Reklama

Reklama

Můj dům v Umbrii

(TV film)
  • Velká Británie My House in Umbria (více)

Obsahy(1)

Britsko-americký film v režii Richarda Loncraineho byl natočen podle novely Williama Trevora a herečka Maggie Smith za něj získala cenu Emmy. Poté, co spisovatelka Emily Delahuntyová přežije explozi bomby ve vlaku, pozve trojici těch, kteří také zůstali naživu - generála ve výslužbě, mladého Němce Helmuta a osmiletou americkou dívenku Aimee, aby přijeli do jejího domu v idylické Umbrii. Doufá, že se tam všichni zotaví z utrpěného šoku, citově i fyzicky načerpají nové síly a vyrovnají se se svými ztrátami. Jenže nad obzorem se stahují temná mračna. Objeví se americký strýc Aimee a chce ji odvézt zpátky domů. Thomas Riversmith se zdá být chladný člověk a odmítá Emilyny pokusy o sblížení a prolomení ledů. Přesto jeho příjezd odstartuje události, které novou rodinu sblíží a vyřeší její problémy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

curunir 

všechny recenze uživatele

Príjemný odpočinkový film mi trocha pripomenul Scottov Dobrý ročník, ale to predovšetkým prostredím, inak sú si filmy tématicky odlyšné. Maggie Smith je výborná herečka a tu to naplno ukazuje (cena Emmy a nominácia na Zlatý glóbus), no za povšimnutie určite stojí aj Ronnie Barker alebo Giancarlo Giannini s podobnou úlohou ako v Hannibalovi len so šťastnejším koncom. Prvá polovica filmu nesúca sa v hesle ,,Carpe diem" s čarovným nasnímaním krás Umbrie je príjemne idylická a ukazuje aký bezstarostný vie život byť. S postupným príchodom Chrisa Coopera však prichádza aj niekoľko zásadných zvratov, ktoré mu až natoľko neprospievajú, hlavne pokiaľ ide o načrtnutie kriminálnej zápletky o ktorej sa ani nedozvieme či je pravdivá. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla stupiditka téměř na úrovni Rosamunde Pilcherové. Jediná hvězda za sem tam krásné záběry krajiny a blízkého okolí domu. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Videli ste tie kopce zeleniny na vecernom slavnostnom stole? Ked uz aj anglicania sa naucili, ako sa lepsie stravovat, naucime sa aj my? ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kreslení depresivních obrázků souvisejících s traumatickým zážitkem může být terapií zrovna tak jako psaní zamilovaných románů. Myslím, že pro paní Delahuntyovou představuje literární činnost útěk od prožité reality do světa iluzí a šťastných konců - a nejspíš jí pomáhá víc než alkohol. Nejen kvůli policejnímu vyšetřování poskytne ve svém domě přechodný azyl nesourodé trojici cestujících, kteří spolu s ní přežili výbuch bomby ve vlakovém kupé … Komorní drama, které neřeší dopadení pachatele teroristického útoku, ale snaží se přiblížit vztahy mezi dočasnými obyvateli útulného a bezpečného domu a odhaluje tajné zákruty lidské duše. Leccos zůstává povrchní a nedokončené a především závěr je příliš nepravděpodobný, i tak 3,5*. Přitom není bezpodmínečně nutné, abyste cítili nějaké zvláštní sympatie k paní Delahuntyové, popřípadě k dalším postavám - včetně potencionálního teroristy. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

61. Zlatý Glóbus za rok 2003 - nominace (2) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Maggie Smith ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Takovej ospalej, občas nudnej a chvílema otravnej film. Věčně popíjející a otím pádem ožralá Maggie Smithová není zrovna něco, co by mě bavilo. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Slabota, nicméně to ve mě vyvolalo neskutečné emoce, protože z přibývajícími minutami jsem čím dál víc začínal nemít rád tu věčně nachcanou starou hloupou brécu, od poloviny filmu se to změnilo v čirou nenávist. Být na místě strejdy malé holčičky, tak ji vyfakuju druhý den. Závěr je nesmyslný a čistě vykonstruovaný, nechat téhle ženské dítě vlastní rodiny by nikdo neudělal. ČT 2 by mohla začít dávat v těch 20:30 (jediný rozumný čas, kdy dají občas něco kloudného) trošku kvalitnější filmy než je tento skvost. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

příběh, který mě podle popisku spíš odrazoval (lákala mě hlavně ta Umbrie), nakonec velmi příjemně překvapil - velmi dobře natočený, skvěle zahraný, s výbornou atmosférou (a nádherná Umbrie k tomu) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Dobre obsazeni a jako obvykle zajimava Maggie Smith. Predlohu jsem necetl, a mozna to je chyba, protoze jsem behem filmu pomerne dost tapal, pokud jde o prosty fakt, coze nam vlastne bylo predlozeno. Snimek chvilemi vypada jako epizoda z rady Hercula Poirota, chvilemi vypada jako reklama na Umbrii (krasny dum), podivne prostrihy, vypraveni v ich forme hlavni hrdinky, ktera ale moc sympaticky nevyzniva...nevim, priznam se, ze jsem byl trochu zmaten. Jo, a u vecere to diky obsazeni vypadalo tak trochu jako konkurs na Harryho Pottera:) ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film kde je nádherná bytost- Maggie Smith, nemůže být špatný ať je téma jakékoliv. Díky ní objevuji nové světy :) ()

Ilus 

všechny recenze uživatele

Příjemná atmosféra, velmi dobře do své role obsazená Maggie Smith. Naivita filmu ladí s přostředím. Stejně se ale film z průměru nevyhrabe, což zdá se nejspíš ani nebylo zamýšleno. Sama si také nedovedu představit, jak by lepší scénář, obsazení, režie či cokoli jiného mohlo úrovneň kamkoli pozvednout. ()

emil_sojka 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě sledovat proměny charakterů postav, vize a monology paní Delahuntyové a těžko se odolávalo krásné slunné Itálii v těchto mrazivých únorových dnech. Obdivuji Maggie Smith, co jiného dodat. ()

FireFox 

všechny recenze uživatele

Od filmu s tak kvalitním obsazením jsem čekala víc. Pátrání po pachateli exploze - zdánlivě hlavní motto příběhu - nakonec nebylo vlastně tak důležité. Mnohem zajímavější mohlo být vykreslení jednotlivých postav, což se až tak úplně nezdařilo (vlastně v jednom případě hlavní hrdinky ano, ale směr jakým se vývoj její postavy ubíral byl spíš k pláči - z laskavé starší dámy ve věčně přiopilou "svůdkyni" s pochybnou minulostí). Dobré tak zůstalo vlastně jenom umístění děje do prosluněné Itálie mezi romantické olivové háje. ()

Raviola 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film, u kterého jsem se ale vůbec nenudila. Maggie Smith je naprosto úžasná. Pro mě je to jeden z filmů, na který se nezapomíná, protože má své osobité kouzlo. ()

Reklama

Reklama