Reklama

Reklama

Stopy, střepy, kořeny

  • angličtina Traces, Fragments, Roots (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2016, 20 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Muzeum hnití jablek, opadávající vánoční stromek, rozlomený kmen stromu, červi plazící se po plástvích. Údery padajícího jablka o povrch země, výuka mluvení, křesťanské kázání, bečení ovcí. Obraz a zvuk se o sebe ve dvacetiminutovém snímku Stopy, střepy, kořeny neustále otírají v tvořivých setkáních mezi světem lidí a přírodou. Film by se dal označit za experiment, ale spíš jde o evokativní lyrické pásmo obrazů a zvuků umocněné působivými záběry šestnáctimilimetrové kamery. K neustále připomínané kráse rozkladu přírodních věcí tvoří lidem vytvořené artefakty lehce lhostejné a neméně záhadné pozadí. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Radko 

všechny recenze uživatele

Poetika čo má gule. Sojčie pierko. Po dlhej dobe. psie stopy v snehu. Velký palec hore. Pri tom úvodnom gúlaný jablka po zemi, mi prišla na um detská riekanka: "Gúlalo sa, gúlalo, suché hovno z vŕšku, narazilo na kamen rozbilo si dŕžku." ()

Související novinky

Mazej do kouta! - 11. Cena Pavla Kouteckého

Mazej do kouta! - 11. Cena Pavla Kouteckého

06.06.2017

11. ročník Ceny Pavla Kouteckého představí výběr těch nejzajímavějších českých a zahraničních dokumentárních filmů. K vidění budou v industriálním prostředí bývalé Továrny v pražských Holešovicích -… (více)

Reklama

Reklama