Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je ich deväť a sú sudcami. Spoločne vytvoria ilegálnu komoru, ktorá vezme spravodlivosť do vlastných rúk a začne rozhodovať o vine a nevine ľudí, o ich živote a smrti. Ponuku na členstvo príjma aj Hardin (Michael Douglas), no ich nezákonné praktiky si neosvojí a čoskoro sa stáva nepohodlným Vo filme sa objaví aj Douglasova matka Diana hrajúca manželku sudcu Benjamina Caulfielda (Hal Holbrook). (Yoss)

(více)

Recenze (45)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,555,305Tržby Celosvetovo $5,820,000║ Zaujímavý námet. /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Důkazy získané nezákonným způsobem mi v případě vražd nevadí. A taky mi nevadí, když je místo deseti vrahů omylem popraveno jenom osm vrahů a dva loupežníci. Ale rozhodně bych však nemohl žít v zemi, kde jsou odpadky v popelnici nedotknutelným soukromým majetkem, stejně jako odpadky v naběrači popelářského vozu a policie může začít hledat pistoli v kupě geneticky modifikované kukuřice až ve chvíli, když se smísí s ostatním odpadem uvnitř vozu. Takže za mne je vymahatelnost práva vytvořením neoficiálního týmu soudců naprosto v pořádku a proto jsem doufal, že spravedlnost dokáže zvítězit nad zákonem i zblble idealistickým hrdinou. Nestalo se tak, ale za to fandění to stálo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost. Zákon. Emoce. První je slepá, druhý zavírá před první oči a třetí přináší zaslepenost. Oftalmologické problémy vstupující do rozhodování soudce lze vyřešit i tak, že to první vezmete do svých rukou, druhé porušíte a od třetího se oprostíte.. Hyams sice není žádný extra režisér, ale skloubení první poloviny, kdy se hraje na city nebetyčnou nespravedlností a té druhé, kdy červíček pochybností začne se svou pozvolnou hlodavou aktivitou, docela fungovalo. Závěrečných patnáct minut je už jenom klasické akční béčko, nicméně neměl jsem s takhle nastaveným profilem zásadní problém. P.S.: Úplně poslední scéna sympaticky nechala pootevřené dveře k další interpretaci. Třeba takové, že houževnatý černošský detektiv nečekaně vytáhl revolver a jedním výstřelem směrem k spolujezdci ukázal, na čí je výplatní listině.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem zkusit jaký byl Douglas než jej povolal Zemeckis honit se za diamantem a musím říct, že byl vlastně už jako soudce víceméně stejný jako i mnohem později. Takže Douglas hraje Douglase. Nevím proč se to jmenuje Soudcova noc. Originální název je naprosto přesný. 55% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tenhle snimek je zajimavy asi tak do prvni pule. Jako pravnika me zaujal zejmena opravdu vecnym tematem spravedlnosti v pravu a rovnez ukazuje slabiny systemu tzv. "common law", tedy anglosaskeho prava. Jak common law, tak kontinentalni system prava (tedy nas, evropsky, vyjma Velke Britanie) maji sve mouchy a na sirsi rozbor teto problematiky zde bohuzel neni prostor. Zpet k filmu - jak jsem napsal vyse, prvni pule zajimava, lec pote to jde zprudka dolu jak na te nejvetsi horske draze na svete. Cim dal tim zmatenejsi dej, neverohodny pribeh a proste debilni dialogy. Proto ty vysledne, slabe 2 hvezdy.. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělí dva protihráči, pan Halbrook proti Douglasovi. Velmi dobrý příběh, to téma má co říct a vypovědět. Ono by se ani nebylo čemu divit, kdyby podobná skupina v každém vyspělejším státě skutečně existovala, i když je to strašlivá představa.!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jenom doufám, že takový soudní dvůr doopravdy zasedá a rozhoduje. A doufám také, že zasedá blízko obou komor našeho parlamentu, aby to měl všechno pod kontrolou. Protože po rozhodnutí soudu osvobodit mutujícího Bártu očekávám brzkou nápravu, a to v podobě bezúročné půjčky na moje dodatečné vánoční dárky. (Filmfest Hurghada 2012, 13/67) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to velmi lákavé téma - dohnat spravedlnost, k níž nás nepustí formalizmus zákonů, svépomocí. Silný námět, ke kterému by slušelo přizvat dech beroucí úvahy, filozofické dialogy a myšlenkové sondy do hloubek, z nichž člověka jímá závrať. Jenže v Soudcově noci jde o pojetí americké. Místo toho všeho nabízí honičky, střílení a prapodivný happy and, který kromě dějové zápletky nic neřeší. Škoda. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Douglas se nikdy nezatěžoval tím, podle jakého scénáře má hrát, ale co je moc, to je příliš. Námět není úplně špatný, ale scénář je úrovně C-. Dovedu si představit jediné využití tohoto filmu, promítat ho na veřejných toaletách. Když se k pitomému scénáři přidají exaltované herecké výkony, jinam se pak takový snímek nehodí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Krimithriller akých sa už moc netočí. Obsahuje síce niekoľko typických 80.kových nedostatkov (dejové zvraty na úkor logiky, happy end s úsmevom na perách...), ale aj množstvo vynikajúcich akčných scén, fungujúce napätie, výborného Douglasa a hlavne jednu z najlepších automobilových naháňačiek nielen osemdesiatych rokov, ktorá ešte dnes dokáže vyrážať dych. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl začiatkom 90tych rokov, bol som ním nadšený. Podobne kontroverzné právne a morálne záležitosti, kde sa ťažko hľadá pravda ma fascinovali a vyvolávali vo mne akúsi mladícku vzburu proti systému a spoločnosti. Samozrejme som im držal palce. Jediný výborný film Petera Hyemse, keď mal ešte možnosť rozvinúť svoju kariéru. Douglasovi podobné postavy svojho času svedčali (Čínsky syndróm, Kóma). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když soudci nemohou napařit padouchům trest smrti oficálně, dělají to jako melouch po pracovní době... a Míšovi Douglasovi se to nelíbí, přestože padouchy taky nemá rád... poměrně solidní podívaná na pomezí dramatu a thrilleru... občas napínavá, občas poněškud konzervativní... malý melouch by tomu pomohl... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známý ale překvapivě zdařilý thriller ze soudního prostředí, který se zaměřuje na nesmyslné dodržování zákonů, díky kterým jsou zločinci osvobozování, alespoň do chvíle než to Michaela Douglase přestane bavit. Překvapivě povedené a napínavé. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som sa vrátil k Hyamsovej dráme a môžem konštatovať, že v súčasnosti nestratila hlavná myšlienka vôbec na aktuálnosti. Nuž, dobehli sme Ameriku zo začiatku 80-tych rokov... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zabudnutá súdnická dráma, na ktorú sa zabudlo možno aj právom. Síce vybočuje zo zavedených chodníčkov, ale neponúka žiadnu vyššiu zábavu. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Keď je zákon nadradený spravodlivosti... Skvelý Douglas, hoci mne charakterom postavy nie práve najsympatickejší, sa pohral so spravodlivosťou po svojom a dopadlo to na výbornú. ()

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama