Reklama

Reklama

Duši neprodám

(TV film)
  • angličtina I Won’t Sell My Soul (festivalový název)

Obsahy(1)

Bezdětné páry a ženy, které si potřebují přilepšit, našly způsob, jak si vzájemně vypomoci. Bez právního rámce, na hraně zákona a podle úsloví, co není zakázáno, je dovoleno, se u nás rodí čím dál víc dětí náhradním maminkám. Ty slouží jako jakýsi inkubátor pro genetický materiál jiných páru. Lze ale porodit dítě, odevzdat ho někomu cizímu a kráčet dál životem jakoby se nic nestalo? Co když se takové dítě „nepovede" anebo si to pár s rodičovstvím rozmyslí? (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Šokující téma prodeje novorozenců larvované v záhadném názvu láká, ale žel v dokumentu Evy Tomanové je zpracováno povrchně, chaoticky a nezajímavě. Legislativní nepodloženost, absence objasnění motivu náhradních matek a nudná kamera nutí přepnout a hledat zahraniční dokumentární alternativu. Jedině tematická atraktivita a personální autentičnost vysloužily autorce průměrné hodnocení. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument klame tělem. Zdánlivě se nic neděje, ale pak promluví žena s potratovým syndromem, kterou přesto, že je v celé Evropě nedostatek dětí k adopci, jí rodiče donutili k potratu a pak vyjde najevo, že dítě páru je jen půjčené, protože původní matka se dostala do zdravotních potíží a dítě na čas dala k biologické matce od níž ho koupila a ta jí ho nechce vrátit. V jejím vztahu cítíme latentní napětí, které podporují její historky jak se již téměř rozešli .Pak vidíme svobodnou matku ve finančních problémech...Klasické riziko se ukázalo v dalším případu - darované dítě má Downův syndrom, který by si dárci ani nevzali. ()

Móó 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, důležité a aktuální téma. Účel - rozpoutat diskuzi - plní dokument dobře. Jen si to zpracování umím představit trochu lepší, možná přehlednější... 70 % ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Wow... Tak to bylo nepříjemný! Něco jako Výměna manželek, jen bez legrace, pouze depka. A nemíněno v dobrém. Plně to propadá panoptikální výstavě bez větší informační hodnoty. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama