Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Pokračování legendární dokumentární série Davida Attenborougha nabízí exkluzivní záběry života na naší planetě jako nikdy dřív. Vydejte se spolu s ním na nepřekonatelné putování po ostrovech, pohořích, pouštích i městech... Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii! (TV Prima)

(více)

Recenze (145)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ach, jak já se nehorázně stydím, že jsem k tomuto klenotu přistupoval skepticky! Na podobné dokumenty se totiž zásadně nedívám, neboť nemám k přírodě vztah a jediná zvířata, se kterými jsem kdy přišel do styku, byly moje loňský filcky. Ovšem všechna čest, toto mě naprosto rozložilo. Silně na mě zapůsobil onen kontrast, že já tady sedím na plesnivějícím otomanu po babičce, za umaštěný tričko mi padají drobky zlevněných brambůrek z Lidlu a u toho si smradlavým prstem vybírám bordel z ucha, zatímco tisíce kilometrů ode mě ze sebe úžasně roztomiloučkej mýval tlačí vydatný hovno, který je daleko zajímavější než celej můj ubohej život. Seriál mi dokonce odpověděl na zásadní otázku, která mě tíží již od dětství: vždy mě zajímalo, jak zvířecí samci dokáží detekovat samičku svého druhu. Já kdybych byl třeba krokodýl, tak jsem absolutně zmaten. Vždyť všichni krokodýli vypadají naprosto stejně. To mám jako zjišťovat, jestli to celkem sexy zvíře má kundu? To je na prvním rande trošku neslušný, ne? Buchtě v baru přece taky neříkám: „Slečno, mohu vám zlehka prohmátnout rozkrok, jestli tam náhodou nemáte koule?“ A ono se ukázalo, že ani ty zvířata v tom nemají vždy jasno. Takovému lemčíkovi trvalo dobrou půl hodinu, než zjistil, že se snaží ošukat samce. Planet Earth nám ukazuje přírodu takovou, jaká je; humorná, děsivá, dojemná. U většiny záběrů jsem napětím ani nedýchal a při souboji žabičky se včelou jsem dokonce hlasitě fandil. „Dělej, běž, utíkej, stůj, pohni, chcípni, zmrde!“ Opravdu, všechny akční filmy mohou jít do bez výjimky do prdele. Toto je podruhé za moji ČSFD kariéru, co bych potřeboval šestou hvězdu a za tu extrémní obětavost, vynalézavost a odhodlání získat co nejepičtější záběry, bych tvůrcům s radostí vykouřil péra. Myslím to vážně, vykouřil bych je všem. Od kameramana, přes vypravěče, až po instalatéra, kterej v BBC spravuje ucpaný hajzly. Prostě bych jim ty lofasy vybalil z trenek a vyhulil je, jak nejlíp umím. Ti borci si to zaslouží! ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásy a taje přírody ve vizuálně dechberoucím kabátku, to je Planeta Země II. Nejde však jen o dokument, jde se o krok dál. Každý díl má jednu-dvě příběhové linky, v kterých sledujeme určitá stvoření a jejich životní cestu, mnohdy od narození, přes dospívání až po... otevřený konec. Planeta Země určitě nechce poklesnout k přízemnímu a emocionálně založenému dramatu "o životě a smrti", na druhou stranu sledovat neúprosný boj o přežití exotických zvířat místy drama opravdu je. Je to škola hrou a vzrušující cesta za poznáním, dokument v nejlepší formě... 9/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krása. Po deseti letech zůstávám zase v údivu, jak je naše země a příroda nádherná. U Planet Earth II mohu jen vynášet zasloužené superlativy. David Attenborough je frajer ;-). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neměl bych, ale už po prvním díle to sem musím vpálit. Příroda, kamera, Zimmer a hlas Davida Attenborougha. Tady se nedá než házet superlativy. Update: Po dokoukání nemám skoro co dodat. I když žádný díl není slabší než ostatní, musím navíc zmínit poslední epizodu Města, která zobrazuje, jak se život zvířat přizpůsobuje městskému prostředí, tedy něco, co v obdobných dokumentech moc vidět není. Škoda, že dílů není více, třeba oceány tentokrát samy o sobě nebyly, ale Attenborough nevypadá, že by to balil, takže určitě neřekl své poslední slovo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z prstu vycucanej scénář my ass, když to má tak neuvěřitelnej vizuál a akční scény lepší než všechny bondovky s Craigem dohromady! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

“THERE ARE SOME FOUR MILLION DIFFERENT KINDS OF ANIMALS AND PLANTS IN THE WORLD. FOUR MILLION DIFFERENT SOLUTIONS TO THE PROBLEMS OF STAYING ALIVE.” ------------- Tieto zasrané prírodopisné dokumenty tu nekompromisne a suverénne ku*via seriálový rebríček a už to vôbec nie je sranda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Need to see vec. Celý čas som pri sledovaní rozmýšľal, čo budeme robiť, keď nebude David. Veď ten človek popularizuje, poučuje ( zábavným spôsobom) a objavuje čaro a krásy prírody, tak ako na to nie sme zvyknutí.Jeho expedícia planétou Zem, je dychberúca a plná mikropríbehov, napätia a varovaní o čo všetko prichádzame. Hudobne a vizuálne jedna z najlepších vecí na poli prírodopisného filmu, aká sa dá vidieť. A po dopozeraní zostáva veľmi silný pocit spolupatričnosti a pochopenia. Bonus - Ako vznikala Zázračná planéta alias Planet earth II diaries, zase ukazujú čo všetko museli filmári vytrpieť a prežiť, aby sa dostali k záberom, ktoré nás celú sériu ohurovali. Som rád, za takéto projekty. Tá diverzita je tu neskutočná. Vrelo odporúčam každému. Grasslands a Cities sú pre mňa najlepšie epizody. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Co se vizuální stránky týče, tak šlo opět o další naprosto famózní podívanou z produkce BBC, doplněnou tradičně výbornou hudbou. Hlavně Zimmerova úvodní znělka byla působivá. Snad jen některá ta "dramata" živočichů občas působila až moc vyumělkovaně, ale stejně jsem jim to většinou sežral i s navijákem. Ať už šlo o útěk leguánů divým hadům, drama s tučňáky na Zavodovského ostrově, souboj štíra s netopýrem či závěrečný osud malých karet. Vůbec bych se nedivil, kdyby za deset let vznikla další série, které ohromí zase o úroveň víc. Pokud to vůbec ještě jde. Oblíbené díly: 01 - Islands, 06 - Cities ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už původní Planet Earth z roku 2006 měla a stále má své neocenitelné kvality, ale když se na to člověk dívá takhle zpětně, zub času už bohužel tenhle klenot trošičku ohlodal. Pouhých 10 let stačilo, aby filmařské technologie pokročily na úplně novou úroveň. Miniaturní 4K kamery, bezhlučné drony, špičkový software. A v podstatě neomezené možnosti, jak divočinu nasnímat. A jestli minule jsem se záběry kochal, u druhé série mi vyloženě padala huba. Opakovaně. A není to jen kvalitou obrazu a možnostmi, které dnešní filmařina nabízí, ale i samotnou péčí, kterou tenhle dokument dostal. Unikátní záběry, za kterými musí být hodiny a hodiny práce, precizní střih, vypiplaný sound design, libozvučný doprovodný soundtrack s vrcholem v main theme od Hanse Zimmera až po výborný komentář majestra Attenborougha. A hlavně, ty emoce. Napětí. Thrill. Husina. Dojetí. A nakonec i trochu smutek nad tím, jak krásnou planetu ve své aroganci postupně zabíjíme. Planet Earth II je jedna z nejlepších věcí, které jsem za (nejen) poslední dobu viděl a shame on me, že jsem se tomu tak dlouhou dobu vyhýbal. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypada to, ze i po 10ti letech od vydani prvniho dilu je nase planeta stale nadherna a zije na ni spousta zajimavych zviratek. Tentokrat technicky jeste vymakanejsi a zviratka si pro nas pripravila spoustu vlastnich nervy-drasajicich pribehu. 10/10 ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Občas to sice trochu podbízivě hraje na komickou nebo naopak na útlocitnou linku a scénář je někdy trochu dětinský... Nicméně ta kvalita záběrů, hudba a režie jsou naprosto úchvatnými a nedostižnými symboly ideálu. Navíc pak ty deníky z natáčení, posouvají můj obdiv k tvůrcům ještě o krok dál. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ak sme pri prvej sérii hýrili nadšením, tu môžme používať len samé superlatívy. Hranice dokonalosti boli posunuté a som vzrušený pri pomyslení na to, čo uvidíme o ďalších desať rokov. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Velmi se stydím za to, jaký jsem byla ignorant, a že jsem se k takové nádheře dokopala až teď. Ale lepší pozdě, nežli nikdy, že. Tohle je jednoznačně špička dokumentární tvorby a filmů vůbec. Ať se jdou nějaké akční filmy bodnout, protože nic napínavějšího jsem v životě neviděla! Strhující scénář, dokonalá hudba za každé situace (Hans Zimmer je prostě jednička), nejskvělejší komentář, a ta kamera? Fantazie! Velký respekt pánům kameramanům, protože na takové záběry to chce fakt obrovskou odvahu. Opravdu senzační práce! U mnoha záběrů jsem napětím nemohla ani dýchat! Nedokážete si ani představit, jaký strach jsem měla o malé nevinné leguánky, na které útočily nemilosrdné užovky. Hlasitě jsem pokřikovala: “Utíkej, to dáš, pozor, teď se hlavně nehýbej, běž, nech ho bejt ty obludo..., ne, on umře!, joooooo, dal tooooo!”. Takový nepopsatelný pocit úlevy, když se poslední mládě dostalo ze spárů smrti, je prostě neskutečný. Nejvíce mě dojaly pasáže obětavých rodičů, kteří dennodenně vystavují svůj život nebezpečí, aby ochránili své potomky. Tomuhle já říkám opravdová láska. Bohužel ne vždy je však jejich snaha úspěšná, ale takový je holt život. Krásný a laskavý, ale i krutý a nemilosrdný... ()

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama