Reklama

Reklama

Filip

(festivalový název)
  • Švédsko Filip
Krátkometrážní / Drama
Švédsko, 2015, 11 min

Obsahy(1)

Starší bratr je pro Filipa vzorem v mnoha ohledech. Jak si má ale spojit dokonalého bratra se slovem, které děti na hřišti používají jako nadávku? Něžný příběh o sourozenecké lásce, která se musí vyrovnat s nečekanou překážkou. (Mezipatra)

Recenze (4)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Důležité téma, avšak tristně zpracované. Na zásadní otázku, jak se vyrovnat s takovým zjištěním, nedává film vůbec odpověď. Končí kdesi uprostřed, aniž by se to někam posunulo. Moderní nazoomovaná kamera je sice děsně cool, ale opět je použita někde, kde to nemá smysl. K otázce problematiky, o které film je, přibývá tedy ještě jedna - proč autorka takový film vlastně natočila. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Sedemročný Filip zistí že je jeho starší brat teplý jak radiátor a na ihrisku sa neskôr stretne so šikanou iného chlapca, ktorého oslovujú ako buzík...pred štyridsiatimi rokmi deti iným na ihrisku nadávali do buzerantov a budú aj o ďalších 40 a táto trápna liberálna agitka na tom nezmení nič. Svoju úsilie venujte krajinám kde nemajú ženy žiadne práva, "ozdobné" náramky okolo krku, kde za krádeť sú schopný človeku uťať ruku, za homosexualitu ho zhodiť zo strechy a nestrápnujte sa už pred nami...My sme nikdy tak tupí ako je táto generácia, ktorej je potrebné vysvetliť ako čítať s porozumením neboli. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Dnešní děti Filipova věku jsou chytřejší než tehdejší, proto nadávka "buzno" na hřišti nepřekvapí. V tomto kraťasi je vidět, že Filip nakonec svého staršího bráchu bere takového, jaký je. Těžko říct, zda by tomu bylo stejně, kdyby Sebastian nebyl někdo, ke komu vzhlíží. Na to byl film příliš krátký. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Solidní uvěřitelný kraťas ze Švédska si neklade za cíl diváka vychovávat, ani poukazovat na chyby, nedostatky. Cením si na něm to, že právě má styl pouze vypovídací, i když je mapována dušička dítěte. Prostě se nic neděje, je to život. Supr ... 7777 ()

Reklama

Reklama