Reklama

Reklama

Kukuřičné děti: Přízrak města

  • Česko Kukuřičné děti 3: Sklizeň ve městě (více)
Trailer

Obsahy(1)

Temné vize Stephena Kinga v nejbrutálnějším díle celé série! Eli a Joshua Porterovi, pocházející z Gatlinu, mají krušné dětství. Po smrti svého otce jsou nuceni přesídlit do Chicaga k adoptivním rodičům. Zatímco starší Joshua se poměrně rychle začlení do víru velkoměsta, mladší Eli nezapomíná na své Gatlinské kořeny a začíná ovlivňovat městské děti. V opuštěném skladišti pěstuje kukuřici a připravuje se na návrat démona. Jediný, kdo má dostatek vědomostí a sil na zastavení Eliho řádění, je jeho starší bratr. Odváží se však riskovat smrt svého sourozence? (Řitka video)

(více)

Recenze (84)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, kteří vlastně nejsou pokrevnými bratry, mezi sebou pěstují incestně-homosexuální vztah. Ten menší z nich – odhodlaný ekologický aktivista – po nocích tajně uctívá nahnilý kukuřičný klas a občas vyloudí výraz, jako by měl plný močový měchýř a mermomocí se snažil nic nevypustit. Ostatní postavy jsou rovněž nesympatické a k tomu hloupé jak malované sáňky. Když například někoho naleznou s vodovodní trubkou zaraženou hluboko v lebce (jediný dobrý vtípek s vodou z ní stříkající), berou to jako přirozenou smrt. Kukuřičné děti 3 jsou nehorázně špatným céčkovým hororem – v tomto filmu vůbec nic nefunguje. Podstata scénáře mi úplně unikla, režisér ať dělal cokoliv, tak určitě nerežíroval, herci nehrají, jen se blbě tváří, a vyjadřovat se o bůhvíproč se zjevivší zrůdičce na konci filmu bez použití těch nejtvrdších vulgarismů prostě nejde. Připomíná to horu oživlých sraček – jakoby zmutoval vystřižený filmový materiál se zbylými financemi, přičemž vystřižený materiál byl ještě děsuplnější než ten zveřejněný a zbylé finance mizivé. Něco tak otřesného nenajdete ani doma za ledničkou. Právě posledních deset minut bylo ovšem natolik zvrácených, že jsem se neubránil smíchu. Kéž by takový byl celý film. 15% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kým prestávka medzi jednotkou a dvojkou trvala až 8 rokov, po dvojke sa tempo drasticky zvýšilo a od r. 1992 (kedy vznikla dvojka) do r. 1999 vzniklo päť (!) sequelov. Trojka je hrozne, ale fakt hrozne zlá. Chvíľu som uvažoval nad tým, že z recesie (a z dôvodu, že je to taká blbosť, až je úchylným spôsobom zábavná) udelím „až“ 2*. Ale nie, to by som urazil sám seba, toto je fakt sračka za 1*. Jednotlivým scénam, postavám a nápadom sa nestíhate čudovať. Je to otrasne obsadené (celkovo má táto hrozná séria tragický kasting, česť výnimkám), ešte obludnejšie zahraté (miestami som až úprimne neveril, čoho sú niektorí herci schopní), odpadovo zrežírované a scenár je žalostný. Už vidím, ako sa stal špičkovým basketbalistom, lebo veď čo iné mal v lánoch kukurice a počas hnojenia robiť, ako sa inšpirovať Michaelom Jordanom a Dennisom Rodmanom. Kôš mal určite zavesený na strome. Story o dvoch bratoch, z nich mladší „rafinovane“ a „démonicky“ manipuluje starším, je o ničom. Budovanie novej sekty v novom (prekvapivo mestskom) prostredí až tak blbo neznie, ale prevedené do reality je katastrofálne. Vlastne znie. Budovať kukuričnú sektu v meste bez kukurice, to ako vážne? Scenáre jednotlivých dielov potvrdzujú, že nikto tomu nemal chuť vtisnúť vnútornú štruktúru, zmysel a logiku, takže je to naprieč jednotlivými dielmi neskutočný bordel. Najskôr vraždili iba deti, v dvojke im pomáhali niektorí dospelí, ktorých ale následne deti zabili a v trojke vlastne už nezabíjajú ani tak samotné deti, ale skôr akési, čo ja viem, telepatickými schopnosťami posadnuté kukuričné pole rastúce na dvore starej, opustenej fabriky. To ako fakt? Páčila sa mi deväťdesiatková atmosféra chudobnej okrajovej americkej štvrte. Zvláštnosťou je, že (v rozpore s prvými dvoma dielmi, ktoré nejak enormne explicitné neboli) trojka je po stránke gore brutálna (trubka v hlave, puknutá lebka, chrbtica). Miestami ide až do Hellraisera. Možno na tom mal podiel Anthony Hickox, režisér o tri roky staršieho Hellraisera 3. Anthony Kukuričné deti 3 produkoval a režíroval ich jeho milovaný bráško James. Konečne historicky prvý raz vidíme Toho, kto kráča medzi riadkami. Inak je trojka fakt príšerná žumpa. Kvôli Charlize Theron to nepozerajte, nájdete ju tu len prostredníctvom lupy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak spatny jak jsem cekal. Je pravda, ze ten prcek, kterej mel bejt hlavni zaporak, se spis nez nakej satanovo kamos chova jako rozmazlenej zmrd a zaverecny souboj s "tim co chodi mezi radky" me spis pobavil nez vystrasil, ale na druhou stranu urcitou atmosferu to melo. A i kdyz to ma docela spatny triky, tak nektery smrti byli celkem vychytany a kde jinde najdete jako zabijaka kukurici. Nemuzu srovnavat s minulejma dilama ty sem nevidel, ale me se to docela libilo. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Treti dil, Mestske zne, se nastesti nevydal cestou primeho pokracovani, ale snazi se myslenku Kukuricnych deti rozvinout. A z casti se mu to dokonce dari. Presun prostredi, z venkova americkeho stredozapadu do mesta, filmu rozhodne prospel. Ne uz tak odlisne pojeti zla, ktere je reprezentovano chlapcem-demonem, transformujiciho v obrovskou obludu a v legracnim a notne krvavem finale vrazdiciho hafo teenageru. Zajimavou postavou je i jeho predstavitel, american ceskeho puvodu Daniel Cerny, ktery u nas loni natocil pry kvalitni kratas "Noci smutku". Reziser James Hickox dal ve filmu mini rolicku i svemu slavnejsimu kratrovi Tonymu a tehdy debutujici Charlize Theron. Mela zustat u horroru, skoda ji. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tretí diel "Kukuričných detí" je na úrovni televíznej produkcie a výkony hercov sú dosť úbohé. Scenár by sa dal ešte ako tak prekusnúť, aj keď je dej situovaný už mimo Gatlinu. Ale čo ma úplne dorazilo, bolo to príšerne nepodarené monštrum vo finálnych scénach filmu. "Urban Harvest" nedosahuje ani len priemeru na mojej stupnici horrorových filmov. ** ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už je pěkná katastrofa a pořádná ptákovina, ono to ovšem není ani zábavný. Tímhle dílem začíná tahle série která nikdy sérií být neměla teprve ukazovat co je to správná žumpa.5% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia z detí kukurice prichádzajú k adoptívnym rodičom do New Yorku. Väčší sa prispôsobuje životu ale ten menší – kazateľ, za domom nasadí lány kukurice a začne obracať deti zo školy na svoju vieru. Medzitým ich adoptívny otec – šikovný podnikateľ, má v pláne so zázračne rýchlo rastúcou kukuricou i v nehostinných podmienkach a pritom neuveriteľne chutnej, rozbehnúť výnosný biznis... Je dobre že i trojka sa neberie príliš vážne, dokonca posúva dej i čo sa vlastností kukurice týka, napriek opusteniu Gatlinu, stačí spraviť pár krokov do malých kukuričných radov a človek sa hneď cíti ako v starých známych nekonečných pláňach nehovoriac o tom že časť filmu sa odohráva neďaleko Gatlinu. Kukurica vraždí doteraz najefektnejšie, kazateľ má najmocnejšie schopnosti, dokonca prví krát s kosákom niekoho zabije a na záver sa k slovu dostane aj ten čo chodí pomedzi riadky a predvedie krvavý masaker, niečo na spôsob záveru v Silent Hill. Charlize Theron tu hrá len štatistku a peknú tváričku v pár sekundových záberoch. Keby len tvorcovia tušili aké eso majú v rukách =) ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Přivedu si domů dvě děti a nechci, aby něco rozbily, proto jim dám na stolek v pokoji nějakou cennou skleněnou věc - aneb do třetice všeho stupidního. Zatímco kněz se brání vrháním bible, malý spratek k sobě jedním pofidérním proslovem v kostele přiváže veškerou omladinu a pěstuje si za barákem kukuřici. Fotr se místo truchlení nad svou ženou, která zemřela přirozenou smrtí nabodnutím se na trubku, věnuje radši chlastání a rovněž pěstování kukuřice. Spratek nechce dát pokoj, nakonec ale dostane po držce knížkou a srpem, načež z hlíny vyleze veliké nafukovací monstrum a chce pozřít všechno kolem. Hodný bráška spratka si rozvazuje spoutané ruce srpem, který uchopil nohama. Blablabla. Sem tam někomu z pusy vylézají brouci a jiným zase blbé řeči. Logika umřela, v rakvi zetlela a i kdyby přežila, při souboji s tímhle filmem by utrpěla těžký debakl. Nějaká perverzní touha mě však přesvědčuje ke sledování dalších dílů. Je to způsobeno pravděpodobně tou úchvatnou gradací idiocie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Desná sračka. A tá katastrofálna réžia! A "efekty"! Svojim spôsobom to má svoje bizarné brakové čaro (Mestská žatva je bombový podtitul), len keby to nebolo tak neskonalo nudné. Kto vydrží za sebou pozerať dvojku a trojku má môj neskutočný obdiv. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Horrory podobného typu stojí a padají s charismatem hlavního záporáka. A tady to až tak dobře nevyšlo. Malý agronom a ekologický terorista Eli je jen trapné zuřící zapšklé nestárnoucí dítě. Škoda, že se ani moc nepovedl mnohoslibující krvavý závěr. Přece jenom, použít pro animace krvavých jatek postavičky barbín a igráčků horrorové atmosféře moc nepomůže. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bál že to bude blbost, ale zas tak strašné to nebylo. Nejvíc mě ve filmu vytáčel ten kluk co hral záporáka. Spíše než démonický zloun to byl nanicovatý rozmazlený spratek. Děj je samozřejmě hloupoučký. No ale u podobných "hororů" stejně nic převratného nečekám. Důležitější jsou akce a zástupy mrtvých. Obojího bylo celkem dost. Smrti byly nápadité a i finálový souboj mezi hodnými děckami a "tim který chodí mezi řádky" byl zajímavý. jen zamrzí že z tajemné postavy, o které se v prvních dvou dílech jen mluví, udělají takové neduživé monstrum. Bylo to moje první seznámení ze sérií Children of the Corn a po následném zážitku si zkusím obstarat i další díly. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Imponuje mi, keď sú tvorcovia fanúšikmi Evil Dead dvojky, len to potom nemôžu robiť vážny film a príšeru vyrobiť komplet z plasteliny. S výnimkou záveru ide prakticky o rovnaký trapas ako bol predošlý film, záporák opäť smiešny a bez charizmy, akurát tam kde v CorC 2 nemali na masky, tu šli pre zmenu bez kostýmov (🤦🏾‍♂️). Vraždy ako tak. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No tak se nám děcka z Gatlinu přestěhovaly do města a to byl docela dobrý nápad... Sice jsem čekal mnohem větší masakr, přece jenom město je o dost větší, než nějaká vesnička v úplné prdeli světa a pobíhá tam tak mnohem více teenagerů zralých ke sklizni, ale co už... Sklizeň ve městě je béčko jako stehno, takže jako takovému mu nelze moc co vytknout, ale přestavitel Eliho, mě štval celý film... Choval se jako malý rozmazlený parchant a tvářil se, jako by měl už dlouhou dobu zácpu... Jinak je vše víceméně průměrné... Včetně konce... I když ten červ (nebo co to je), je hodně legrační, tak to zase vynahrazujou hodně výživné jatka docela velké skupinky mladých... Takže jsem se nakonec toho očekávaného masakru dočkal.... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

To co se mi moc líbilo byl ten dýňovej vražednej strašák,efekty se povedly natočit,ale celkově je to ukecaná nuda. Závěr se mi líbil,ale těch pár věcí mi nedovolí dát víc než jednu hvězdičku. Je pravda,že i špatnýmu filmu dokážu dát vysoký hodnocení,ale musí mít z něj aspoň dobrej pocit,že semnou něco udělal,tady jen efekty. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ze všech Kukuřičných dětí, které jsem viděl se mi tyhle líbily nejvíc, zvlášť finále s konečně se objevivším "Tím kdo chodí kukuřicí"... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ono přivézt trochu venkova, do velkoměsta neni úplně špatný nápad, jen ta realizace nedopadla úplně představ. Ale všechno popořadě, nejprve bych chtěl vychválit ty efekty a masky, co tady sou, myslím si že z těch všech Kukuřičných dětí, je na tom trojka nejlépe. Ale bohužel, to nestačí k tomu, aby to byl dobrý film, nebo aspoň přijatelný v určitých mezí. Nejhorší na tom je to, že se opakuje to co bylo v předchozích dílech a nepřináší to nic nového, i ty řeči o tom, jak je ten svět zkažený a mladí sou jediný čistí a neposkvrněný, je to už hodně profláklé. A je velká škoda, že s tím jaký měl film potenciál a dokonce, si ke konci dovolil navodit i lehkou vizi apokalypsy, tak si tenhle film podřezává větev, tím jak celý působí. Místo toho aby byl děsivý, nebo zvrácený, či napínavý, tak je legrační, herci dost přehrávají a celé se to nese v hodně jednoduchém duchu. Ale ty dvě tam dám, jedna je za Charlize Theron a ta druhá za hledání knihy v kukuřici. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kým prvé dva filmy boli ako tak svižné béčka, tu ide takmer všetko mimo. Pole kukurice medzi panelákmi a absencia skupiny zabijáckych detí? Nuda, vraždy slabé (vraždiaca kukurica?), finále s prerasteným topinamburom si každý zapamätá, ale inak slabota s nulovým príbehom... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Je asi blbý napsat, že celá ta série je na jedno brdo, ale tady to vypadá všechny ty díly jak první díl akorát že blbejší a blbejši.. jediný co je tu navíc je to monstrum na konci, co vypadá jak z Doomu. Výkřik do tmy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi docela líbila, hlavně úvodní scéna s naštvaným fotříkem. Hlavně výkon herce, který představoval Eliho byl asi nejlepší z celého filmu. Jenže čím víc se blížil film ke konci, vznikala z toho úplná kokotina. Největším vrcholem bylo samotné kukuřičné monstrum a vytažená páteř toho černocha. Ničeho horšího jsem se už nemohl v Children of the Corn dočkat. Tedy prozatím. ()

Reklama

Reklama