Reklama

Reklama

Duši neprodám

(TV film)
  • angličtina I Won’t Sell My Soul (festivalový název)

Obsahy(1)

Bezdětné páry a ženy, které si potřebují přilepšit, našly způsob, jak si vzájemně vypomoci. Bez právního rámce, na hraně zákona a podle úsloví, co není zakázáno, je dovoleno, se u nás rodí čím dál víc dětí náhradním maminkám. Ty slouží jako jakýsi inkubátor pro genetický materiál jiných páru. Lze ale porodit dítě, odevzdat ho někomu cizímu a kráčet dál životem jakoby se nic nestalo? Co když se takové dítě „nepovede" anebo si to pár s rodičovstvím rozmyslí? (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Wow... Tak to bylo nepříjemný! Něco jako Výměna manželek, jen bez legrace, pouze depka. A nemíněno v dobrém. Plně to propadá panoptikální výstavě bez větší informační hodnoty. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument klame tělem. Zdánlivě se nic neděje, ale pak promluví žena s potratovým syndromem, kterou přesto, že je v celé Evropě nedostatek dětí k adopci, jí rodiče donutili k potratu a pak vyjde najevo, že dítě páru je jen půjčené, protože původní matka se dostala do zdravotních potíží a dítě na čas dala k biologické matce od níž ho koupila a ta jí ho nechce vrátit. V jejím vztahu cítíme latentní napětí, které podporují její historky jak se již téměř rozešli .Pak vidíme svobodnou matku ve finančních problémech...Klasické riziko se ukázalo v dalším případu - darované dítě má Downův syndrom, který by si dárci ani nevzali. ()

Móó 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, důležité a aktuální téma. Účel - rozpoutat diskuzi - plní dokument dobře. Jen si to zpracování umím představit trochu lepší, možná přehlednější... 70 % ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hrdinky a ještě nesympatičtější zpracování. Nechat ty blbky bez pomoci mluvit a jen tak pozorovat, co tam (ne)dělají nebyl opravdu dobrý nápad. To by režisérka musela mít k ruce nějaký lepší materiál. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

3* jen jako ocenění tématu a náročnosti časosběrného dokumentu. Pokud je autorka studentkou FAMU, tak beru... ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Šokující téma prodeje novorozenců larvované v záhadném názvu láká, ale žel v dokumentu Evy Tomanové je zpracováno povrchně, chaoticky a nezajímavě. Legislativní nepodloženost, absence objasnění motivu náhradních matek a nudná kamera nutí přepnout a hledat zahraniční dokumentární alternativu. Jedině tematická atraktivita a personální autentičnost vysloužily autorce průměrné hodnocení. ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Téma určitě zajímavé, neměla jsem tušení o tom, jak to v ČR probíhá. Ale forma nebyla moc dobrá, trvalo mi skoro půl hodiny, než jsem se zorientovala, kdo je kdo. ()

Veronika_.._ 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o lidském odhodlání pomoct páru, který nemůže mít děti. Třeba to konečně otevře oči těm, kteří tvrdí, že to tyto ženy dělají hlavně pro peníze. ()

Kralovna.Noc 

všechny recenze uživatele

Tady jde přesně vidět, proč je náhradní mateřství špatně. Bohatí neplodní lidé se sobecky snaží mít za každou cenu dítě. Výsledkem jsou psychické a fyzické následky chudých žen, které se rozhodly být náhradními matkami. A pak jsou tady ti rodiče, kteří klidně dítě nechají u náhradní matky,i když otec se později domáhal. Rizika jsou prostě velká a mě osobně by žádné peníze na světě nestály za to absolvovat umělé oplodnění, těhotenství a porod, aniž bych si mohla nechat dítě. A přitom domovy dětí jsou plné těch,kdo na rodiče marně čekají. Zvrácená doba. ()

Reklama

Reklama