Reklama

Reklama

Sseulsseulhago charanhasindoggaebi

(seriál)
  • Jižní Korea 쓸쓸하고 찬란하神-도깨비 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kim Shin (Yoo Gong) byl uznávaným generálem, ale po své smrti se z něho stal nesmrtelný dokkaebi neboli goblin. Z nesmrtelnosti ho může vysvobodit pouze lidská nevěsta, která uvidí meč, jenž ho protíná, a dokáže ho vytáhnout. V současné době s ním bydlí Yoo Duk Hwa (Seong-jae Yook), vnuk jeho oddaného sluhy, který pronajme pokoj cizinci, jímž není nikdo jiný než smrtka Wang Yeo. Wang Yeo již dlouhá léta pátrá po jedné ztracené duši po dívce Ji Eun Tak (Go-eun Kim), která se nikdy neměla narodit, ale díky pomoci Kim Shina, který zachránil její těhotnou matku, se změnil i její osud. (andiek05)

(více)

Recenze (35)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Podle mě má Goblin všechno, co potřebuje k tomu, aby to byl víc než dobrý seriál. Hluboký příběh, atmosféru, pěkný soundtrack, dvě krásné love story a jako bonus vztah mezi dvěma trochu dětinskými chlapy, kteří se nesnáší a zbožňují zároveň. Byla bych nekriticky nadšená a zamilovaná, nebýt toho zbytečně komplikovaného konce. Upřímně, nikdy jsem nepochopila, proč mají Korejci takovou zálibu v dlouhém čekání na někoho. A tady toho bylo až moc. Silné 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo zmíněno, Goblin je děsně nevyvážený seriál. Člověk se dívá a dívá a nemá pocit, že by se seriál někam posouval, natož jeho postavy. Přesto pokud bychom to brali jako žánr „ze života“, tak by to třeba i fungovalo, ale to by se to nesmělo jmenovat Goblin. Něco se nakousne, pak se k tomu nevrátí, občas se něco vytáhne, pak některé věci nedodržují to, co bylo řečeno. Prostě má to své mouchy, kvůli kterým bych se nedivila, kdyby to někdo zahodil. Na druhou stranu jestliže si odmyslíme, že hlavní hrdina a hrdinka mají něco společného s nadpřirozenem, tak se z toho stává velmi milá vztahovka, nejen mezi hrdinkou a jejím nastávajícím (kde nedochází k žádnému x-úhelníku, ale opravdu se příběh soustředí jen vývoj jejich vztahu), ale i mezi chlapi, co spolu musí bydlet – s nimi je legrace a divák se s nimi prokousává až k přátelství. Do třináctého dílu jsem přemýšlela, že bych tomu dala vyšší hodnocení, ale ty poslední tři díly... proč?! SPOILER Nejenže dojde ke ztrátě paměti, ale pak mu ještě po jeho návratu umře?! A on pak musí ještě 30 let čekat, než ji zase dostane? Copak nebyl potrestán dost? Upřímně tenhle systém trestů a zásluh nechápu, protože očividně pro každého funguje jinak. Což mi přišlo velmi nespravedlivé a podkopalo to vše, co nám bylo do 13. dílu servírováno. Velké zklamání. KONEC SPOILERU Neuvěřitelně nevyrovnaný seriál. Chvíli se člověk málem unudí k smrti, hned na to se těší z roztomilosti hrdinky a užívá si, kam to všechno směřuje, aby po tomhle nadšení přišla zase nějaká sprcha. Herečku In-Na Yoo mám moc ráda, ale moc jsem nepochopila, jaká byla její role celém v tom marastu, absolutně nevyužitá, velmi zbytečná. Vedoucí restaurace klidně mohl zastát někdo „bez minulosti“. Stále jsem z celého počinu na rozpacích. Doporučila bych to asi fanouškům těch pěti, co se tam objevují nejvíce (Yoo Gong, Dong-wook Lee, In-na Yoo, Go-eun Kim, Seong-jae Yook). Každopádně lepší než The Legend of The Blue Sea. Přeloženo ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Je mi to moc líto, ale jenom dvě hvězdy. Strašně nevyvážený seriál, kdy začátek fajn, prostředek hrůza, čtrnáctý a patnáctý díl výborný a poslední díl, to si snad dělají srandu ne? Aby mě v romantickém seriálu nezajímala žádná romantická linka, ale přátelství mezi doggaebi a smrťákem? Seriál si udržel moji sledovanost vlastně hlavně kvůli výbornému parťáctví těch dvou, byli extra vtipní, přesně tenhle druh humoru "jen tak mimochodem" mám ráda a Goblinovi alias Yoo Gong. Nejen, že je to děsně pěknej chlap (! děsně pěknej chlap !), ale jeho postava byla moc fajn a člověk s ní snadno sympatizoval. S herečkou Kim Go-eun problém nemám, je hezká a příjemná takovým zvláštním způsobem, líbí se mi ten její zastřený pohled, ale její postava byla na zabití. Byla strašně nekonzistentní, měnila názory tak rychle, že jsem to ani nestihla sledovat, jakože prostě po deseti vteřinách zase řekla něco jiného, pak už sem jí nevěřila vůbec nic a jen mě otravovalo čekat, kdy zase změní názor (brzy). Vedlejší postava Sunny byla absolutně zbytečná, kdyby tam vůbec nebyla, nic se nezmění, jen by se možná o dost méně brečelo. Její romantickou linku se smrťákem shledávam úplně pomatenou, jediný co dělají je, že si řeknou, že už se neuvidí a pak se zase vidí a znovu akorát řeknou, že už se neuvidí. Přitom se vůbec neznají, v Koreji abyste se báli se na někoho podívat, jinak už kráčíte k oltáři (berete si zde přítomnou whats her face?). Mělo to světlé okamžiky, to jo, příjemný OST například, určitě přátelství mezi goblinem a smrtkou, potěšila rolička Jung Hae-in a scénu s rozpůlením auta, kdy hraje písnička Time to Say Goodbye jsem si vyloženě užila, ale těch pitomých nápadů prostě bylo víc, jako třeba minulé životy, úplně divný rádoby záporácký duch/neduch, brečení, plácání v neexistujícím vztahu, hlavní hrdinka, ubíjející čekání. Děj mi vůbec nepřišel komplikovaný a složitý, ale plytký. A přitom to mohlo být tak dobrý! Já úplně cítím, jak moc dobré to mohlo být a o to víc mě to mrzí.----------po měsíci přidávám hvězdu. Rozšířila jsem si obzory, viděla jsem teď hodně špatných korejských počinů, nebylo by spravedlivé, abych hodila Goblina k těm horším. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Komentář jsem si nechával na hodně dlouho. Hodně dobré, zajímavé a poslední tři epizody mi zas až tak nevadily. Pokud se nad něčím pozastavuji, tak nad názvem Goblin, protože se originálně jedná o mýtickou bytost, která nemá náš ekvivalent a goblin je označení poněkud zjednodušujíci. ■ Poslouchám dokolečka https://m.youtube.com/watch?v=lfUayTAeeN8 ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zklamání na kvadrát. Kdybych byla doma, tak seriál pravděpodobně vůbec nedokoukám. Nebo přetáčím, i když to nemám ve zvyku. Tolik vaty, flasbacků a dialogů jak v mateřské školce jsem už hodně dlouho neviděla. Díky tomu má seriál totálně přepálenou stopáž (málokdy jde díl pod 75 minut) a přitom se v něm prakticky nic neděje. Podstatné se po zmateném první díle dozvíte relativně brzy a pak už jenom sledujete hlavní hrdiny, mezi kterými je minimální (spíš žádná) chemie, jak se dohadují jestli jo, nebo jestli ne. Vedlejší hrdinku, jak zírá z okna a buď se něčím cpe, nebo do sebe lije soju. A goblina se smrťákem, kteří jsou ze začátku jediným světlem v tunelu, které ovšem časem zhasne. Tím spíš, že se začnou cpát antidepresivy, což je sice originální, ale u mě se to míjelo účinkem. Nuda, nuda, nuda. Tři hvězdy dávám jenom za to, že jsem to vůbec dokoukala. Jinak by byly dvě. Takhle si fantasy opravdu nepředstavuju. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Nádherná cinematografia, bromance, Gong Yoo, postavy the Grim Reaper a Sunny, soundtrack, kpop referencie, to sú veľké pozitíva Goblin. No hlavný pár sa k sebe absolútne nehodí, nie je medzi nimi žiadna chémia (narozdiel od Gong Yoo-ovej polovičky v Coffee Prince). Naviac Eun-Tak svojim správaním zo seba robí oveľa mladšie decko než je v príbehu. Tiež sa mi nepáči jej lipnutie na materiálnych veciach, prijímanie free gifts absolútne bez hanby. Jej postava je najhoršia v celom seriály. Navyše, po pozretí Eungyo jej tú nevinnosť ťažko veriť. Asi preto do seriálu dali aj iné páry, ktorým môžeme fandiť, kebyže sa niekomu nepáčil ten hlavný. Príbeh samotný je veľmi rozťahaný, často sa nič nedeje, čiže ak chce človek poriadny príbeh tak toto nie je to pravé a lepšie urobí ak bude pretáčať, no ja som sa rada ponorila do fantasy sveta, obdivovala cinematografiu, a relaxovala. Je to perfektný odpočinok hlavne počas zimného obdobia. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Normálně koukám zásadně a především hlavně po herečkách .. ty ovlivňují téměř vždy mé hodnocení zcela zásadním způsobem .. nejinak tomu bylo i tady - až do okamžiku, kdy jsem s překvapením zjistil, že se mi líbí i ty vtipné, ryze pánské party (samozřejmě i ty romantické) ... Prostě Ji Eun-Tak /skvělá Kim Go-Eun/ .. Kim Shin .. Grim Reaper .. Sunny .. Yoo Duk-Hwa - všichni si mě získali ... Moc hezký příběh .. zajímavý námět .. hudba = dávám plný počet. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Myslím, že čo sa týka Kórejských filmov a seriálov som vo veľkom "průšvihu", totálne som im prepadla a čo je horšie, vždy keď si myslím, že už nič romantickejšie a tragickejšie nemôže byť, presvedčia ma o opaku a to som toho z kórejskej tvorby ešte veľa nevidela, vlastne pramálo. Goblin je úžasným spojením toho čo mám rada, romantika, láska, nadprirodzeno, hudba... treba priznať, že to bolo hodne dlhé, ale tie diely sa mi vôbec nezdali prázdne. Ten systém viny, pokánia, rozhrešenia a nádeje je tu dokonale spracovaný a dotiahnutý do dokonalého konca až by si človek prial, aby to tak skutočne fungovalo. Jediná "chýbajúca duša", ktorá zostala na svete omylom napraví minulosť, prítomnosť aj budúcnosť mnohých, za čo bude musieť trpieť. Skutočne som to dôkladne oplakala, ale na konci by som nič nemenila, bol tak skvelý ako len mohol byť. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Pro mě úžasné, pěkné, dojemné, dramatické, užila jsem si to a chytilo mě to za srdce :-D :-D :-D Líbilo se mi propojení žánrů - fantasy, drama, romantika, komedie, spojení herců, příběh i scény doplněné úžasnou hudbou. Neříkám, že nějaké mínusky by se taky nenašly, ale pro mě zcela zanedbatelné. Moc jsem se těšila na Yoo Gonga a Lee Dong Wooka a Goblin a Grim Reaper vytvořili úžasnou dvojici (y) (y) (y) Ani jsem nepředpokládala, že by mě mohli zklamat. Přiznávám, že jsem je měla asi i radši než Goblina a Ji Eun Tak a Grim Reapera a Sunny :-D :-D :-D Za mě herci zvládli role skvěle, vše jsem jim věřila a možná i proto mě některé scény přinutily se zamyslet nad některými věcmi, což se taky nestává zas tak často, takže to hodnotím také kladně. Všechny větve příběhu mě bavily, ať už to byla přítomnost nebo minulost, kde samozřejmě taky musím ocenit Kim Min Jaea a Kim So Hyun. I s koncem jsem byla spokojená a speciály úžasné! Bála jsem se, že to bude zase jenom opakování scén z celého seriálu jako to bývá u některých, ale takto to bylo super. Snad je mám všechny radši ještě mnohem více, takže klidně si to pustím znovu :-D :-D :-D ()

skretik 

všechny recenze uživatele

som na 12. casti a zatial som sa nenudila, super!!... po zhliadnuti vsetkych epizod zostavam na 5* bez najmensieho problemu... fantasticke herecke vykony, vyborny scenar, vyborna hudba, bez typickych pretahovacich zalezitosti (ok, ok, obcas sa to trocha natahovalo, ale pol minuty sa da zvladnut :)), vyborny koniec, paci sa mi aj to vysvetlenie, ako sa stat grim reaperom, proste bomba... jedina vytka ***MALY SPOILER / kde je airbag???*** ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Příběhově mi to děsně sedlo, výběr herců se taky opravdu povedl. Hlavně Yoo Gong a Dong-wook Lee byli ve společných scénách skvělí. Některé scény vzaly opravdu za srdce. Flashbacky z minulosti potěšily, za mě jich mohlo být více. Ze začátku mi trochu vadilo, že se v podstatě řešilo jen vytáhnout či nevytáhnout, ale čert to vem. Příběh bohužel obsahoval pár i dost zásadních nelogičností, což seriál zbytečně sráží. Soundtrack se vážně povedl, hlavně skladba od Ailee mě dostala. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Možná by se to mohlo jmenovat „Stalker“ nebo „Plačící smrtka“ protože oba názvy by perfektně seděly. Jde vidět, že když je rozpočet, tak to jde jak po másle, ať už to jsou speciální efekty, které byly nejlepší jaké jsem do teď v jakékoliv doramě, kdy viděl nebo hvězdní a drazí herci, kteří neberou zrovna malé peníze za jednu epizodu, či scénář, který se vyvaroval typickým klišé leč místy příliš poetický, ale to mi zase až tak nevadilo. Dorama je výrazně melancholická skoro bych řekl nudně zajímavá. Celý seriál se nese ve vážném duchu s občasnými prvky humoru, který tam perfektně sednul. Například dětinské chování Goblina nebo společné soužití Goblina se smrtkou nemělo chybu. Velmi povedený seriál. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Vkládám komentář okolo dvanáctého dílu, hodnocení doplním po zhlédnutí. Zatím si sice hraju se čtyřmi hvězdami, ale jedno uznávám. I když je seriál šestnáctidílný a tudíž "krátký", jeho úpadkem jsou dlouhé a délkově nevyvážené epizody. Jedna trvá až hodinu a půl, jiná něco nad hodinku; jedno mají ale společné. Jsou vyplněné vatou. Děj je víc roztroušený než útržkovitý, takže se scénáristé nemohou bránit ani tím, že jde o slice-of-life. Zápletky se mnohdy táhnou po mnoho dílů, jenže se nevyvíjejí, jenom se upozadí a odsunou, dokud se k nim tvůrci nevrátí nějakou nepřirozenou cestou, z nouze, z ničeho nic. Z toho důvodu životy hlavních postav působí prázdně, ode zdi ke zdi. I Smrt, který se může upracovat, o přesčasech mluví z pohodlí a tepla domova, kde se nic neděje. Za historický žánr je to ale v rámci Koreje jeden z lepších kousků. Scény z minulosti opravdu dýchají něčím dávným, obohacují přítomnost a postupně se rozvíjejí a gradují, až mě mrzí, že se v nich neodehrává víc a že se opakují. Ústřední dvojice je zatím roztomilá, jenže kvůli věkovému rozdílu, který mezi sebou mají mít, je měli obsadit alespoň jako sourozence. Víc mě baví vedlejší dvojice, Smrt a Sun. Jejich setkání bývají silná, asi protože je jich málo. Scény mezi Smrtí a Goblinem zase stojí na humoru. Upřímně nechápu, proč tu do žánru neuvedli i komedii. Neposledně pak chválím úvodní píseň. / Jak jsem slíbila, po dokončení hodnotím. Za čtvrtou hvězdu se opravdu zasloužil pouze humor. A Smrt. Smrt na hrad. Jestli chcete redemptivního romantického hrdinu, Smrt je váš. Ještě jsem neviděla muže, který tak krásně pláče. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že navážu na předchozí komentáře - Možná je pravda, že příběh není zrovna nejsilnější stránkou Goblina (i když mě vyhovoval), ale zbytek už byl naprosto skvělý, takže zbytek komentáře bude převážně samá chvála... Hlavní důvod, proč hodnotím takto vysoko, jsou skvělé charaktery a hlavně jejich vzájemné vztahy. Jejich vzájemná interakce obsahovala vše, co bych si mohl přát. Nejednou jsou byl dojat a nebo se smíchy div neválel po zemi. Dále pak hudba... OST k tomuto seriálu se neskutečně povedlo. Od úvodního intra až po instrumentální skladby, vše se skvěle poslouchá a přesně to pasuje do seriálu. A samotné provedení, prostředí, ve kterém se natáčelo, atd. je tak krásné, že by to možná měli zakázat... :-D Z tohohle komentáře, který opravdu nešetří superlativy, jste asi poznali, že se mi Goblin opravdu líbil, a ani lehce klišé zakončení mi názor nezměnilo. - 100 % ()

Vabr odpad!

všechny recenze uživatele

Spolužačka mi doporučila tenhle seriál, ale pardón?! Viděl jsem asi jen první dvě minuty a už jsem si řekl, co je ta za strašnou sra*ku? 15 minut mi stačilo a po dalších 5, který jsem ještě nějak vydržel jsem to musel vypnout. Jsem rád za její tip (nebo spíš, že mi něco doporučila), ale tohle jsem vůbec nepochopil. Vůbec nic mi nedávalo smysl. Bylo to, jak kdybyste vyhodili scénář jednoho dílu z okna, nechali ty papíry dopadnout na ulici, kolemjdoucí na ně připsali, co je napadlo, a pak jste je šli sbírat a bylo vám jedno v jakém pořadí, takže se vše zamíchalo v jeden nesmysl. Vyhodnocení: Nějak jsem to asi nepochopil ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Po čase som si seriál zbehla znova, aby som zistila, či som pri jeho hodnotení nebola príliš optimistická. Už som takmer zabudla, aký skvelý výkon predviedla Kim Go Eun, ako vtipne sú napísané niektoré dialógy a ako skvele funguje celý príbeh. Ani po vyše troch rokoch mu neuberiem hviezdičku, lebo ma stále dokáže pobaviť. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že se z toho dalo vytřískat mnohem, mnohem víc. Takhle je to takovej průměr.. skončila jsem 16. dílem, kde mi scéna na střeše připadala jako idální zakončení, který mi vyhovovalo. ()

wege odpad!

všechny recenze uživatele

Moje zkušenost z korejskými seriály, strašné peklo, peklo, šlo to, dobrý, strašné peklo. To druhé strašné peklo je na Goblina. V půlce sedmého dílu jsem to vzdal, nikam se to neposouváno, nic se tam nedělo, jen se tam přehrávalo to samé pořád dokola. Představa, že tomu nechám ještě dalších 10 hodin plus byla pro mě šílená. V tom prvním strašném pekle to zachraňovala krásné exkurse to tajů korejské kuchyně, tady by jedli furt jen steaky. Příčí se mi dávat palec dolů něčemu, co má 80% plus, ale prostě nemůžu jinak. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Úžasné obsazení, herci byli parádní, ale děj někdy trochu složitý, taková fantasy moderní pohádka pro dospělé, s aktuálními životními otázkami, které se občas honí hlavou... I v Bibli je, že Bůh lidem vložil věčnost do srdce... Rozplakala dojemná scéna s babičkou a Smrťákem v 15. díle, jak se po 70 letech setká se svým milým... 5.2.2017 změněno hodnocení ze 3* na 4* - za originalitu... ()

Reklama

Reklama