Reklama

Reklama

Otisk

Trailer

Obsahy(1)

Príbeh tohto filozofického sci-fi sa odohráva niekedy v blízkej budúcnosti. Slávnej klavírnej virtuózke Iris Sellenovej pred rokmi diagnostikovali sklerózu multiplex. Iris nechce, aby jej talent upadol a preto požiada svojho obdivovateľa, genetika Dr. Fischera, aby vytvoril jej klon. Tak sa jej narodí dcéra Siri, ktorá po mame zdedí nielen krásu, ale aj dokonalý hudobný talent. Keď sa však Siri vo veku 13 rokov dozvedá o svojom pôvode, jej svet sa zrazu celý zrúti. Blízky a láskavý vzťah matky a dcéry sa rozpadá, stávajú sa rivalkami v kariére i v ľúbostnom živote. Aby Siri utiekla pred sklamaním a pokúsila sa nájsť vlastnú identitu, odchádza do ďalekej Kanady, kde žije osamelým životom. Jedného dňa tu stretáva Grega, šarmantného architekta, ktorému sa podarí rozbiť škrupinu Siriinej nevraživosti k ľuďom a prostredníctvom svojej lásky jej dokáže prinavrátiť nielen zmysel života a vedomie vlastného ja, ale ju aj zmieri s jej umierajúcou matkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +dobrý příběh, zajímavá myšlenka, sem tam hudba, Franka Potente a je na co koukat -málo vyhrocené a dramatické/// Otisk mě zaujal a určitě nenudil. Jen to mohlo být hustější, takhle je to jen příjemná oddychovka, která neurazí ani nenadchne./// Celkem 55%/// ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vypjal jsem se k heroickému výkonu a vydržel jsem se dívat až do jedný do rána na TV a rozhodně nelituju. Film zasazuje všem těm vědeckým obhájcům klonování člověka těžký KO. Franka Potente v krásným příběhu s nádhernou hudbou jasně dokazuje, že důvod proč jí miluju nespočívá jen v její kráse. Jsem rád za zdejší komentáře, jinak mě už totiž zase napadalo to zdejší tak trapné a typické "všichni jdeme se svým hodnocením sborem za tím zdejším nejvýše postaveným volem." Čau golfisto. ()

Reklama

cashplouch 

všechny recenze uživatele

Tématem a z toho plynoucím problémem klonování lidí v nejbližší budoucnosti se zabývá německý film Otisk. Literární předlohu neznám, ale základní linie příběhu stojí za pozornost... Poté, co brilantní klavíristka zjistí, že trpí roztroušenou sklerózou, se rozhodne mít dítě, přesněji kopii sebe sama. Po tajné dohodě se známým vědcem tak dají "vzniknout" prvnímu klonu člověka na světě. Čas však vše odhalí... Filmový příběh se docela dobře rozjíždí ( jiné časové roviny), ale asi po půl hodině už víme dějově vše podstatné. V tu chvíli nabývají na důležitosti dialogy, které by měly řešit a rozvíjet téma celého příběhu. Scénář však postupně čím dál víc zabředává do povrchních situací, a režie s tím nemůže nic moc dělat. Záchranou filmu a největším kladem se tak jednoznačně stává suverénní výkon Franky Potente, která skvěle ztvárnila dvojroli matky a dcery. Díky jejímu herectví stojí za to snímek dokoukat až do konce, přestože už vlastně víme, jak to všechno dopadne. ()

Leila75 

všechny recenze uživatele

Zamyslela jsem se na tím,jak ožehavé je téma klonování,dnes tak aktuální problém a myslím,že právě v tomto snímku bylo dobře zachyceno k čemu by klony vedly.Vím ,že by výzkum v tomto směru vedl i k pozitivním věcem,jako je léčba závažných nemocí,ale přesto by lidstvo mělo být opatrné na psychický dopad celého počínání..Zajímavý psychologický film pro přemýšlení. ()

July 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a velice realisticky zpracovaný námět. V podstatě nemám co vytknout - film sice plyne, aniž by nasadil rychlejší tempo, ale na škodu to není. U scén s klavírem jsem žasla, jak někdo dokáže tak rychle pohybovat rukama... (Pochybuji, že v záběrech na ně je Potenteová, to musela být profesionální pianistka.) Záběry na kanadskou přírodu jsou krásné a výkon Potenteové výborný. Bohužel film postrádá momenty, které by diváka výrazněji zaujaly a připoutaly ho k obrazovce. A jedna kverulantská poznámka: Když letištní počítač nepozná podle otisku prstu, zda se jedná o matku nebo dceru (klon), jde o pitomost. Papilární linie má různé každý člověk - i se stejnou DNA. Jednovaječná dvojčata jsou de facto klony, ale jejich otisky se liší. Leda že by počítač zkoumal DNA - ale ten snímač vypadal jako na otisky... ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama