Reklama

Reklama

Shelter

  • USA Shelter
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební / Romantický / Sci-Fi
Japonsko, 2016, 7 min

Obsahy(1)

Rin je mladá dívka, která žije uvnitř futuristického simulátoru v krásném a věčném osamění. Každý den se probouzí ve světě virtuální reality a svou myslí si vytváří nový krásný svět. Žije ze svých vzpomínek na svět, který již není. Ve skutečném světě je dívčino tělo uzavřené v kapsli, která pluje nekonečným vesmírem, a ze svého spánku se nejspíš již nikdy neprobudí... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to docela zajímavý krátký filmeček s pár hezkými obrázky a jednou docela pěknou písní. Má to i jistou emocionální hloubku. No jo, ale výsledný dojem u mě zkrátka nebyl natolik silný, aby to se mnou během těch pár minut nějak intenzivně otřáslo. Takže u mě je celkový pocit jen takové to "hm, OK, dobrý" a to je v řeči čísel cca 6/10. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Krátka podarená anime záležitosť zo "sveta po svete". Mladé dievča Rin prežíva už len vo virtuálnom svete, ktorý si môže transformovať do podoby, akej sa jej zachce. Je však sama a to až do dňa, keď sa jej vo virtuálnej realite zobrazia spomienky na otca a na udalosti, ktoré postihli Zem. Otec ju chcel zachrániť a preto ju zostrojenou raketou vyslal do vesmíru s prístrojom, ktorý generuje "normálny", ale za to prázdny svet. "Normálny" svet vo večne tmavej a mŕtvej realite nekonečného vesmíru. Shelter so sebou prináša solídnu animáciu na pozadí zaujímavého príbehu vtesnaného pod 7 minút a je doplnený o hudobný sprievod, ktorý sa vyskytuje aj v hre "FIFA 17". ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem si dopředu popisek, takže jsem si v prvních minutách mylně myslela, že jde o další kritiku dnešní "uzavřené" společnosti podobně jako třeba v Me!Me!Me!. Nope. Tohle je jenom přehlídka barviček, která má náhodou okrajově i nějaký ten příběh. Nicméně animace je krásná, i hudba je poslouchatelná. Někoho to možná chytí za srdce, ale na to já mám moc zhlédnutých klipů s Vocaloid (k tématu třeba takové Kokoro je daleko emotivnější). 5/10 ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

So siedmimi minútami sa viac ani nedá pracovať. Na tak pár minút to urobilo pomerne veľký dojem a obsiahol vysvetlenie, minulosť, emócie, aj krásne momenty virtuálneho sveta. I keď neviem kto by si vybral takýto zvyšok svojej existencie (pripomína mi to tým hru SOMA). Hľadal som nejakú orchestrálnu verziu tej piesne a z niekoľkých ma oslovila najviac verzia od Porter Robinson & Madeon - Shelter. Doprajte si trochu katarzie naviac. ;-) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Sice je to krátký, ale má to správnou hloubku, která člověka zasáhne. Animace je velice pěkně provedena, kdy především hlavní hrdinka se ji opravdu "pěkně" povedla. Je tu jedna skladba, která je taky celkem slušná, ale možná bych do tohohle prostředí dal spíše něco nostalgičtějšího, kdy by se to získalo pár bodů navíc. I když se toho tu moc nenamluví, tak v těch pár okamžicích dokáže člověk pochopit celkem výřečný příběh, který zrovna není veselého rázu, kdy o tom konci by se dalo spekulovat na dlouhé hodiny. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Pesnička, ktorá znie počas takmer celého filmu, má názov "Shelter" a na jej tvorbe sa podieľali Porter Robinson a Madeon. Rovnakú skladbu týchto dvoch dídžejov je možné si vypočuť aj v počítačovej hre FIFA 17, kde je súčasťou soundtracku. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama