Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Pokračování legendární dokumentární série Davida Attenborougha nabízí exkluzivní záběry života na naší planetě jako nikdy dřív. Vydejte se spolu s ním na nepřekonatelné putování po ostrovech, pohořích, pouštích i městech... Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii! (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

BR23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plný počet: 100 zo 100. Ak ste si mysleli že to už nemôže byť úžasnejšie, veľmi ste sa mýlili (aj ja som sa mýlil) PEII je snád ešte viac fantastickejšia než !čokoľvek! doteraz !!! Dychvyrážajúce zábery (detailné, nadhľadové, spomaovačky, aj časozberné), prekrásna príroda, pútavý dej a !neskutočný! hudobný podmaz + z denníka po každej časti, tiež sa oplatí pozrieť, koľko driny za tým všetkým stojí, divák by ani neveril. Toto by mali vysielať aj iné televízne stanice a média (kino, internet, školstvo...) nielen na BBC a kto si to kúpi alebo stiahne. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem tu vymenovávať všetky superlatívy, ktoré tu už boli spomenuté. Jediné, čo by som chcel pozdvihnúť je skvelá práca natáčacieho štábu. O tom, že v každej scéne sa vyvíja odlišný príbeh, ktorý svojím spôsobom na vás vždy zapôsobí je len daľšia ukážka majstrovského diela. Krásna výpoveď o našej planéte, ktorá aj napriek nášmu zásahu vie byť stále magická a tajomne fascinujúca. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neměl bych, ale už po prvním díle to sem musím vpálit. Příroda, kamera, Zimmer a hlas Davida Attenborougha. Tady se nedá než házet superlativy. Update: Po dokoukání nemám skoro co dodat. I když žádný díl není slabší než ostatní, musím navíc zmínit poslední epizodu Města, která zobrazuje, jak se život zvířat přizpůsobuje městskému prostředí, tedy něco, co v obdobných dokumentech moc vidět není. Škoda, že dílů není více, třeba oceány tentokrát samy o sobě nebyly, ale Attenborough nevypadá, že by to balil, takže určitě neřekl své poslední slovo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

“THERE ARE SOME FOUR MILLION DIFFERENT KINDS OF ANIMALS AND PLANTS IN THE WORLD. FOUR MILLION DIFFERENT SOLUTIONS TO THE PROBLEMS OF STAYING ALIVE.” ------------- Tieto zasrané prírodopisné dokumenty tu nekompromisne a suverénne ku*via seriálový rebríček a už to vôbec nie je sranda. ()

Mire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keďže prvú sériu Planéty Zem som prvýkrát videl len nedávno, toto pokračovanie po desiatich rokoch mi padlo celkom vhod. Rovnaké plusy ako u jednotky - úchvatné zábery na prírodu, skvelé scénky so zvieratkami (honička hadov na leguána, levíc na žirafu, lákanie samičky šiatorníka na odpadky z mesta atď), pôsobivá hudba a perfektný komentár pána Attenborougha, ktorého je radosť počúvať. Zaujímavé sú aj denníky z natáčania každej epizódy, ktoré zobrazujú aké riziká museli tímy kameramanov podstupovať, aby nám mohli naservírovať takýto skvelý materiál. Jediný maličký mínus je už len to, že bolo nakrútených len šesť častí. S takým úchvatným vizuálom by som si ich rád pozrel aj viac :) Hodnotenie tu môže byť jedine maximálne. ()

Galerie (75)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama