Reklama

Reklama

Cage Dive

  • Austrálie Under the Deep (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Traja priatelia sa vydajú do Austrálie. Čaká ich príjemné dobrodružstvo, ale všetky očakávané atrakcie prevyšuje jedna. Tou je ponáranie sa v klietke a sledovanie žralokov, ktorí sa pohybujú v okolí. Ich vysnívaná zábava sa však zmení v boj o život na otvorenom mori plnom nebezpečných nástrah. (Marceloo)

Recenze (39)

tron 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre žraločie horory a prvému Otvorenému moru dávam za nepríjemnú naturalistickosť 4*. Ale toto bolo mimo. Nezaslúži si to v mojich očiach ani tri. Pár scén je síce príjemne nepríjemných a zlovestných, ale veľmi to kazí jednak blbý scenár (to s druhou svetlicou mysleli vážne?) a jednak nepríjemné postavy hrané nesympatickými hercami, ktoré sa správajú ako vyložení kreténi a nič dobré od života (a tým pádom ani od matky prírody, ktorú v tomto prípade sebavedomo zastupujú žraloky) si nezaslúžia. Ako podvod vnímam reči o „klietke“, keďže o ňu vôbec nejde (ak chcete žraločie klietky, pozrite si radšej 47 metrov od Robertsa). Hoci má film ledva hodinu dvadsať (už aj s titulkami), je strašne rozpačitý, keďže dlho trvá, kým sa veci začnú diať a ani potom to veru nie je žiadny zázrak. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja priatelia sa vydajú do Austrálie. Čaká ich príjemné dobrodružstvo, ale všetky očakávané atrakcie prevyšuje jedna. Tou je ponáranie sa v klietke a sledovanie žralokov, ktorí sa pohybujú v okolí. Ich vysnívaná zábava sa však zmení v boj o život na otvorenom mori plnom nebezpečných nástrah. - Čakal som ovela horší počin, ale toto je dosť dobre zvládnuté. Found Footage forma je vďaka tomu, že postavám ide o zachytenie niečoho extrémneho, dobrou volbou, kratučké hudobné vložky od parádnych The Newton Brothers sa mi páčili a postavy boli celkom sympatické, takže tá krátka stopáž s nimi sa dala zniesť. Lokácie boli nádherné, zábery so žralokmi fajnové a napätie sa tiež občas objavilo. Chýbal mi tam nejaký výraznejší moment prekvapenia alebo nejaký zaujímavý zvrat, ale inak na tomto horore vela chýb nevidím. Snáď len ten nechutný Cali-accent ženskej hrdinky, ale s tým už chúdatko nič nenarobí. + herečka z The Magicians ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Není to čistokrevné found footage, zpočátku se to spíš tváří jako mockumentary, kvůli čemuž ten film má asi tři začátky a dva dějové rámce, které diváckou snahu uvěřit, že jde o záznam, nemile narušují. Hlavní podíl na tom má ale ta trojice nesympatických, bezpáteřních a slabomyslných wannabe adrenalinových šílenců. Bohužel tyhle filmy o ničem jiném než o postavách nejsou, na útoky žraloků se opravdu zlákat nenechte. Většinou už nad tím u found footage nepřemýšlím, ale tady mě opět zaráží, proč tu kameru prostě neodloží. Nemluvě o tom, že jim jednou uplave a v další scéně už je zas poslušně zpátky. Pěkný nápad používat podvodní kameru, aby postavy měli přehled o situaci pod nimi, ale nechápu, jak přesně to má fungovat (takový The Reef s brýlemi byl v tomhle mnohem uvěřitelnější a efektivnější). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Je to o niečo slabšie než predchádzajúce dva „Open Water“ survivaly, koniec koncov to pôvodne aj tak bolo iba "Cage Dive" a premenovalo sa to až následne (komerčne). Ináč je to sledovateľný žraločí found footage, ktorý sa do tohto letného obdobia v pohode hodí, aj keď ničím neprekvapí ani nenadchne. Taký neutrálny, až nevýrazný film, nad ktorým sa nie je dôvod bližšie pozastavovať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád hororo zvieraciny, obzvášť keď sa jedná o otvorené priestranstvo, respektíve zavreté, niečo vás honí (nie ruka kamaráta), a vy nemáte možnosť úniku. Pred pár mesiacmi spatril svetlo sveta veľmi solídny "47 Meters Down" či (pre mňa) o niečo slabší "The Shallows" a tak nedať šancu "Open Wather na tretiu" by hádam bolo aj hriechom. No a mňa osobne to bavilo. Síce som od nemého úžasu neodpadol, no spracovanie formou F.F. mi nijak nevadí (!), atmosféra miestami solídna, žraloci dojem plastikových bóng nebudili, takže na také malé, nezávislé pokračovanie to zas tak špatné nebolo. Ale mýliť sa môžem aj ja :) lebo uznajte sami, ocitnúť sa v takejto situácii, a ešte sa natáčať, to by mi ani na um neprišlo. No poviem Vám čo by ma napadlo ako prvé. Všetkých vás pobodať, nech vás požerú ako prvých :D ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři Američani - bratři Josh a Jeff + Megan - se vydají do Austrálie, aby se zde účastnili potápění v kleci mezi žraloky. Moc si ho ovšem neužijí, protože ve chvíli, kdy se nacházejí v moři, přijde obrovská vlna a smete loď i s lidmi. Všichni jsou tak ve vodě plné žraloků a je jen otázkou, kdy skončí na jejich jídelníčku. Proč nemám rád FF? Protože její autoři si myslí, že je třeba co nejvíce klepat kamerou, takový nesmysl! A zde se ještě horečně zoomuje, což je šílenství pro oči. Dal jsem tomu však šanci kvůli žralokům. A musím říci, že jejich útoky patří mezi to nejlepší. Realisticky vytvořené, až by si jeden myslel, že aktéři byli vskutku sežráni. K postavám jsem ale žádné sympatie necítil. Bratři na zabití a Megan kurva a kráva v jednom, jelikož scénka se světlicí se jí opravdu povedla. Slabé 3* získávají mořští predátoři spolu s mořem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho keď sa FF formát nevydarí celkom podľa predstáv. Na druhú stranu ale mám rád animal survival, hlavne keď poslednou dobou si v tomto smere už ani nie je poriadne z čoho vyberať. FF obyčajne vdýchne snímku kus reality, vďaka čomu sa divák pri sledovaní cíti nepríjemnejšie, no samozrejme musí sa podariť. Avšak v tomto prípade kľúčové, akčnejšie momenty boli na môj vkus až príliš chaotické a roztrasené, takže som si žraločiny moc neužil. Niektoré momenty našťastie dokázali navodiť akú-takú dusnotu, takže vyslovene za stratu času to nepovažujem. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No v porovnání s ostatnima žraločíma filmama co jsem za posledni dobu viděl se tohle ještě dalo. Sice mě občas sralo chování postav a je to tam samej dement, ale na to uz jsem si v sérii open water zvykl. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

První hodinu můžete přesunout rychloposuvem. Ve filmu se totiž seznamujeme s ústřední trojicí a nic se tam neděje, navíc se jedná o příšerně nesympatické kretény a jejich osud vám je úplně u prdele. Ruční kamerou koukáte na jejich slinty, jejich motivaci a jejich cestu a párty, nuda, že jsem si chtěl vyškrábat díru do čela abych se dočkal dřív nějaké krve. Potom přijde fajn vlna, dva skvělé záběry se žralokem, nesnesitelná a uječená píča kterou bych okamžitě tomu žralokovi předhodil a dementní konec. Nápad fajn, žraloci jsou vždycky dobrej námět, ale to by režisér nesměl být netalentovaný zoufalec a jeho herecký ansámbl parta debilních ochotníku se šarmem larvy. O proti 47 metrům nebo Mělčinám totální průser.20%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jakmile se ještě před úvodní scénou objeví velkým titulkem napsáno „Podle skutečné události“, začínám čichat pořádný průser. Found footage styl nepatří zrovna mezi moje nejoblíbenější, ale v kombinaci se žraloky jsem byl na tento film každopádně zvědavý. Navíc mám filmy se žraloky docela rád (pokud nejde o céčkové braky s digitálními predátory). A v tomto ohledu mě zelenáč Gerald Rascionato docela překvapil. Začátek má samozřejmě uspávající tempo, ve kterém se budeme muset až zbytečně dlouho seznamovat s ústřední trojicí, kteří si natáčí opravdu skoro všechno, což může být pro někoho únavné. Každopádně jakmile se přesuneme na loď a ve vodě se objeví první černé ploutve, ucítil jsem závan svěžího větru v podobě zajímavé atmosféry. Podvodní záběry jsou hodně pěkné, žraločí exempláře velké (přesně podle mých představ – taky bych se chtěl potápět s velkými bílými. Zatím jsem měl jen tu čest plavat mezi žraloky citronovými a větší kousky jsem pozoroval jen z lodi). Ale pojďme zpátky k filmu. Jakmile se převrhne loď a voda okolo se zbarví do ruda, začíná asi nejlepší pasáž celého filmu. Sténání, nářky a hlavně pěkně natočené žraločí útoky – tohle se mi na tom líbilo opravdu nejvíce. Euforie však netrvala moc dlouho, protože naše trojice je unášena zas o kus dále a zde pomalu dochází k dramatické vložce – milostnému trojúhelníku, který mě osobně vůbec nezajímal. Začalo se kecat a kecat, výčitky, řev ženské mi začal lézt na palici a žraloci se objevili jen sporadicky. Závěr měl samozřejmě příchuť emocí a smrti, ale jelikož moc nemusím happyendy, tak mi to vůbec nevadilo. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

První open Waters se nepovedl šlo jen o žbluňk ve vodě, dvojka už něco do sebe měla a tady sem nic už nečekal ale mírné překvapení nakonec bylo žraloky můžu totiž. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinu můžete klidně přeskočit a o nic nepřijdete. Nicméně jakmile se ústřední trojice dostane do vody, tak začne překvapivě zábavné plácání. Tedy zábavné na FF. Nicméně žralok se asi tak dvakrát blýsknul a akce na člunu neskutečně rozesměje. A to je pořád o dost víc, než jsem od toho čekal. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Open Water. Found footage formát dovoluje trochu stalkersky nahlédnout do soukromí postav a pomáhá je to docela slušně vykreslit. Samotný survival na moři není nikterak objevný a nejedná se o podívanou, která by se otiskla do paměti nebo přinesla něco nového, ale film umí vykřesat slušné napětí, postavy jednají vyloženě hloupě jen v opodstatněných zkratových momentech a neměl jsem potřebu jim co minutu naliskat. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dobrý.. a jakože na férovku, kdyby nedošlo na absurdní zkrat se světlicí a lehké tápání scénáře/režie v poslední čtvrthodince, šel bych klidně i na 4 rudé stárs... Určitě to je lepší než prostoduchý The Shallows a díky lépe vypadajícím a přirozeněji se chovajícím žralokům to strčí do kapsy i 47meters down... The Reef je sice pořád nepřekonaný, ale tahle nenápadnost se mu s troškou snahy mohla klidně vyrovnat. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Neurazí ani nenadchne.. kvalitních snímků se zřalokama fakt moc neni a tenhle je tak na hranici mezi ,,dobrem a zlem" a navíc to bylo natočený stylem Found Footage což byla podle mě příjemná změna v rámci ,,animal attack" snímků a ta kráva mi solidně lezla na nervy.. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

ne ty vole..nikdo neumi natocit film s rybickama vole..jeste ze tenhle typek natocil tohle a od ty doby nic..strasnej brak ty vole! dam 1 ty cubce co furt rve..aspon se vyrvala.. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Rada do života pokud se někdy chcete potápět se žraloky neberte s sebou ženské a už vůbec ne blondýny jelikož potom Vaše šance na přežití klesá na bod 0. Jinak z těch dílů Otevřeného Moře mě to příjde nejslabší problém mám i s postavama hlavní ženská je totální kráva,která miluje dva chlápky a není schopna o tom říct ani jednomu takže to hraje na obě strany a ti dva chlápci si zase hrají na nejlepší kámoše a člověk jim to nevěří ani omylem. Takže chybí možnost o koho se strachovat a komu fandit. Film tak zachraňuje jen jeden útok žraloka na jakéhosi přeživšího jedno upálení ve člunu (ačkoli nejde skoro nic vidět ta scéna má koule) a několik záběrů velryb. Navíc chybí i informace dozvíte se jen, že vlna potopila člun a několik lidí se utopilo nebo je sežrali žraloci a někteří přežili to je vše (mohly zde třeba říct kolik bylo obětí a podobně). 40 procent více nejdu P.s. na začátku píšou, že to obsahuje drastické záběry zajímalo by mě kde byly však tam nic neukázali. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Oproti minulým dvěma dílům tady jsou žraloci dost viditelný a mají prostor na své útoky, ale to je asi to jediné kladné na třetím díle. Doufám, že je nenapadne dělat další díl v podobném stylu. Dávám 20% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nemalo s Open Water nič spoločné a tento názov tam bol pridaný až dodatočne, kvôli marketingu, malo to tú myšlienku, ktorá sa mi páčila v jednotke. Found footage bol vhodne zvolený štýl, malo to prijateľných 80 minút a zamotali to tam aj vzťahovo, takže spokojnosť. PS: tú kravu zo svetlicou by som asi zabil. 60% ()

Reklama

Reklama