Reklama

Reklama

Max Walker je v roce 2004 už deset let zaměstnancem tajné vládní agentury, střežící tajemství stroje času a dbající na to, aby nikdo možnosti cestovat v čase nezneužil ve svůj prospěch. Nekompromisně zasahuje ve chvíli, kdy někdo mění události a tím ohrožuje budoucnost. Ani on sám nesmí daná pravidla porušit, přestože by mohl zabránit nevysvětlitelné násilné smrti milované manželky před deseti lety. Když se mocichtivý senátor McComb rozhodne stroje času použít k tomu, aby získal peníze pro chystanou prezidentskou kampaň: Tento bezohledný kariérista hodlá zasahovat do času – v nově vzniklé budoucnosti má v plánu zlikvidovat agenturu, aby měl volné ruce pro své špinavé plány. Dokáže se mu postavit jedině neúplatný Max… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (219)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +námět, příběh, hudba, myšlenka, scénář, -nemůžu si pomoct, chtělo by to seriál/// Ono není moc pochyb, že tohle je jeden z Van Dammovích nejlepších filmů, on je to celkově hodně dobrej film. A za těch 13 let neztratil moc ze svého půvabu. No možná zpracování aut a sem tam nějaká móda je asi trochu trefa mimo terč. Podobný je to i s další technologíí. Třebas kde jsou nějaké plazmové a LCD televize a naopak ovládání hlasem u domácího kina je stále hudba budoucnosti. Ale myslím, že tohle jsou spíše úsměvné drobnosti. Podstatné je, že Van Damme dělá roznožky, cestuje časem, hraje zase dvojroli. Navíc film oplívá stále slušnými efekty a dynamickou hudbou, takže i když jsem film viděl potřetí, rozhodně jsem se bavil./// Celkem 86%/// ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jeden ze tří nejlepších Van Dammeho filmů. Člověk znalý filmů jako Kickboxer nebo Krvavý sport by čekal řadovou mlátičku, co se scénáře týče absolutně primitivní. Jenže tady to zas až tak neplatí. Cestování časem není teda až tak nic originálního, možná by to bylo stejně originální jako machrovat v Microsoftu že víme co je Windows. Jenže tady nechybí spád, dějově bohatý film s kvalitními speciálními efekty a hodně slušná Jean Claude, kterému přidali do scénáře pár vtipných hlášek. Na čtyři hvězdičky to nebude neb mi film vždycky připadal jako videoprojekt, ale dvě by byly opravdu hodně nespravedlivé, neb jde o kvalitní sci-fi. Takže drazí filmový strávníci fandům akčních filmů doporučuji jako hlavní chod a fanouškům sci-fi alespoň jako předkrm. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Damme sa po dvoch rokoch opäť vracia ku sci-fi téme, tentokrát si vyberá atraktívnu tématiku cestovania časom a opäť je z toho jeden z jeho najlepších filmov. V tomto prípade sa ale okrem svojich schopností môže oprieť aj o veľmi dobrý scenár, čím síce netvrdím, že by ho jeho predchádzajúce filmy mali zlý, to určite nie, ale predsa len mi vďaka téme Timecop v tomto príde trochu nepredvídateľnejší a nápaditejší. Teda hlavne prvú polovicu, ktorá ideálne rozoberá celú tú tématiku cestovania časom, nové typy zločinu a polície a ponúkne niekoľko atraktívnych sekvencií z minulosti. V druhej polovici to už prejde prakticky do čistého akčného žánru, do popredia ide osobný motív, záchrana manželky a tu už nemá moc čo prekvapiť, ale aj toto je slušne zvládnuté a tak je to vydarená zábava až do konca. Celkovo to samozrejme nie je nič výraznejšie originálne a inteligentné, na túto tému vznikli aj neporovnateľne prepracovanejšie filmy, ale v rámci akčného žánru mi toto bez problémov stačí. Trochu ale sklame akcia, ktorá celkovo nie je zlá a pozerá sa na ňu dobre, ale na Van Damma tej doby je to predsa len výrazný podpriemer. Sci-fi téma sa na nej zase tak moc neprejavila, stále sú to hlavne klasicky podané súboje a prestrelky, ale práve tým chýba drsnosť a súboje majú zase horšiu a pre Van Damma nie úplne prispôsobenú choreografiu a slabší strih. A tak sa tu síce nenájde žiadna akčná sekvencia, ktorá by ma bavila celkovo, ale zase poteší plno výborných momentov, ako rožštep na kuchynskej linke, pretočenie brokovnice, zastavenie zlodeja, zmrazenie ruky a viacero iných. V rámci obsadenia musím vytknúť iba radových záporákoch, ktorí nestoja za nič a viacerí dokonca pôsobia dojmom, akoby vyšli z nejakého lacného postapokaliptického filmu, skôr by som ich čakal v takom Cyborgovi a Timecop je predsa len úplne iná liga. Ale zase Jean-Claude Van Damme je tu skvelý a tie dlhé vlasy mu podobne ako v Živom terči pristanú, potešia obe ženské postavy, teda jeho manželka a nová partnerka a nesklame ani policajný šéf Bruce McGill a slušný hlavný záporák. Režijne s tým nemám väčší problém, Peter Hyams je schopný režisér, len mal vždy trochu problém s akciou a to vidno aj tu. Takže pár záporov sa tu nájde, ale pre mňa je Timecop aj tak jeden z najobľúbenejších Van Dammových filmov. 79% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvojitý zásah? Replikant? Moc piju? Ne! Timecop, co nenechá číst mezi řádky! Hojná účast vymetačů béček, finanční, dietologické i existenciální rady svým druhým já v časoprostorovém kontinuu, futuristický vůz, co se umístil v prestižní soutěži designu na 2.místě hned za plechovým kontejnerem na odpadky, Jean-Claudeovy roznožky (obzvlášť užitečné poté, co vytře kuchyň) - když pominu Martyho McFly na skateboardu, nic mi nechybělo. Jedině snad, že by si Max Walker vzal plavky, lehátko, krém a alobalovou fólii, na systému TEC nastavil: 6.srpna 1945, 8:05 a přemístil se na střechu Hirošimského prefekturálního paláce pro podporu průmyslu.. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Akční / Sci-Fi a cestování časem, většinou vytvoří zmatek, v tomto filmu to neplatí. Film je velmi zajímavě a dobře natočen. Jean-Claude Van Damme jako člen jednotky TEC, která bojuje proti zneužívání cestování v čase. Timecop je rozhodně jeden z nejzajímavějších projektů, kterých Jean-Claude, kdy zúčastnil. Příběh o cestování časem je solidně zpracován a díky tomu je film zajímavý a nenudí, podíl na tom má i režie Petera Hyamse a také Jean-Claude Van Damme, který byl v top formě, což několikrát ukáže během snímku, bitky jsou natočeny ještě starým zlatým stylem, takže žádné zběsilé střihy tady nenajdete. Vynikající film – Doporučuji. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Navzdory tomu, že film Timecop byl již založen na komiksu, byl v době vydání filmu také adaptován do vlastní komiksové série. Existovala také série románů napsaných Danem Parkinsonem a také videohra pro Super Nintendo. (Untentrauer)
  • Společnost Cryo Interactive vydala v roce 1995 počítačovou hru „Timecop“, která byla vytvořena právě na motivy tohoto filmu. (Terva)
  • Po snímke Dvojitý zásah (1991) sa jedná už o druhý film, v ktorom stvárnil Jean-Claude Van Damme dve postavy naraz. (ČSFD)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama