Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stylový thriller OKTANOVÝ KULT vypráví příběh o nebezpečné cestě do neznáma, kde se setkává nevinnost s chladnokrevným zlem. Osamělá Senga (Madeleine Stowe - Generálova dcera) začíná mít děsivé představy, které v ní vyvolává cesta po opuštěné dálnici. Ale to vše je jen předehrou k pravé noční můře! Sengina vzpurná dcera (Mischa Barton - TV´s The O.C.) náhle beze stopy zmizí s toulající se stopařkou (Bijou Phillips - Bully, Na pokraji slávy). Senga ji okamžitě začíná hledat v krajině poseté opuštěnými motely, temnými parkovišti a místními podivíny. To ale ještě netuší, že bude muset bojovat s vůdcem kultu (Jonathan Rhys-Meyers - Blafuj jako Beckham, Prozac Nation), který za sebou nechává zohavené oběti. V napínavém příběhu plném zvratů, vynikajících hereckých výkonů a dráždivé hudby skupiny Orbital není nic takové, jak se na první pohled zdá! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

claudel 

všechny recenze uživatele

Sledovat tento film rovná se být pod vlivem halucinogenních drog. Ptal jsem se sám sebe, jestli mi někdo nehodil dnes do jídla, když jsem zíral na některé výjevy. Koprodukce Britů a Lucemburčanů se vůbec nepovedla, přestože si dokázala poskládat velmi slušnou hereckou sestavu, Madeleine Stowe je stále půvabná i jako matka adolescentní dcery s andělskou tvářičkou Mischy Barton, Jonathan Rhys Meyers se svým uhrančivým pohledem si už pár magorů zahrál a Bijou Phillips je dost dobře možná perverzní a hloupá mrcha i v reálu, tak se herecky moc snažit nemusí. Místo sledování vyšinutého příběhu jsem se tak zabýval pouze hereckým obsazením a vzpomínal na studentská léta a sledování O.C. anebo Pomsty. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Octane je ve svem subzanru hodne svezim dilkem s uzasnou atmosferou a skvele budovanym napetim. Celkove se mi ten napad s nehodami etc. (nechci vic vyzrazovat) libil, je pomerne originalni. Trochu bych filmu vytknul misty velkou prekombinovanost, nektera mista (kazatel v TV) byla mozna az prilis samoucelna. Presto jsem se skvele bavil a rozhodne potesi, ze je nechan velky prostor divakovi, aby si sam ujasnil, o co presne slo... ()

Reklama

Faidra

všechny recenze uživatele

Psychotická dokumentární jízda o tom, čím se baví fanoušci Twilight sračky po nocích... anebo čím se baví objekty jejich uctívání, kterým jistá mormonská grafomanka nahání přísun čerstvé krve... anebo to možná bylo celý neskutečná blbost, ale přikovalo mě to ke gauči nejen proto, že můj syn zaujal svou oblíbenou pozici na břiše (ne na svém) a přehlédla jsem i obvyklou stupiditu postav v hororech - nejspíš bych do toho kabrioletu nastoupila taky. K hodnocení se neodvažuju, dokud ze mě nevyprchá podobný pocit nejistoty, jaký se mě jednou zmocnil, když jsem hlídala kluka z příbuzenstva a četla jsem vzkaz od jeho třídní učitelky v notýsku: "V pátek se místo vyučování uskuteční sběr slimáků na školních pozemcích. Děti s sebou nebudou potřebovat svačinu." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomu uprieť istú dávku podivnosti, čo bolo v určitom ohľade i lákavé, no na môj vkus to bolo až príliš snaživé a slabo domyslené. Začalo to výborne, nastolila sa záhada, ktorá chvíľu dokázala dráždiť svojimi nezodpovedanými otázkami. No ale nakoniec ako sa to uzavrelo... pre mňa to bolo sklamaním. Žánrovo nevýrazné, aj keď atmosfericky zaujímavé. A horor jedine ak tak v duševnej rovine, ale aj tento pocit záver snímku vo mne udusil. Iba priemer, čakal som viac. 60/100 ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Podľa obálky tuctový teenagerský slasher, v skutočnosti niečo celkom, ale fakt celkom iné. Rozhodne netuctový, trochu mysteriózny, atmosférický, chcelo by sa povedať až "lynchovsky" zauzlovaný psychoušský horroro-thriller. A navyše - na skoro-upírsku nôtu. /Úplne všetko, čo mám rád.../ Ako to už ale v živote chodí, ambiciózne projekty zväčša nie sú odmeňované masovým standing ovation, o čom, žiaľ, svedčí aj hodnotenie na tomto sajte. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mischa Barton si kvůli piercingu opravdu nechala propíchnout pupík. (Morien)

Reklama

Reklama