Reklama

Reklama

Mlsné medvědí příběhy

(seriál)
  • angličtina Hungry Bear Tales (festivalový název) (více)
Trailer

Epizody(26)

Obsahy(1)

Jeden je velký a druhý mrňousek. Nedvěd a Miška ale nejsou jen tak obyčejní medvědi. Ti totiž, jak známo, bývají samotáři, zatímco tihle dva brtníci jsou nejlepší kamarádi, kteří spolu bydlí v útulném lesním domečku. Ze všeho nejraději mají jídlo, a tak většina jejich dobrodružství a plánů vzniká za účelem se co nejlépe a nejvíce najíst a jsou kvůli tomu ochotni podstoupit nemalé riziko. Ne vždy jim ovšem jejich velkolepé plány vyjdou podle představ – to je pak v medvědím životě všechno vzhůru nohama. I přes všechny nezdary mají ale jejich příhody šťastný konec. (Bionaut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

otík 

všechny recenze uživatele

Vskutku originální - od prazvláštní animace až po podivný, ale vlastně milý dabing. Příběhy jsou krátké, poučné, pohádkové, pro děti. A to je dobře. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Jedna z našej rodinnej rozprávkovej trilógie spolu s drobcami a Mimi a Lízou. So synom na tom fičíme, zaobstarali sme si aj knihu. Originálne, zábavné, mňamózne. Plnému počtu bráni pár drobných výčitiek, ktoré vidím ako dospelý. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nadšení z tohoto Večerníčku mě vcelku udivilo. Například animace seriálu působí dost amatérským způsobem, nejspíš ve snaze přiblížit se dětem. Jenže mědvedi samotní vypadají dost podivně a to nemluvím o jelenovi, v jednom z dílů, který vypadá jako osel kombinovaný s nepovedenou mulou. Totéž se týká barev. S těmi autoři vůbec šetřili. Proč je celý les bílý, když je jasně řečeno, že se děj odehrává v létě, až v závěrečném díle se medvědi ukládají ke spánku, to mi jasné není. Směrem k dětem to tedy není moc dobrý signál, že mají více používat barvy. I okolí je vcelku dost temné a možná právě proto tvůrci nechali les bílý, neboť světlých barev je k vidění pomálu. Jednotlivé příběhy se pak výhradně týkají jídla. Medvědi se neustále cpou, vaří nebo pořádají hostiny. Dítě se sice dozví, že medvěd si rád dá med a v zimě se ukládá ke spánku nebo jelen vábí laň troubením, ale to je tak z informací o lese všechno. Na druhé straně, když už to medvědi "zbrumlali", tak dojdou alespoň nějakému ponaučení. Já osobně si myslím, že si tvůrci mohli dát záležet víc. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama