Reklama

Reklama

Medvěd Brigsby

  • USA Brigsby Bear (více)
Trailer 3

VOD (1)

Posedlost fanouška Jamese zábavným dětským pořadem Medvěd Brigsby nezná mezí. Bystrý a citlivý muž s chlapeckou duší vyrostl v podzemním krytu společně se svým oblíbeným televizním pořadem. A jak James dospíval v muže, vyvíjel se stejně i samotný pořad. Jedné dramatické noci je však Jamesův uzavřený svět narušen. Přechod do nového, reálného života je pro Jamese značně dezorientující. V tomto novém světě ale není nic tak, jak to James zná. Nic kromě pořadu Medvěd Brigsby, který se stává jeho záchranným lanem. Poté však zjistí, že byl dětský pořad zcela zrušen. Jamesovi je ale jasné, že show musí pokračovat. Členové jeho rodiny i úřední autority mají sice starosti kvůli Jamesově očividné fixaci, ten však, coby nový tvůrce Medvěda Brigsbyho, pozvolna chápe čím dál více souvislostí, které jeho život doposud postrádal. (Cinemax)

(více)

Recenze (51)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takových filmů, které točí geekové pro geeky moc není. A i když je tento za tři hvězdy, pořád jsem rád, že jsem ho viděl. Je ulítlý, což se dá předpokládat, ale kvůli některým, podle mě, nelogickým momentům, nemůžu tříhvědičkový poděl zvýšit. Ten film byl i na mě až moc divnej a ulítlej...a i když má silné momenty a hodně silný závěr, pořád mi Medvěd Brigsby k srdci nedokázal přirůst víc, než by chtěl. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně originální nezávislý americký divno-film (odstartuvší na Sundance), který v sobě mísí hned několik zajímavých rovin - psychologické drama reflektující Stockholmský syndrom, nezávislou americkou komedii a její tak typickou poetiku, v tomto případě cílenou i oslavující geeky, volné aluze na hrané filmy s medvědem Paddingtonem a ovšem tou zdaleka nejnosnější je ,,ošvédování" fiktivního seriálu Dobrodružství medvěda Brigsbyho - Michel Gondry se musel ve své střižně obracet, Prosíme přetočte bylo vyrovnáno... Atmosférou a vyzněním mi ale Brigsby Bear asi nejvíce připomínal skvělý britský indie divno-snímek Frank... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Na pozadí velmi smutného příběhu jedné rodiny se odehrává opravdu svěží komedie s neotřelým a zajímavým hlavním hrdinou.. :-) Doporučuji.! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý film, který málem dostal plný počet, až tak mě film zaujal. Příjemné drama okořeněné troškou komediálních situací a především zajimavý a originální nápad, kdy hlavní hrdina miluje smyšlený pořad svého únosce natolik, že i po jeho osvobození ho tento pořad nepřestává ovlivňovat a chce ho prožívat i nadále. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pozor, hrá tu Carrie Mathison z Homelandu a tvári sa úplne rovnako priposrane, ako v úspešnom seriály! Ale bol som rád, že som ju videl i v inej úlohe teda. Film nie je čistou komédiou, ale skôr drámou seknutou vtipnými momentami a hláškami. Musím vyzdvihnúť fakt, že ide dosť o netradičný nápad na film a ťažko napísať niečo bez toho, aby ste nezničili moment prekvapenia v úvode filmu. Avšak taká trošku naivita celej snímky ma núti udeliť len tri hviezdičky. Ale silné tri! 65% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Na jednu stranu je to hrozně dobře ujetý. Ale na druhou je to až moc ujetý. Jsem z toho krapet v rozpacích. Nicméně zajímavé to rozhodně je. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Brigsby Bear" alebo inak povedané - "Feel good film roku 2017." Poviem vám pravdu. Som rád, keď sa ľuďom podarí dať dokopy budget, tím ľudí a rozhodne sa natočiť film. Som plne za to. Pretože sa potom všetka tá radosť, vášeň a zanietenie dokáže preniesť na obrazovku a vnímame to spolu s hercami. Občas sa stane, že z toho vznikne obrovská apokalyptická katastrofa, ako napríklad v prípade filmu "Shockwave Darkside", ale potom je tu aj tá druhá strana, a presne tam by mi zapadol tento film. "Brigsby Bear" je podľa mňa ohromne príjemný film s veľmi dobrou atmosférou, neznámymi hercami (s výnimkou Marka Hamilla) a všetko to do seba príjemne zapadá. Možno je pravda, že sa dostaneme do pár klišé a rodičia mohli byť vykreslení o niečo lepšie, no ako celok podľa mňa film funguje fantasticky. Chcel som vidieť Jamesa ako dokončí svoj veľký Brigsby film. Chcel som vidieť ako sa bude ľuďom páčiť, chcel som vidieť ako to všetko dajú dokopy a rovnako som chcel vidieť ako sa rodina postupne konečne spojí a budú schopní podporiť svojho strateného syna v jeho životnom diele. Vieme, že to príde, ale presne ako som povedal, človek to chce vidieť a teší sa na to. Dokonca scénka, kde sa James stretne opäť so svojim "otcom" je vynikajúca. Neviem čo by som mohol viac povedať. Priateľstvo je úprimné, radosť je úprimná, všetko na tomto filme je v mojich očiach úžasne úprimné. A keď sa náš hlavný hrdina na celý svet pozerá so svojim nevinným pohľadom. Jeho hlášky ma pobavili a keď prišli, tak som sa smial poriadne. Áno, je to viac dramédia než komédia, no vôbec mi to nevadí. "It´s dope as shit!" "Brigsby Bear" je podľa mňa ako Disney film bez disneyfikácie. Taký, aký som vždy chcel vidieť. A to je signál veľmi silného titulu. A jediné čo môžem ešte dodať je: "Čeknite si ho a naplno užite. Za seba hovorím áno. Hodnotenie: A ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film s myšlienkou, čo znamená pre človeka, keď náhle zistí, že svet v ktorom doteraz žil bol len fikciou. Nič šokujúce tu ale nečakajte, film sa snaží byť milým, pokojným, nenásilným. To je možno aj jeho chybou. Má dobré idey, ktoré nie sú zavŕšené niečim tvrdším, čo by ich podtrhlo. Veď koniec koncov hlavná postava bola väznená dlhé roky, hoci bez svojho vedomia, niekde v pivnici, no so svojím väzniteľom sa na koniec baví jak s kamošom. Tam bolo treba trochu viac pritlačiť. Takisto aj pri reakcii okolia na takého podivína. Lenže v danej komunite je od policajta po pedofila každý svätec. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pohodový snímek s originální zápletkou, který skrze laskavý humor odhaluje naše nejniternější emoce. Brigsby Bear Vás zaujme již od samotného začátku, kdy sledujeme hlavního hrdinu s mimikrami výborného Kyla Mooneyho, k němuž v jakémsi podzemním krytu prmlouvá jeho "otec" s mimikrami Marka Hamilla. Pokud si tedy, stejně jako já, nebudete pročítat obsazení, budete velmi příjemně překvapeni jak jeho účastí, tak i svižným příběhem, soundtrackem a poklidným spádem. Režisér Dave McCary na ploše čítající 95 minut vytvořil něco nového, něco úžasného a ojedinělého. Na film se totiž krásně kouká, což jde ruku v ruce s faktem, že se málokdy přestanete usmívat. Jen škoda, že film obsahuje několik hluchých míst, které kazí celkový dojem a narušují kontinuitu celého příběhu, potažmo i filmu. Až na tento drobný detail jsem se snímkem Brigsby Bear velmi spokojen, pročež ho mohu jen doporučit a zařadit do filmové kartotéky s tučným nadpisem "Feel Good Movies". Skvělá práce! ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Je moc dobře, že vznikají filmy jako Brigsby. Divné, nezávislé, prakticky nehodnotitelné. Na druhou stranu s krásnou poetickou atmosférou a roztomilým "mimoněm" v hlavní roli. Počáteční nadšení mi sice nevydrželo až do konce, ale vynahradila mi to hravost a jinakost diváckého zážitku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Naivní, divný, ale jinak pěkný, hodně pozitivní a i dost originální film a to nejen námětem, ale i průběhem. Čistá komedie to určitě není, spíše feel-good dramedy s pár hláškami a cringe momenty. Překvapí výborné herecké obsazení jak hlavních, tak vedlejších rolí. Scény s natáčením filmu mi přišly zdaleka nejkouzelnější a nejemotivnější. Příjemná indie pocitovka, upřímně natočená i zahraná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že tenhle snímek bude ještě o něco divnější. Ze začátku to vypadalo na zajímavou retro atmosféru, ale nakonec se ukázalo, že ta jen místy probleskuje, místo toho, aby skutečně zazářila. Ale i tak je "Brigsby Bear" snímek, který je hodně specifickým zážitkem, který stojí za to absolvovat. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Veskrze pozitivní snímek o "mimoňovi" uneseném v dětství. O tom, jak se dají překonat handicapy způsobené odloučením od normálního světa, o nezdolnosti, o přeměně pokračováním vnuceného příběhu. Poměrně nesnadné téma uchopené s lehkostí a hravě. Tleskám. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nevedel som o čom to bude a začiatok filmu bol hrozný, ale neľutujem, že som prečkal ten úvod a pozrel si tento pomerne slušný film. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Ha! Kinnear kopíruje našeho Marka v úpravě vousů :). Jinak je tenhle divnofilm parádní sondou do nerdí duše a rovněž i potvrzením toho, že Claire Danes neumí hrát. Ale co, jakmile je na scéně nejlepší voiceactor všech dob, samotný Hamill, získává film nový náboj a hlavně konec je koncertem Markova fantastického hlasu. Silné 4*. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu na mě Brigsby Bear hrozně silně zapůsobil. Největší podíl na tom zřejmě má Kyle Mooney a jeho postava beznadějně infantilního umělce, který se odmítá začlenit do společnosti, navzdory nátlaku okolí. Také mě potěšily skvělé vedlejší postavy Marka Hamilla a Andyho Samberga. Od Napoleona Dynamite a Gentleman Broncos jsem neviděl takhle dobrý "divno"-film, bez sebemenšího zaváhání plný počet a moc se těším, s čím dalším dvojice Mooney a McCary přijde. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Výborné... pokiaľ by tam nehrala Claire Danes. To je asi taká herečka ako ja atómový fyzik. Ten jej kukuč sa dal vystáť možno v Romeovi, ale kvôli nej som prestal pozerať Homeland. Cakomprásk - film určite stojí za pozretie, ale reprízu si už nedám. Nebuďte prekvapení, že sa nejedná o klasickú komédiu, ako je tu mylne uvedené, bránica vám nepraskne. Angličania majú pre tento žáner pomenovanie "dramedy". P.S. odteraz prestanem pozerať podplatené rottentomatoes.com ()

morgos 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení loňského roku. K filmu jsem se dostal úplně náhodou a koukal jsem jako blázen. Začínám mí slabost pro film s velkou hlavou (Frank). ()

Reklama

Reklama