Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (CinemArt)

(více)

Recenze (188)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nebýt poslední půl hodiny, která je nejlepší z celého filmu, byl by to průšvih. Tedy ne že by to bylo díky závěru veledílo. Nezajímavá režie, hlemýždí tempo a 2 skvělý herci (kteří se po natáčení dali dohromady). Tak to jde celkem trefně popsat. Rooney Mara roste s každou rolí a Joaquin Phoenix je už pěkných pár let skvělým hercem. O to je větší škoda toho zbytku, která 90 minut nefunguje skoro vůbec. I tak ale závěr dokáže strhnout a je silnější, než bych očekával. ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Kateřina Lojdová - Rooney Mara (Máří Magdaléna), Filip Jančík - Joaquin Phoenix (Ježíš), Tomáš Juřička - Chiwetel Ejiofor (Petr), Jakub Saic - Tahar Rahim (Jidáš), Petra Hobzová - Ariane Labed (Ráchel), Zbyšek Horák - Denis Ménochet (Daniel), Irena Hrubá - Lubna Azabal (Zuzana), Ladislav Županič - Tchéky Karyo (Elíša), Radovan Vaculík - Charles Babalola (Ondřej), Martin Kubačák - Tawfeek Barhom (Jakub), Marek Libert - Ryan Corr (Josef), Petr Pospíchal - Uri Gavriel (Filip), Adéla Kubačáková - Irit Sheleg (Marie), Filip Švarc - Jules Sitruk (Áron), Pavel Dytrt - Michael Moshonov (Matouš), Jiří Krejčí - Theo Theodoridis (Lazar), Jiří Ptáčník - Zohar Shtrauss (Jan), Martina Šťastná - Shira Haas (Lea), Ivo Hrbáč, Martin Hruška, Karolína Křišťálová, Linda Křišťálová, Bohdan Tůma, Pavel Vondra Překlad: Ivan Hanuš Produkce: Pavla Draxlerová Zvuk: Eliška Bejčková Dialogy a režie: Petr Pospíchal Natočilo Barrandov Studio a.s. 2018 ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Filmový pokus o ztvárnění proslulé ženy, která byla podle evangelií jedna z žen, jež vydržela s Ježíšem Kristem až do konce, tedy až do ukřižování. Musím říct, že jsem čekal mnohem víc, i když snímek, zde není moc dobře hodnocen. Nemáme sice k dispozici příliš dostupných informací o vypravované ženě, přesto jsem očekával, že nám film o ní přeci jen řekne více. Na začátku snímku sledujeme Marii, jak poskytne výraznou psychickou pomoc při porodu, díky niž vlastně daná žena přivede na svět své dítě. Poté je však zobrazena jako žena, která si odmítá vzít vybraného muže za svého manžela, má úplně jiné myšlenky a chce poznat blízkost Boha. Je hned považována za šílenou a muži z jejího blízkého okolí chtějí vyhnat zlé duchy z jejího těla, což se jim nepodaří, načež Marie potkává Ježíše a odchází s ním, jehož shledává, že v jeho přítomnosti nalezne to, co hledá. Po tomto krátkém úvodu se však o samotné Marii Magdalské, vlastně nic moc nedozvíme. Ano, dále vidíme, že pomáhá nemocným a křtí, pozoruje Ježíšovy zázraky, ale něco více osobnějšího či konkrétního už nedostaneme. Navíc film má velmi pomalé a rozvážné vyprávění, chvilkami až utahané, které mi prostě nesedělo. Zároveň postava Marie nemá tak silné postavení, aby byla hybatelem příběhu. Tuto úlohu přebírá spíše Ježíš v podání Joaqina Phoenixe, který si může zaškrtnout další výraznou osobnost ve své filmografii. Myslel jsem, že alespoň v závěru snímku, půjde Marie více do popředí, ale ani to se nestalo, konec je strašně odbytý a zkratkovitý. Přitom tvůrci filmu mohli využít pasáže u kříže či u vzkříšení. Jako celek to nebylo tak hrozné, ale určitě to mohlo (mělo) být lépe zpracováno. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Film, který mě chytil za srdce. Kamera putuje po širokých pásmech krajiny, kde člověk je nepatrný a chudý, jako ptactvo, kamení nebo lístky ve větru. Není jasné, kdo přesně Ježíš je, ani co se snaží říct. Jeho žáci se mezi sebou hádají. Ale Magdalena je jeho slovy od začátku unesena a následuje jej až k jeho konci. On se jí dívá do očí a nic neříká, protože ví, že byl pochopen. Do očí, které se neptají po zázraku, mesiášství, důkazech Boha, revoluci v Judeji, armagedonu ani zázracích, do očí, které jen pochopily cosi z lidskosti. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

BOOoooring. Film mi nič nepovedal o Márii Magdalene. Takisto sa mi zdalo, že Rooney Mara hrala skôr ako Ruina Mara. Nuda. 2* ()

Talina 

všechny recenze uživatele

** víc ani ťuk. Je to zdloouhavé a strašně prosté, tak jako tehdejší život nejspíš, ale pro mě prostě až moc nudné. Dokoukala jsem to jen do poloviny. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Ne.... prostě tohle se fakt nedá... i kdyby tam hrál sebelepší herecký ansámbl...Ty dialogy co tam jsou .. nepřekousnu..ani za Boha!! Brr.... To jsou taková hovna...Ano rouhám se .... a Ano jsem neznaboh... 20% a hvězda za hudbu.. PS: abych nezapomněl.. :) film nás s přítelkyní natolik bavil že jsme u něj 3x zhřešili....:) :) ()

Jack333 

všechny recenze uživatele

Zájimavé, vnitřně čisté a silné. Člověk si uvědomí, jak náročné muselo být pro všechny z přítomných, když vznikalo křesťanství, ale ne jako instituce, naopak jako duševní oprostění se od morálních předsudků. Skvěle znázorněno! Bohužel některé scény mohly být klidně i vypuštěny nebo zkráceny, filmu by to totiž prospělo ;). Konečně i žena v podobě Máří Magdaleny byla po tolika staletích očištěna. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Herecky zvládnuté na jedničku. Joaquin Phoenix je strašne super a do svojej úlohy sa neskutočne hodí a keď som ho videl už len v trailery, tak som mal radosť z jeho obsadenia. No z čoho som prekvapený, tak je výkon herečky Rooney Mary, ktorá mi až vyrazila dych. Doteraz som ju akosi neregistroval, ale po tomto začnem jej filmy viac vyhľadávať. Každopádne ale, kde film trocha zlyháva je scenár a jeho až moc dlhé vykecávanie. Myšlienky to má síce dobré a mne sa páčia, ale všetko to je až moc zbytočne dlhé a po čase som sa začínal už nudiť. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

20% - komentář 20ti slovy: Strašně blbě a nezáživně natočené. Postavy a jejich příběhy byly "mdlé" a celek utahaný. Nevědět o co jde, tak nevím o co jde. ()

WheX 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že, řeknu, že nejsem nábožensky založený člověk, takže na tenhle film jsem koukal v podstatě jen kvůli Joaquinovi Phoenixovi, ale právě proto mě mile překvapil. Líbí se mi zpracování skrze trochu jiný pohled, než jsou všechny ostatní filmy o Ježíšovi, skrz pohled Máří Magdalény. Film je skromný, artový, komorní o víře, zradě, lásce a nepochopení. Hlavně je nenucený, nikdo vám víru nenutí a dokonce i poukáží, na některé nadčasové problémy, jako například práva žen, což určitě potěší každou feministku. Občas má pomalejší tempo, což asi spoustu lidí odradí, není plný akce ani ničeho podobného, je prostě klidný a stojí hlavně na dialogách a společných momentech mezi herci. Dokonce vytvoří i trochu jiný pohled na to, proč Jidáš udělal, to co udělal a občas s ním dokonce soucíte, co člověk neudělá, když se mu rozplynou představy o shledání se svými milovanými? Phoenix samozřejmě strhává pozornost hlavně na sebe, ale i ostatní a hlavně Rooney Mara jsou výteční ve svých rolích. A k nepochopení, svět je takový jaký si ho sami uděláme, jak řekla Máří, když budeme všichni na sebe milejší a nebudeme věci řešit bojem, ale odpuštění, království bude mezi námi, to ale nikdo nepochopil a její slova nebyla vyslyšena. Za mě solidní film, který ocení i lidé kteří v nic z toho nevěří. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

člověk se těší na film o nejznámější prostitutce a vono hovno. Nudajasfině! Žádný kozy, kundy, jen se tam ňácí dědci furt modlej ()

marek29 

všechny recenze uživatele

No.. Je otázka nakolik je to portrétem autentickým. Za druhé 130,- si asi dovedu představit investovat jinak a lépe, čímž se dostávám k hodnocení záporů. Zaprvé je to už samo pánbíčkářské téma. Ale budiž. To je malá chyba a jestli už ste po traileru nebo přečtení popisu souhlasili s projekcí, tak nastává druhá a sice závažnější chyba. Film se táhne jak 2000 let starý hlen. Dovedete si představit.. Asi by se nic nestalo kdyby byl zkrácen na hodinu - já bych teď nenárokoval hodinu zivota po černoprdelnících a všichni by asi byli spokojenější. S bídou trojka za neodolatelnou Rooney ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Tento film je svým způsobem tak zvláštní, že někdo se ty dvě hodiny bude nudit k smrti, někdo si to však užije. Já jsem ta druhá možnost. I když film je hodně filozofický, hodně se zde mluví o smyslu bytí, proč člověk vlastně existuje. Herecké výkony Rooney Mara a Joaquina Phoenixe jsou výborné, Chiwetel jako Petr je sice zvláštní volba politické korektnosti, ale jako herec zdárně sekunduje hlavní dvojici. Scénka oživení Lazara je jedna z nejlepších, která se kdy natočila ve filmech o Ježíšovi. Za mě zasloužené 4*. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film sleduje posledne tyždne Ježiša Krista z pohladu vobec prvej feministky Marie Magdaleny.Rooney Mara podava velmi solidny vykon.Phoenix ako Ježiš je zvlašna volba.Celkom solidny film na Velkonočne sviatky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Máří Magdaléna měla na svém kontě do této doby jen 3 filmy. Přičemž Mexický a Argentinský nevím o čem přesně jsou a jeden ze Západního Německa jako televizní opět bez obsahu. Klasický snímek tak vznikl jen v Itálii, kde jinde taky, a toto je tedy druhý samostatný snímek, který se věnuje této ženě. Jeho problémem je hlavně fakt, že se o Máří toho moc nedozvíme. Působí to dojmem, že prostě byla u toho. A taky, že oznámila vzkříšení. Jaká ale byla její opravdová důležitost? Byla prostě apoštolkou a rozhodně nebyla prostitutka. Podle dostupných historických důkazů ne. Film přeskakuje podle toho, jak se to tvůrcům hodí. Na počátku byla tato historická žena. Pak přechází děj na Ježíše. Tíha okamžiku se následně opět překlápí na stranu Magdalény. Joaquin Phoenix jako Ježíš mi příliš nesedl. Určitě mohl být hubenější. Za to herečka se slavným fotbalovým jménem Rooney Mara se do role docela hodila a také ji zvládla. A ještě se ptám, zda opravdu dva apoštolové byli černoši. Když se podívám na obraz Poslední večeře, jeden černoch by mezi apoštoly být mohl. 100 % se to vyvrátit nedá. Ale dva? To už je spíše úplatek dnešní době a to se mi zdá zvrácené. Jinak se jedná o film, který těm, kdo o této ženě neví vůbec nic, přeci jen něco prozradí. Ale také se nedozvíme, proč se Ježíš ocitl nakonec na kříži. Nevidíme, že si nad ním Pilát myje ruce. A tady Ježíšův osud opět doplácí na fakt, že film není věnovaný jemu. Nejsem si ale jistý, zda je možné uvádět snímek o jediné apoštolce Ježíšově bez těchto důležitých okolností vedoucích k jeho konci. Kdo zná historii, ten si dá události do souvislosti sám, ale pokud se má někdo z filmu dozvědět co a jak, tvůrci mu v tomto nepomohou. A tak se vůbec nejvíc dozvíme až ze závěrečného textu před titulky, což je dost slabé. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Kľudný, pokojný a tichý film o Márii, ktorá nie je vykreslena ako prostitútka ( divák sa dozvie, že ide o mylný názor ), ale ako mladá žena, ktorá sa vzdá svojej manželskej role a pripojí sa k Ježišovi a jeho apoštolom. Z Rooney srší ženskosť a Joaquin hra Ježiša ako pokorného, spirituálneho človeka. Prekvapilo ma v akej chudobe žili - mali iba oblečenie na seba. ()

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama