Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Finálového střetnutí Stanley Cupu mezi Pittsburgh Penguins a chicagskými Black Hawks se účastní kromě tisíců diváků také viceprezident se starostou. Stadion je ale obsazen a podminován teroristy, kteří žádají obrovské výkupné. Ke smůle zločinců je tu ale požární technik Darren McCord. Všechno by jim možná vyšlo, kdyby jeden z nich neudělal tu chybu, že jako rukojmí odvlekl do viceprezidentovy lóže i Darrenovu malou dcerku Emily, kterou i se synem vzal na zápas. Darren jednoho z teroristů donutí, aby mu prozradil, kde jsou uloženy nálože. Pak likviduje jednoho teroristu za druhým, odstraňuje nálože rozmístěné po celém stadionu a ještě si stačí, aby unikl pronásledovatelům, odskočit do brány "tučňáků", aby brilantním zákrokem zvrátil nerozhodný stav zápasu. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se poprvé objevil Iceburgh, oficiální maskot týmu Penguins. (Honzulik)
  • Luc Robitaille si ve filmu zahrál sám sebe. Hráč se zapsal do historie jako nejproduktivnější levé křídlo v historii NHL a v roce 2009 byl uveden do hokejové síně slávy v Torontu. (Luky-7)
  • Prvního brankáře Brada Tollivera si zahrál Jay Caufiled, tehdější hráč Penguins. V NHL odehrál pouze 208 zápasů na pozici pravého křídla. Vstřelil 5 gólů,  zato ale nasbíral 759 trestných minut. (Luky-7)
  • Tři roky před natočením filmu se hrálo finále Pittsburgh vs. Chicago. Tučňáci tehdy vyhráli 4:0 na zápasy. (Untouchabl)
  • Hráč s číslem 68, které nosí na dresu Jaromír Jágr, byl na ledě u tří inkasovaných gólů Pittsburghu a u žádného vstřeleného. (Untouchabl)
  • Jean Claude Van Damme začal během natáčení filmu užívat kokain. [Zdroj: Metro] (hippyman)
  • Ve filmu zazněla spousta jmen tehdejších hokejistů. Na straně Pittsburgu to byli Jaromír Jágr, Martin Straka, Ron Francis, Luc Robitaille, Ulf Samuellson, Matt Cullen a Nicklas Sandstrom. Na straně Chicaga to byli Ed Belfour a Chris Chelios. (zdeny99)
  • Honorář pro Van Damma činil 5 milionů dolarů.Film vydělal 29 milionů dolarů. (M.B)

Reklama

Reklama