Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová pátrají po mořské obludě. (Disney+)

Recenze (8)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoké hodnocení této epizody na CSFD mě překvapuje, mezi fanoušky seriálu se řadí k těm slabším a třeba dobové kritiky ji po premiéře neskutečně sepsuly. Pro mě osobně to není úplně špatný díl, spíše nevyužitá příležitost. Ze zápletky "Muldera a Scullyovou spolu s několika dalšími lidmi odřízne hurikán v opuštěném baráku, kam se dostalo vodní monstrum" se dalo vytřískat víc. Mám rád tyhle klaustrofobické epizody, ale další "Ice" nebo "Darkness Falls" se nekoná. Tohle je spíše na úrovni dílu "Firewalker". Největším problémem "Zlé vody" je tónová nevyváženost. Celé je to hezky tmavé (a mokré), klaustrofobické a paranoidní, ale zároveň tu pobíhají postavy, které se sem zatoulaly z komediální epizody. Ať už je to přitroublý zástupce šerifa, podpantoflák a jeho uřvaná těhotná žena, zlodějíček nebo militantní pošuk, to všechno jsou karikatury, které mi do tohoto dílu tak úplně nezapadají. Já bych si díl více vychutnal, kdyby jeho atmosféra byla temnější. Jenže tyto pestré postavičky ubírají epizodě na napětí. V Aktech X jsou díly, které v sobě dokáží výborně skloubit děs a humor (např. "Detour"), bohužel to není případ tohoto dílu. Působivé momenty nechybí, vodní monstrum je zajímavé, ale zas tak moc nám toho nepředvede. Když už se děj pořádně rozjede, tak najednou zjistíte, že epizoda končí. Největší síla tohoto dílu spočívá v režii. Vizuálně je to zajímavé a dobře natočené, Rob Bowman nikdy nezklame. Jak říkám, měli si na tom dát trochu víc záležet, mohl to být legendární díl. Takhle jen za 3. Nebo spíš 3 a půl. Skoro bych i přidal 4. hvězdičku, ale čtyřhvězdičkové díly přeci jen musí mít ještě něco navíc. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nevysmievajte sa záhadám oceánu. Morské hlbiny sú temné a hlboké. Ako fantázia ľudí.“ Krásna hororová epizóda. Hurikán, sliz, zabarikádovaný dom (ale vnútri nikto nie je!) a legendy o morských príšerách. Skvelé kulisy. Prostredie jemne pripomína o rok staršiu Povodeň s Morganom Freemanom. Užívateľ Colonist správne poukazuje na zvláštny rozkol medzi fakt temnou a ponurou atmosférou/reálnym nebezpečenstvom a sitkomovými postavami, ale mne to nevadilo a to už je čo povedať, lebo obvykle mám problém, ak sa horor mieša s humorom. „Jedného dňa, Scullyová, sa tomu budeme smiať.“ ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice Colonist má dost pravdu, že tahle epizoda je dost nevyrovnaná, temnější tóny se tu proplétají s komediálními postavami, ale pro mě ta kombinace funguje (teď si nejsem jistý, zda byla v seriálu podobně kombinovaná epizoda, většinou je to jedno nebo druhé), postava tý těhotný ženy a přitroublého šerifa (který ale dostal miminum prostoru) mě taky nebavily, naproti tomu ten militantní pošuk (útok přežil, předpokládám?) a vychytralý zlodějíček mě bavily. Je fakt, že jiné epizody, kde jsou Mulder a Scullyová odříznuti na opuštěném místě, jsou koncipovány vážně, tohle je snad jediná výjimka, ale přesto v momentech, kdy útočí ten záhadný organismus, ta vážnost funguje (třeba ten proslov toho militantního šílence je pro mě odsunut do pozadí v momentě, kdy vidíme organismus, jak se k němu pomalu plíží světlíkem). Taky kvituji s povděkem fakt, že všechny vedlejší postavy v díle nezemřou, někdy je to únavné, jak v podobných epizodách všichni kolem Muldera a Scullyové padají jako mouchy (Firewalker, Detour, Død Kalm). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Mulder a Scullyová, ktorým boli opäť pridelené Akty X odchádzajú do mesta Goodland, Florida počas hurikánu El Roy na základe telefonátu bývalého agenta FBI, ktorý tvrdí, že z mora vyliezlo niečo čo je zodpovedné za zmiznutie jeho susedov a ich syna. Vydarená epizóda hlavne čo sa prostredia týka. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama