Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace oceňovaného románu spisovatelky Ursuly Krechelové vypráví skutečný příběh židovsko-křesťanské rodiny, která přežila vyhnanství a pronásledování nacisty, a po válce se vrací do Německa, aby se pokusila začít znovu. Jenže traumatizovaní rodiče i jejich děti, které vyrostly v Anglii, si jen velmi těžko zvykají na život v poválečném Německu.
1. část: Berlín roku 1938. Richard a Claire Kornitzerovi jsou elegantní pár. On je slavný soudce, který se i navzdory svému mládí pouští do velkých případů, Claire je moderní žena s vytříbeným stylem, která založila svou vlastní filmovou společnost. Nikdy nebyl problém v tom, že je Richard Žid – až donedávna. Nyní je Richard vyloučen a Claire přijde o svou společnost. Zdráhavě se rozhodnou poslat své děti – osmiletého George a pětiletou Selmu - do zahraničí, kde budou v bezpečí. Záhy poté Richard dostane vízum na Kubě a musí nechat Claire v Berlíně samotnou. Gestapo jí zabaví zbylý majetek a zabrání jí, aby si zaplatila vízum i pro sebe. Je to snadná kořist pro velitele gestapa. Zatímco se Richard ze všech sil snaží přivyknout životu ve vyhnanství na Kubě, děti skončí po vypuknutí války v sirotčinci v Anglii a myslí si, že je jejich matka mrtvá.
2. část: Richard se vrací za Claire, odhodlaný pomoci obnovit Německo a znovu nastolit spravedlnost a právo. Jenže předtím, než se mu podaří získat funkci soudce, je nucen bojovat s nepřiměřenou byrokratickou zátěží. Je překvapen, kolik nacistických soudců zůstalo po válce v úřadu. Claire mezitím neúnavně pátrá po svých dětech, které jsou ztracené kdesi v Anglii. Richardova vytrvalost se nakonec vyplatí – dostane velkolepý případ, odhodlaný dosáhnout verdiktu jménem všech obětí nacismu. Claire se ve stejnou dobu podaří vypátrat děti v Anglii. Její naděje na to, že se jí podaří stmelit rodinu zase dohromady, je však zmařena - George chce studovat ve Velké Británii, Selma chce zůstat u adoptivních rodičů. (HBO Europe)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
Babsy Jiné
31.12.2023
luckyv Jiné
23.09.2021
powell Jiné
25.03.2018
Volodimir2 Jiné
06.02.2018
tomick25 Jiné
29.01.2018
Aky DVD
12.01.2018

Reklama

Reklama