Reklama

Reklama

VOD (1)

Bermudský trojúhelník uvězní Muldera v roce 1939 na palubě luxusní zaoceánské lodi s nacisty. (Disney+)

Recenze (14)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlho som čakal, kedy sa Akty X budú venovať aj legendárnej záhade – Bermundskému trojuholníku. Že si k tomu ale vyberú takýto absurdný scenár, tak to som fakt nečakal. Nechcem tento diel za každú cenu haniť. Na to má príliš úžasnú scénu „na jeden záber“ (ktorej nekompromisne šéfuje fantastická Scully) a príliš zábavné cameo Osamelých strelcov (fakt skvelí týpkovia, pamätám si, že keď som Akty X pozeral ešte v 90. rokoch a táto šialená trojka sa objavila na scéne, hneď som sa cítil bezpečnejšie a bolo mi jasné, že napriek ich kurióznemu vzhľadu majú situáciu absolútne pod kontrolou). Pozor, ak čakáte hororový diel, tak to radšej ani nepozerajte; to už je viac bermundskotrojuholníkovým epizóda Mŕtvolné ticho. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo slabších dielov, no o to významnejší v rámci seriálu ako celku, pretože vidíme nie len prvý bozk Muldera a Scully, ale prvýkrát otvorené priznanie toho, že ju Mulder miluje....krásna epizóda. Nádherná. Čakal som jak vymastenec na túto chvíľu takmer pol roka, 5 sérií, ale konečne to prišlo <3 Navyše seriál začína čoraz viac experimentovať s formou, nakoľko sa v mytologických častiach čoraz viac zamotáva do vlastných plotholov a na monster of the week začínajú dochádzať nápady... ()

Reklama

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší pečeť - 55 - 69% Triangle jsem nikdy moc nemusel, naopak, pro mě je to dokonce jedna z nejslabších epizod šesté série. Tady z hodnocení na ČSFD to není patrné, ale u fanoušků je tato epizoda docela dost populární. Z této sezóny jsou opravdu lepší jiné komediální kousky. Triangle jako první odlehčená epizoda šesté série nějak úžasně nefunguje, především kvůli ne úplně perfektnímu scénáři a humoru. Nejvíce mě tu ale asi štve ten zabitý potenciál. Protože pane bože. Téma Bermudského trojuhelníku je pro tento sci-fi hororový seriál jako stvořené. A co z něj tvůrci nakonec udělají? Komediální epizodu. Ve které je dokonce Kuřák jako... no už si ani nepamatuji v jaké roli to tam byl. Neberte mě špatně, je to nadprůměr, ale ten díl mě zklamal. Chris Carter se svými scénáři občas působí strašně odtrženě od reality a od toho, co fanoušci chtějí. Ale já se s tím smířil, jen se to pak dokonce stalo u dvojdílu o oblasti 51, který měli potřebu taktéž odlehčit, naštěstí tam to dopadlo VÝRAZNĚ lépe. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agent Mulder s ocitne na palube lode, ktorá počas druhej svetovej vojny zmizla v Bermudskom trojuholníku. Zaujímavá téma, ktorá je však spracovaná skôr ako groteska je jednou z najslabších epizód seriálu vôbec, určite by jej pristalo iné spracovanie. Zaujali iba niektoré hlášky postáv, najmä dve posledné. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že čeští diváci tuto epizodu nemají moc rádi. Je to docela překvapení, pro zahraniční fanoušky je "Triangle" zamilovaný díl. I já, věčný negativista, který většinou brblá, když Akta X nejsou dost sci-fi, temná nebo hororová, jsem si k němu v průběhu let našel cestu. Ačkoliv je zápletka hodně ujetá a o děsivosti nemůže být ani řeč, je to skvělá zábava. Musí se to ovšem celé brát s velkým nadhledem, jinak by se to dalo snadno shodit jako neuvěřitelná blbost. Uvítal bych vážnou a hororovou epizodu z prostředí Bermudského trojúhelníku? No jasně, všema deseti. Ale tenhle díl je prostě zábavný a až nečekaně napínavý (o humor se stará dějová linka Scullyové, dramatické jsou Mulderovy peripetie na lodi). Takže já jsem spokojen. Navíc mám moc rád Indiana Jonese a Mulder peroucí se s nacisty mi ho dost připomíná. Stejně jako Indy spadá tato epizoda do akčně-dobrodružného žánru (v rámci seriálu unikát). Na hercích je vidět, že si své role neskutečně užívají. Můžu nadávat na Chrise Cartera, jak chci (s ohledem na jeho zvěrstva v pozdějších sériích), ale tohle se mu opravdu povedlo. Ty dlouhé scény natočené na jeden záběr jsou naprostou lahůdkou. Jediné, co mi vždycky vadilo, je ignorování epizody "The Field Where I Died". Tam jsme se dozvěděli, jaké byly minulé životy Muldera, Scullyové a Kuřáka v době druhé světové války. Mulder byl židovská žena, Scullyová její otec a Kuřák...byl gestapák (tady moc ke změně nedošlo, no :-) ). Takže v roce 1939 tyto minulé životy existovaly, proto nedává žádný smysl, že jsou Scullyová a Kuřák v tomto dílu najednou někým jiným. A ne, pro mě tato epizoda není jen Mulderův šílený sen (to je scenáristická berlička, kterou nenávidím). Moc to tedy smysl nedává, ale jak už jsem říkal, tenhle díl nesmíte brát vážně, je to jen zábavná hovadina. Pětihvězdičková zábavná hovadina. Mezi nejlepší díly seriálu to pro mě nepatří, ale samo o sobě je to super. Zábavný nesmysl - to je nejlepší označení pro tento díl! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama