Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 3 (1974) (série)


Tele (S03E21)

(epizoda)

Obsahy(1)

Proti vůli manžela... Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1974. Seznámení půvabné servírky (J. Obermaierová) se svým budoucím mužem (V. Besser) bylo poněkud dobrodružné. A že se nebude nudit ani v manželství, se ukázalo hned po odstěhování rodiny se dvěma malými dětmi na vesnici... Manželka se přesto rozhodla, že půjde pracovat, a to i přes odpor svého muže, který odmítl děti hlídat i je ráno vodit do školky. Ona svého rozhodnutí ale nelitovala, i když práce ošetřovatelky telat i starost o děti byla zcela na ní... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento příběh byl k mému překvapení o manželovi, který se chová jako tele. Jeho žena se shodou náhod stará o telata, o něj i o děti. Nechápu, proč s ním je, když jí přidělává jen práci a o rodinu se přitom dokáže postarat sama. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tímto děkuji České televizi, že po delší době vyhrabala z temnot archivu tento zapomenutý bakalářský příběh na téma "Když ty se nezajímáš o moji práci". Pravdou je, že si ho klidně ČT mohla nechat schovanej, protože zas takovej šlágr to není. Jaruš v roli emancipované ženy je dobrá, emancipace jako taková je důležitá, ovšem chápu i manžela, že nestojí o to, aby mu manželka chodila domů smradlavá a ještě měl na starost fakany. Vlastně chápu obě dvě strany, to ale neznamená, že se tím kvalita příběhu zvyšuje. Nezvyšuje. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o ženské odhodlanosti a vytrvalosti a především o mužské tvrdohlavosti. I když děj pochází ze socialismu, ve své podstatě by se klidně mohl odehrát i dnes. Pánové prostě v hojné míře bývají zásadový a hlavně hlavou rodiny, takže co řeknou, tak bude a hotovo. Happy andové zakončení povídky je typicky bakalářské, takže konec musel být jasný naprosto každému. Natočeno je to dobře a je škoda, že z toho nebyl delší film. ()

Reklama

Reklama