Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá americká komedie o tom, jak nebezpečná může být televize zblízka, zejména když vám ji pronajme sám ďábel (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která opravdu vtipným způsobem paroduje řadu věcí mladším ročníkům asi dnes neznámých, nicméně já se skvěle bavil. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film, který mi dokonale zahrál do noty. Zase po delší době jsem potřeboval něco takového vidět. Film, který baví a dokáže vás zaujmout tak, že vstanete z postele a bedlivě čučíte a hltáte to, co se bude dít. Opravdu povedený film. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem jako malej miloval a sjížděl ho skoro každý týden. Dnes je to jen úsměvná taškařice a takové klasické řemeslo u kterého se nemusí moc přemýšlet. Ale Hyamsovy se nemůže upřít snaha. Efekty jsou perfektní a skákání ze žánru do žánru ať už neoriginální(Waxwork to už udělal dříve ale to byl sko z hororu do hororu) je parádní a líbil se mi i nápad že hlavní hrdinoví musí najít vždy zrnění. Dnes již si dokáži všimnout neduhů a problémů co film má ale i tak nostalgie dosáhla a já se bavil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Devadesátka, která mi spíše připomínala osmdesátku. Nenáročná sci-fi komedie, snažící se upozornit na to, jak nás již dlouhá desetiletí ovlivňuje TV a její sledování. Docela zábava jen ty opravdu vtipné scény jsou provázeny těmi méně zábavnými a tak tempo filmu není takové, jaké by si film zasloužil a upřímně jsou chvíle, kdy film nudí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to už v době premiéry, ten jemný, sarkastický humor je pořád skvělý, ale teprve nyní dokážu docenit (protože i u nás se strhl mediální kapitalismus) všechny ty špílce a věci, které film paroduje. Nejen primárně gaučové brambory, kterých začíná být hodně i mezi Čechy, ale i všechny ty vysílací stereotypy a klišé, vše, co lidem dokáže leda tak vymývat mozek. Tedy, pokud jej ještě mají. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film z ktorého mohla vzniknúť originálna paródia na televíznu tvorbu s nejakým tým morálnym ponaučením, že príliš časté sledovanie TV lezie na mozog, ale výsledok pripomína skôr tie horšie neskoršie diely série Scary Movie v ktorých doslovne kopírovali celé scény z rôznych slávnych filmov. V tomto filme TV vcucne pár s manželskými problémami lebo manžel furt čumí na telku a tú svoju krízu si riešia behom prebehovania z jednej TV relácie do druhej a popritom ich naháňa diabol Jeffrey Jones. Ale celá tá dramatická línia a kritika vôbec nefunguje. Bavilo ma len sledovať paródie na jednotlivé známe programy. Najviac ma asi potešil starý dobrý Star Trek TNG. V lepšie uchopenom podaní to mohol byť zaujímavý a kvalitný film. Takto je výsledkom len divný experiment, ktorý nevyšiel. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľa divákov pri tomto snímku pospomína na časy ( nie až tak ) dávno minulé, keď vládol výraz VHS a točili sa snímky ako je tento. Komediálny sci-fi nášup, ktorý si zaslúžil úspech, ktorý sa mu nedostavil. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze John Ritter je dimenzionálnym hercom, tento film ale nie je do veľkej miery závislý len na neho. Skvele sa doplňujú Dawberová a Eugene Levy žijúci v Satanovom impériu. Prevažná čast tohto filmu je s vizuálnymi gagmi a odkazmi popovej kultúry celkom na inom mieste. Ak niekto vyrastal a bol závislý na televíziu, vtom prípade je Diabolská frekvencia ako stvorená na sobotňajsie popoludnie 80 percent. PS: TV paródie sú zamerané na pobavenie diváka a tento skvost splnil všetko čo mal. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že zápletka s vcucnutím do televizního světa mi přišla zajímavá už v dětství, kdy jsem se s ní setkal v několika komiksech. Od té doby jsem si říkal: "Jak je možné, že o tom neexistuje žádný film?" Jak jsem byl překvapen, když jsem až před nedávnem zjistil, že existuje! A je jen o rok mladší než já. Jsem rád, že jsem nakonec na tenhle pozapomenutý klenot narazil. Je to totiž naprosto pohodová komedie s dobrým příběhem a povedenými vtipy. John Ritter je tady vynikající. Stejně tak Jeffrey Jones jako ďábelský záporák. Lehce mi šly na nervy ty dvě děti, obzvláště ta holka. Nevím, co mě iritovalo víc, zda ten její neustálý výraz "Chystám se hodit šavli", nebo to příšerné podání téměř všech jejích dialogů. Žádný div, že později skončila ve filmech s názvy jako "Invaze žraloků". Ale na těch děckách film naštěstí nestojí, zde hraje prim to, co se odehrává na obrazovce. Doslova. Být scénáristé ještě trošku zručnější, tak věřím, že je dneska z Ďábelské frekvence kultovka na úrovni Krotitelů duchů. U mě si ale, věřím, s dalšími zhlédnutími ten kultovní status vybuduje. Vážně se mi to líbilo. P.S. Když se v současné době točí plno zbytečných remaků, proč neudělají jednou nějaký, který by měl aspoň trochu smysl? Dovedl bych si představit zmodernizovanou verzi tohoto filmu se zaktualizovanými parodiemi (něco ve stylu úvodu Emmy 2006 s Conanem O'Brienem). Tahle slibná zápletka by neměla zůstat ladem. Ale někoho takového, jako byl John Ritter, by už asi nesehnali... ()

balba 

všechny recenze uživatele

Je to skvělá komedie nebo zlomyslná satira ?Když nevíte co by tak si nalaďte Ďábelskou frekvenci.Skvěle se pobavíte. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film sam o sebe o nicom, slabe tempo, US styl humoru zas je Europe vzdialeny az prilis ...... nezasmial som sa, ani poriadne nebolo na com . 5 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

I když to začne celkem divně, nakonec z toho vypadne dost příjemná a kreativní komedie, kterou jsem si pak po celý zbylý čas už jen užíval. Navíc i ten humor je fajn, bezmozkovité televizní pořady, reklamy a povětšinou laciné filmy paroduje skvěle a když už to vypadá, že film bude končit a nevyužije svůj potenciál naplno, tak místo toho přijde s jedním zvratem, díky kterému toho stihne zparadovat ještě mnohem víc a spoustu z toho dost solidně. Hlavně ten souboj o dalkáč ve videoklipu si budu pamatovat hodně dlouho, ale jsou tu i jiné skvělé části, jako třeba v tom soutěžním pořadu, noirové detektivce nebo také v animáku! Na plný počet to sice není, ale povedená komedie to je rozhodně a určitě jsem ji neviděl naposled :-) 4* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, napínavé a zdá sa, že čerpá zo studne nekonečnej vynaliezavost. Existuje aj povrchné posolstvo vypnutia televízie a prežitia vlastného života, čo je hodnotný sentiment. 6/10 ()

masw 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie se sympatickým obsazením a hlavní hrdina měl mnohem lepší satelit, než od digi. Taky chci sledovat Unmarriage with Children a posmrtnou verzi Wayneova světa. Kde se to dá objednat? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Absolútny šedý priemer. Snažilo sa to o niečo ako Waxwork (pôvodné), ale moc to nevyšlo, napínavé skoro vôbec, vtipné ako kedy. Odkazy na iné fajn, ale inak som čakal ďaleko viac. Ani neviem prečo dávam tri. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjená komedie 90. let. Kde jinde uvidíte Jimova otce jako pekelného šprýmaře a seržanta Doakse jako nerdovského poskoka. Roky se na tomto kousku co do situačního humoru nepodepsaly vůbec, ovšem do budoucna ho žádné znovuobjevení (kór u nás) nečeká, protože americká televizní kultura je době svého vzniku bohužel velmi poplatná. ()

Reklama

Reklama