Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder se Scullyovou pronásledují Motolicáka, mutanta z newjerseyské kanalizace. (Disney+)

Recenze (13)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100% Jedna z naprosto nejlepších a nejnechutnějších příšer ze seriálu. Báječný design, celkově má díl super zpracování. Je to klasicky napínavá epizoda se skvělým průběhem. Takže opravdu po právu legendární díl, s monstrem které se mi líbí natolik, že chci aby žilo a bylo hodné, a výborným fázováním. PS: Poslední scéna TOP. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle epizoda patří rozhodně k tomu nejlepšímu co můžou Akta X nabídnout. Legendární mutant, s tou maskou si dali opravdu záležet a divák na něj opravdu jen tak nezapomene, plus prostředí kanalizace, takže samej hnus. To se povedlo. A nesmíme ani zapomenout na to, že o sobě dává vědět i nový Mulderův informátor. Výborný díl, který si místo mezi 20 nej epizod opravdu zaslouží. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární díl. Dokonalý mix děsu a nechutnosti. Flukeman je jedním z nejlepších monster seriálu. Na tom kostýmu si tvůrci opravdu vyhráli. Kam se na to hrabou CGI monstra z dnešních vysokorozpočtových blockbusterů. Tohle vypadá i po těch letech zatraceně dobře. Epizoda dokazuje, že v jednoduchosti je krása - klasické téma o příšeře z kanálu skvěle funguje. Za mě se jedná o nejlepší nemytologickou epizodu z "těhotenského období Gillian Anderson" (prvních 7 epizod této řady). Její bříško se ovšem v tomto dílu v jedné scéně nepodařilo utajit :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„To ma neprekvapuje. Ktovie, čo všetko sa tam za posledných sto rokov vyliahlo.“ Tvorcovia sa s tým fakt zbytočne nezdržovali a po rozbehovej prvej epizódy z druhej série nazvanej lakonicky Zelení mužíčkovia (človek asi nemusí byť génius, aby mu docvaklo, o čom asi bola zápletka), rapídne kopli do vrtule, otočili o 180 stupňov a už druhá časť je ukážkovo hororová. Hostiteľa považujem za jednu z TOP hororových častí v čele s Hniezdom, Padá súmrak alebo Toomsom. Nie je to diel pre "každého". Treba na to mať nervy... a kadečo iné. Kanály, parazity, hermafroditi, hostitelia, pásomnice, červy. Ústredný tvor je ukazovaný často a je to presne ten typ príšery, ktorú keď vidíte ako dieťa resp. puberťák (tak ako ja), už ho asi nikdy nedokážete vytesniť z temných, traumatizujúcich spomienok. Mne osobne bol tento druh tvora v dobe vzhliadnutia epizódy navyše pomerne blízky, čo asi znie divne, ale mali sme akvárium a okrem iných rýb osadenstvo tvoril i prísavník. Totuo špecifickou rybou sa tvorcovia možno inšpirovali, z predchádzajúcich častí je totiž zjavné, že niekto z nich bol veľký akvarista, keďže akváriá sa nachádzali vo viacerých častiach. Režisér Hostiteľa mimochodom neskôr natočil Sklenený zámok s Woodym Harrelsonom. Herecký predstaviteľ prvého hostiteľa Matthew Bennett hral vo viacerých dieloch Hviezdnej brány a vo vedľajšej úlohe zamestnanca kanalizačnej siete sa objavil Don MacKay, na ktorom nie je zaujímavé ani tak to, že hral v prvom Rambovi, ale skôr to, že si zahral už v prvej sérii Aktov X (konkrétne v Tam za morom), ale inú rolu. Mutant neskôr dostal novinové cameo v 3. sérii v epizóde Průbojný, kde sa ukázalo, že bol znovuvidený v Severnej Karolíne. Proste fujky. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě vůbec nejlepší díl celé druhé série. Mutant z kanálu (tentokrát ne bojovná želva, ale červíček), jehož způsob rozmnožování není nepodobný Vetřelci, patří právem po bok nejlepších zrůd a zrůdiček seriálu jako Tooms, červíčci, obě malé Evy, lidožravé světlušky, a nejeden další exemplář z pozdějších dílů. Jako v případě Toomsova návratu i zde je cítit nevyvětratelný mytologický zápach, koneckonců jinak to ani být nemůže, a do vyvrcholení o pár dílů později ani nebude. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Marc Baur, který si v této epizodě zahrál agenta Brisentina, hrál také postavu muže v obleku v epizodě Duch stroje (1993). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama