Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (6)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Býval jsem strašný odpůrce Creepypast. Není se čemu divit - když slyšíte o žvástech typu Jeff The Killer, Eyeless Jack nebo Sonic.EXE - asi nemáte moc naději pro internetový amatérský storytelling. Věc, která mi alespoň trochu pomohla změnit názor, byl příběh Candle Cove, který je fakt svou gradací naprosto brillantní. Celý příběh je napsaný jako archivované příspěvky na fóru, kde se uživatelé baví o dětském pořadu na který si vzpomínají. Postupně si začínají vybavovat více a více divných detailů, což vyústí v twist příběhu, který zase moc neodhalí, ale naopak čtenáře hodí do nejistoty. Funguje to a jak už zde někdo psal - je to nezfilmovatelné. Jedinou možností je příběh kompletně změnit a upravit, aby fungoval v médiu filmu. Což tvůrci udělali, protože to jinak nešlo. Kris Strauss - autor původního příběhu tvrdil, že nechce předělat "fiktivní seriál" Candle Cove a chce odvyprávět zcela jiný příběh. A bohužel ten pro mě nefungoval. Zkoušel jsem seriál sledovat dvakrát a vždy ho zaříznu po prvních pár epizodách. Dialogy a herci působí jako kdyby to byla websérie nebo studentský film. A navíc například věci - jako stromy zůstávají stejně velké před dvaceti lety a v současnosti jsou docela rušivé. Věci, které přidali do příběhu - halucinace, strašidelné děti, zoubková víla, trauma, vraždy - jen storku dělají generičtější. Původní příběh fungoval právě na jeho jednoduchosti. Pár momentů je dobrých, ale jinak fakt nic moc. Přečtěte si původní příběh a možná koukněte i na YouTube minisérii Local 58 od Krise o které jsem slyšel dobré věci. ()

Reklama

Vampirosa 

všechny recenze uživatele

Má to vymyšlený zajímavý námět, který diváky jistě navnadí, ale provedení pokulhává. Děj je strašně roztahaný a místy až nudný (stačilo by méně epizod). Většina postav mi je nesympatická (nemluvě o hlavním představiteli) a tudíž nemám chuť někomu fandit či naopak - takže v podstatě mi bylo jedno, jak to skončí. A ani závěr nebyl nijak dechberoucí. Děsivě nepůsobí tupě zírající děti ani příšerky (ačkoliv zuby pokrytá obludka mě zaujala - stále se však snažím přijít na význam těch zubů). Zatím jsem ze seriálu zklamaná, ale ještě dám šanci 2. sérii. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znám předlohu (creepypasta Candle Cove) a bohužel už předtím jsem si myslel, že tohle filmově nemůže fungovat, a už vůbec ne jako seriál. No, taky se mi to potvrdilo. Občas tam je něco zajímavého, finále je super, ale dějově to je tak strašně rozvleklé a občas i dost nudné, že je to hodně na škodu. Ale špatné to není, akorát je to prostě rozvleklé. Mít to tři epizody, asi bych dal i čtvrtou hvězdu. Takhle jenom 3* Ale na 2. sérii se podívám určitě, chci vidět, jak si tvůrci pohráli s mnou milovaným NoEnd Housem. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to hlavně ze zajímavosti k namaskované postavě, jenomže nejlepší na téhle sérii bylo spíš to loutkové divadlo. To jediné mě opravdu nutilo se dál dívat. Protože celé je to natočené opravdu nudně. Nejde o to, že by se tam nic nedělo, spíš by to chtělo o něco víc modernější kvalitu. Herci byli teda taky otřesní, až nechutně nesympatičtí, což je vlastně bohužel nejhorší. Ještě že to má tak „málo“ dílů, jinak bych to asi i vzdal. Takhle to bylo aspoň dobrý díky příběhu. Každopádně zkuste vydržet aspoň do třetího dílů, najednou to potom dostane trochu větší šťávu. ()

Galerie (149)

Reklama

Reklama