Reklama

Reklama

Planetární masakr

  • USA Earthtastrophe (více)

Obsahy(1)

Muž, který se právě probral z kómatu, musí napravit to, co jeho vynález způsobil - celoplanetární katastrofu... Colin Prite se probudí z kómatu a zjistí, že svět už není takový, jaký ho znal. Takřka před rokem došlo k velké planetární katastrofě a Země se vlivem černé díry ocitla kdesi hluboko ve vesmíru v blízkosti dvou sluncí. Ty se teď svou gravitací o Zemi přetahují a povrch planety je ničen elektromagnetickými bouřemi a zásahy metanových meteoritů a blesků. Civilizace zanikla a lidstvo přežívá v malých skupinkách poschovávané v troskách velkých měst. Jack, velitel skupiny, která Colina zachránila, usoudí, že Colin už je natolik v pořádku, že může společně se dvěma dalšími muži jít hledat do trosek města nějaké zásoby a naftu. Výprava do trosek však nedopadne dobře. Nejdřív se skupina rozdělí a Colin je okraden neznámou ženou o svůj batoh. Když ženu pronásleduje, je jeho kolega zasažen metanovým bleskem a Colin se dalšímu kolegovi ztratí. Colin však v troskách města dokáže zlodějku najít. Vzápětí je však omráčen jejím komplicem, vzteklým násilníkem. Ten chce Colina zabít, ale Colin si vzpomene, že před katastrofou měl ve své kanceláři velké množství peněz, a slíbí je násilníkovi za svůj život. Násilník donutí Colina, aby jeho a jeho dvě společnice dovedl k penězům. V budově, kde měl kancelář, sice peníze najde, ale přesto musí s násilníkem bojovat o život. Nakonec násilníka zabije elektrický metanový výboj. Před výboji jsou Colin a Zoey s Nadiou, jak se ženy, které dosud doprovázely násilníka, jmenují, zachráněni jakýmsi Jasperem. Ten vymyslel přístroj, který výboje eliminuje.
Jasper také pomůže Colinovi vzpomenout si, že za katastrofu vlastně může on. Colin totiž v minulosti vymyslel jakýsi palivový článek, který vláda použila na vývoj nové zbraně. Tato zbraň však při zkouškách aktivovala vesmírnou černou díru, která uvrhla Zemi na jinou stranu vesmíru. Colin s Jasperem docházejí k závěru, že katastrofu mohou zvrátit. Colin totiž komunikuje se svým alter egem, které žije v časoprostoru před katastrofou, a může ho přesvědčit, aby palivový článek vládě ukradl, a tak nedošlo k jeho aktivaci. Zároveň se Jasper a Colin budou snažit palivový článek aktivovat i v tomto časoprostoru. Skupina se pomocí vysílačky spojí s Jackovou skupinou lidí a požádá je o pomoc v podobě zásob nafty. Všichni se mají sejít v bývalých laboratořích Colinovy bývalé firmy. Cestou na místo však Jasper umírá zasažený metanovým meteoritem. Colin tedy musí vše zařídit sám. Jak se zdá, tak v jiném časoprostoru Colin obalamutí vládní agenty, ukradne jim palivový článek a schová ho tak, že ho Colin v tomto časoprostoru dokáže najít. Společně pak oba Colinové znovu aktivují přístroj, který způsobil planetární katastrofu, a znovu aktivují černou díru. Ta vrátí Zemi do původního vesmíru a zdá se, že k žádné katastrofě nedošlo. Colin, který si však vše pamatuje, ihned kvůli komplotu s vládou vyhodí svého společníka z firmy a vyhledá Nadiu a Zoey. (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatická sebaironická upútavka na Planetárny masaker na TV stanici Prima Cool znela asi takto: "Nečakajte špičkové triky ani oscarové herecké výkony. Toto nie je béčko ani céčko, toto je ešte o dosť ďalej..." Po pozretí Earthtastrophe môžem potvrdiť, že to bolo náležite výstižné a nenadsadené promo... ()

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Earthtastrophe - už ten názov jasne hovorí, že toto bolo točené ako turboblbosť úplne schválne. Všetky výčitky na šialenosť zápletky pri ktorej je Zem precucnutá na druhú stranu vesmíru kde sú jediným problémom elektrické metánové búrky, ktoré sa dajú chvalabohu zlikvidovať podomácky upraveným vysávačom, sú tým pádom absolútne zbytočné - tieto a omnoho väčšie sprostosti typu plánu na záchranu v ktorom figuruje aj komunikácia s alter egami v inom časopriestore nie sú chybou, ale umeleckým zámerom. V takomto rangu som už ale videl zábavnejšie kraviny, tu to brali asi predsa len o čosi vážnejšie ako sa patrilo. O inom hodnotení ako o odpade sa každopádne uvažovať nedá. 2/10 ()

Reklama

darius1706 

všechny recenze uživatele

No, tenhle komentář bude oříšek. Takhle, byla to fakt hovadina, o tom žádná. Na druhou stranu jsem u toho vydržel celou dobu, takže odpad dát nemůžu. A ten nápad přemístit Zemi, proč vlastně ne? Už jsem viděl lecjakou krávovinu a zde ten nápad nebyl zdaleka nejhorší. I řada úspěšných filmů má kolikrát zápletku, že by jeden kroutil hlavou. Jenže to je po hříchu slabá omluva, když filmu podtrhává židli řada věcí. Jednak scénář psal někdo, kdo to zkrátka neuměl a ještě navíc jakákoliv věda ho minula mílovými kroky, když byl zrovna zlitej na podlaze v nějakým pajzlu. Ale i tak, kdyby nebyly tak mizerné herecké a režijní výkony, mohlo to být alespoň zajímavé. Takhle zkrátka smůla. Proč tedy dvě hvězdy? Jednak, jak jsem už psal, proto, že jsem u toho vydržel, takže to byl pro mě nějak zajímavé a chtěl jsem vidět, jak se z toho tedy vymotají. Já osobně bych tedy uvítal návrat a začít budovat svět znovu, proč to najednou skočilo do úplně jiné reality v minulosti, to jsem nepobral a byl to pro mě velmi zkažený konec. No a ta druhá hvězda je za to, že jak jsem už psal, viděl jsem i horší kusy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové hodně překombinované sci-fi, ale to jen proto, že tvůrci chtěli ohromit diváky a nadchnout je zajímavý digitálními triky. Zase tak zajímavé nejsou, ale pravda, nejsou ani odfláklé. To celé vede ale k celkem stupidnímu příběhu, který chce být nablýskaný, ale k tomu má opravdu hodně daleko. Zapomenutelné televizní béčko. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ono recou klisovito obsadeneho rysaveho technika Einstein sa musi v hrobe tocit ako vrtula. Jeho slova parafrazuji cele dnianie. Rozum sa zastavi nad uzasnou pracou efektoveho studia a herci zmatene pobehuju po akoze znicenom svete. Vsetci ale maju makeup, benzin, auta a ano aj ten pocitac bude fungovat. Pripletie sa vrazdiaci mrak ktory vas aktivne hlada... To ze na konci to sa uz rozsype a zem sa teleportuje, kaslite na to. (Videne 18.1.2020, filmplus) ()

Galerie (121)

Reklama

Reklama