kouzlo K2 probouzí zvědavost a tak jsem se ještě nějakou dobu dívala, i když sílilo mé odmítání... Nepůsobí na mé emoce a tam, kde mám vnímat napětí, vidím hodně do očí bijících chyb. Seriál je celkem atypicky natočen - zpomalené záběry a kamera nestíhající pohyby postav vzbuzuje umělecký dojem - ale mě to přišlo jako průhledná snaha mě vtáhnout a zaujmout. Scény, které měly vzbuzovat můj soucit či pochopení, mi přišly vzdor tragickým událostem tak patetické, že bych se i smála, kdyby cynismus nebyl korejským seriálům tak cizí... Ne tak studenému prostředí vysoké politiky, kde se pod dokonalou fasádou a vypočítanými gesty schované choré mozky spojují s předvídatelným vývojem děje. I přes unylou hlavní hrdinku, amatérské kousky jejich ochránců a patologie záporáků, tedy skoro všech dalších výraznějších postav, nejvíc mě rušilo spojení tohoto korejského metrixu s chrámovou hudbou... ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych se chtěl vyjádřit k tolik zmiňované a kolikrát kritizované romantické lince: Ano, chvílemi působila vyloženě jako pěst na oko. Obzvlášť na konci mi přišla nějak podivně navázaná na tu sérii více či méně pochmurných chvil plných smrti... Ale na druhou stranu to byl příjemný odpočinek od jinak dech beroucího a dramatického zbytku děje. A teď už k samotnému hodnocení: Výborné akční drama, které exceluje nejen v akčních scénách, ale také v hlavní zápletce a hlavně v charakterech postav. Ji Chang-wook již tradičně podává skvělé výkony, ale zde ho zastínil někdo jiný... Song Yoon-ah, představitelka madam Choi, nejzajímavější a nejlepší postavy celého seriálu, byla pro mě dosud neznámá. Ale nyní si ji už zapamatuji navždy, protože její výkony mnohdy mnohonásobně převyšovaly rámce "běžného herectví". Přidejte k tomu ještě kvalitní a (na Koreu) originální OST a je vám už naprosto jasné, co The K2 udělím za hodnocení... - 100 % ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Přežiju výtah padající ze sklepa i fleshku, ze který lze poslat obsah, ale nedá se udělat kopie. Budiž. Co jsem ale nedala a co je jeden z hlavních důvodů hvězdičky dolů, je Subway. Samozřejmě si vážím sponzorů, díky kterým můžou vznikat seriály, ale čeho je moc, toho je příliš. Nacpat do jedný z nejdramatičtějších chvil celýho příběhu vsuvku s romantickým piknikem se sendviči Subway, to teda autoři totálně zabili. Bleju ještě teď.. Plus druhý důvod, proč nehodnotím plným počtem je ta debilní romantická linie. Ona sice byla potřeba pro děj, ale celou vysokou dramatickou úroveň příběhu to z mýho pohledu chvílema posílalo někam na roveň telenovelám. Naštěstí to netrvalo zase tak dlouho, jak mohlo. Přece jenom akce a politický čachry převládly, a díky tomu jsem si mohla K2 opravdu užít. Vynikající obsazení, Chang-wook se na akční hrdiny opravdu hodí a navíc umí i hrát, což už se bohužel nedá moc říct o jeho protějšku Yooně. Bohužel, vytlačení slzy, nasazení "drsnýho" obličeje nebo občas roztomilý úsměv prostě nestačí. A nejvíc to vyniklo ve srovnání s naprosto excelentní Song Yoon-ah v roli madam Choi. Ta vůbec nemusela ani mluvit, tam stačil jeden pohled a ty emoce se daly skoro nahmatat. Vůbec se paní Choi stala pro mě nejlepší postavou celýho dramatu a jednou z fimových postav vůbec. Zcela nepokrytě se přiznávám, že jsem jí přála, aby se dala s K2 dohromady a tu unylou Annu někam poslali k šípku. :-) ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Po úžasně akční, vtipné a sexy scéně ve sprchách jsem si byla jistá, že se nebudu nudit... jak jsem se mýlila... přišlo ohromný zklamání, v dalších epizodách to vypadalo, že seriál nebude o Kim Je Ha / K2 (název seriálu: The K2), do poslední chvíle jsem si byla jistá, že dám pouze 1 až 2 hvězdičky jen kvůli Chang Wookovi, za to, že musel hodně dřít, je to zatraceně vidět... škoda, že nedostal víc prostoru... Go Anna, kterou zahrála Yoona mě nezaujala... nevím čím to je, jestli je to rolí? Seriál byl většinou o vedlejších postavách, jejich charakter a ksichty mě vytáčely, jsem si uvědomila, že takových lidí je na světě hodně a čím větší moc mají, tím jsou více nevypočitatelní a bezpáteřní... nedokáži racionálně hodnotit madam Choi, někdy mi lezla na nervy... ale byla to dobře zahraná role... (jen tak pro zajímavost, že jak skončil seriál The K2, tak v Jižní Koreji stihli sesadit prezidentku...) poslední dvě epizody byly neuvěřitelně husté, děj najednou byl velmi rychlý, akčními scénami se nešetřilo, že při sledování jsem skoro nedýchala... nějakou výtku bych měla... že K2 byl jako Fénix :) Souhlas s Mkqp, 50% ()

mikki089 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu měl opravdu skvělý potenciál. Chang-wook Ji a Yoon-ah Song zahájili seriál s nesmírnou hereckou chemií, kterou bylo zajímavé sledovat. Nicméně děj se každou další epizodou začal zhoršovat. Vztah dezertéra Jehy (agent K2) a Anny byl "prázdný", mezi nimi byla téměř nulová chemie. Annino chování na veřejnosti a v soukromí mi připadalo příliš odlišné, skoro jako sledování dvou různých lidí, až to nebylo příjemné ani na pohled. Celkově měla postava Anny jen malý vývoj charakteru, což bylo vzhledem k tomu, že se jednalo o hlavní ženskou postavou, ubohé, protože jsme mohli vidět, jak se během dramatu postavy Jehy a zejména Yoo-jin ohromně zdokonalily a vyvinuly.  Celkově se jednalo o koukatelné drama, které vyzdvihlo zejména herecké schopnosti Yoon-ah Song a také Changa-wooka Ji. Stále jsem na hraně o tom, zda byla postava Anny hrána Yoonou tak špatně napsaná, nebo zda byl špatný spíše její herecký výkon. ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Madam Choi je snad jediný důvod, proč dávám alespoň 2 hvězdy. Její herecký výkon byl naprosto strhující, ale jinak.... Přehrávání, ne-uvěřitelné, romantická linka hrůza.... Neustále jsem přetáčela dopředu a ani nevím proč jsem se na to vlastně dodívala do konce.... ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Tak prvý akčný seriál, ktorý som začala pozerať, lebo som chcela vidieť akčné scény s Ji Chang-Wook-om Seriál sa nesie v znamení drámy, temna, korupcie, klamstiev, vrážd a moci. Politickej moci. Úžasný originálny soundtrack ladí na jednotku so scénami. Samotná úvodná zvučka seriálu je perfektná. Ji Chang-Wook (Kim Je-Ha alebo teda K2) ako bývalý vojak na úteku, stíhaný neprávom, si žije konečne tichým životom, kedy jednej noci uvidí niečo, čo nemal a začne utekať v snahe zachrániť si kožu. Útek sa ale zmení na útok a útok na spoluprácu s rovnakým cieľom. Jeden chce pomstu, druhý proste odstrániť prekážku. Ji Chang-Wook má však problém. Jeho PTSD je, že nedokáže nikoho zabiť (našťastie pobiť áno!). Stane sa tak zbraňou a Song Yun-ah ako Choi Yoo-Jin guľkou. Hoci romantický príbeh sa odvíja medzi Kim Je-Ha a nevlastnou dcérou Choi Yoo-Jin, ktorú hrá Im Yoon-ah (Go Anna), je to práve vzťah medzi Kim Je-Ha a pani Choi, ktorý tu má dynamiku. Keď sa pani Choi ukáže, že má cit pre neho, on ju dokáže nemilosrdne odbiť a je to tak aj naopak. Mnoho krát si rozumejú aj bez slov a je tu cítiť špeciálne puto medzi nimi. Neraz je pani Choi bez slov z chovania Kim Je-Ha. Veď v priebehu hodiny sa jej stihol vyhrážať smrťou a nakoniec ju ešte sám zachránil. Herecky sú títo dvaja geniálni. Im Yoon-ah (Go Anna) svojou naivitou a krehkosťou umocňuje ochranársky pud Kim Je-Ha a ich romantický vzťah sa rozvíja veľmi ale ozaj veľmi pomaly. Čo mi vôbec nevadilo, lebo som si mohla vychutnávať akciu 😊. Pár vecí by som seriálu možno vytkla. Teda nesedela mi úplne k Ji Chang-Wook-ovi herečka, ktorá hrala Raniu. Alebo scéna, keď zoskočil z parkovacieho domu na idúce auto, z ktorého zletel hneď na zem a šiel si (i keď len chvíľu) ďalej ako nič... Na okraj ešte musím spomenúť Lee Jung-Jin (Choi Sung-Won) ako nevlastného brata pani Choi ktorý vie tak dobre zahrať človeka s dvomi tvárami, že teda sa mi vryl do pamäti. Fakt som mu to všetko verila. Som rada, že v The King: Eternal Monarch som ho mohla opäť vidieť. ()

SONYAGENT 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější je uvědomit si, že korejci jsou velmi odlišná kultura. Nejen od nás, ale i od zbytku Asie. Způsob jakým tónují hlas a vyjadřují emoce nám může přijít směšný trapný a přehrávaný, ale je to jejich způsob komunikace. Mimika, grimasy, výkřiky ve větách. Seriál samotný je skvělý právě v těchto aspektech, ale má co nabídnout i jak v akčnîch scénách tak i dramatičnosti.. 70% jen zasloužených. Jinak já jednu korejku semtam píchám a je to obecně nejukřičenější národ co jsem kdy měl. Po východniarkách ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Bolo to dobré, ale mohlo to byť lepšie. Preháňanie schopností hlavného hrdinu by som zniesla, keby celý dej bol viac akčnejší. Tak či tak dávam 4*  . Tá scéna (ep.4) v mužských sprchách mi nečakane vyrazila dych. ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech jsem hlavní hrdince strašně fandila. Souznila jsem s ní v její bezmoci a přála si ať se jí konečně podaří s jeho pomocí utéct. Ten moment, kdy zpívá v kostele! No to bylo neuvěřitelně emotivní. Jenže pak se to všechno zamotalo, nerozuměla jsem chování postav, z každého se najednou stal stratég a vlastně to ani nebylo nějak chytrý. Po pár dílech se ztratila chemie a musím říct, že by to možná bylo celé lepší bez romantiky.  Ji Chang-wooka mám ráda, ale dám spíš přednost jiným k-dramatům. ()

Reklama

Reklama