Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je ich deväť a sú sudcami. Spoločne vytvoria ilegálnu komoru, ktorá vezme spravodlivosť do vlastných rúk a začne rozhodovať o vine a nevine ľudí, o ich živote a smrti. Ponuku na členstvo príjma aj Hardin (Michael Douglas), no ich nezákonné praktiky si neosvojí a čoskoro sa stáva nepohodlným Vo filme sa objaví aj Douglasova matka Diana hrajúca manželku sudcu Benjamina Caulfielda (Hal Holbrook). (Yoss)

(více)

Recenze (45)

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to velmi lákavé téma - dohnat spravedlnost, k níž nás nepustí formalizmus zákonů, svépomocí. Silný námět, ke kterému by slušelo přizvat dech beroucí úvahy, filozofické dialogy a myšlenkové sondy do hloubek, z nichž člověka jímá závrať. Jenže v Soudcově noci jde o pojetí americké. Místo toho všeho nabízí honičky, střílení a prapodivný happy and, který kromě dějové zápletky nic neřeší. Škoda. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

V jednom díle Walker, Texas ranger byl podobný příběh o policajtech :) , ale tohle je samozřejmě zajímavější. Téma nespokojených soudců, kteří ve své skupině znovu odsuzují zločince, které u běžného soudu museli pustit na svobodu je docela originální a mě tenhle film dost bavil. Navíc si hlavně na začátku člověk moc dobře uvědomí, jak nevděčná a těžká je role soudce, který v podstatě vždycky musí rozhodnout ve prospěch strany na které stojí šikovnější právník, at chce nebo ne. Já film hodnotím zhruba na 80%. Současný stav mi přijde dost podhodnocený. Howgh! ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nesouhlas soudců se špatným právním systémem vede ke uřízení speciální tajné skupiny soudců, která napravuje chyby. Ne každý na to má ale žaludek. Člověku se občas fakt zvedne žaludek nad tím, z jakých důvodů jsou pachatelé osvobozováni. Film je pěkně natočený, nenudí a je zajímavý. K tomu výborně obsazený. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Douglas se nikdy nezatěžoval tím, podle jakého scénáře má hrát, ale co je moc, to je příliš. Námět není úplně špatný, ale scénář je úrovně C-. Dovedu si představit jediné využití tohoto filmu, promítat ho na veřejných toaletách. Když se k pitomému scénáři přidají exaltované herecké výkony, jinam se pak takový snímek nehodí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Zlaté (a po čertech vděčné) téma v obvyklém Hyamsově rutinním zpracování. Hodně (a z pohledu dějovosti nešťastně) je zde tlačeno na neposkvrněnou morálku (zákonné právo má etickou převahu za každých okolností), což s odstupem času působí až naivně. Douglasova postava je tak nevěrohodně rozpolcena a pro své chování nemá dostatečnou argumentační (z pozice scénáře) oporu. V tomto směru je daleko přirozenější (a z mého pohledu i divácky příjemnější) postup u např. PŘÁNÍ SMRTI nebo MAGNUM FORCE, kde se nikdo nepokouší o alibistický konzervatismus za každou cenu. Korektnost až za hrob prostě málo kdy vede k filmově trvalejším hodnotám (měřených byť jen diváckým zájmem). 60% ()

Galerie (33)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama