Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scullyová se dostane do pustiny, kde lidé uctívají stopaře. (Disney+)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akty X mali témy, ku ktorým sa vracali často (genetickí mutanti, sérioví vrahovia) a jedným z týchto motívom, hoci nie až takým častým, boli šialené sekty. Pustovníci patria k tomu lepšiemu, čo v rámci Aktov X vzniklo, hoci majú ďaleko k najlepším (hororovým) dielom. Navyše to až tak úplne stopercentný čistý horor nie je (ale má k nemu blízko a ku koncu je to už fakt solídny hardcore). Robert Patrick zase za machra, aký nemá páru. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po odchode Davida Duchovneho som bol dosť na vážkach či vôbec so seriálom pokračovať, bolo to ale dobré rozhodnutie. John Doggett je plnohodnotnou náhradou za Muldera, ktorý je/bol tvárov X-files a hoci by som Muldera rád videl späť, omnoho radšej než ako náhradu za Doggetta by som ich videl všetkých troch spoločne. Spôsob akým si Robert Patrick prisvojil Doggetta a akú hĺbku mu dal, úplne odlišnú od Mulderovej postavy, a hlavne spôsob akým sa vďaka nemu otočila rola Scullyovej je geniálny. Je to svieže...sviežejšie než šiesta a siedma séria, ktoré už dochádzali s nápadmi a ťažili len z experimentovania s formou. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů seriálu. To myslím smrtelně vážně. "Roadrunners" jsou epizodou, která si v ničem nezadá s těmi nejpovedenějšími částmi třetí nebo čtvrté série. Je to temné, děsivé, správně ujeté, mírně nechutné a - promiňte mi to slovo - kurevsky atmosférické. Pětačtyřicetiminutová hororová lahůdka, jejíž námět by podobně jako "Home" mohl klidně být samostatným filmem. Koho by napadlo, že ze spojení náboženského kultu a smrtícího parazita může vzniknout takovýto fenomenální díl? Žánrových klišé je zde dost, ale jedná se o ta povedená klišé, která fungují. Když se tedy s nimi umí pracovat. A to scenárista Vince Gilligan umí. Výborná je i režie seriálového nováčka Roda Hardyho - těžko uvěřit, že díl nedělal Manners, Bowman nebo raný Carter. Hardy má tu klasickou seriálovou estetiku nastudovanou na jedničku. Ono to skutečně pojetím tématu i stylem natočení připomíná starší série. Opět musím ocenit, jak pokračuje vývoj profesního a lidského vztahu Doggetta a Scullyové. Po minulém dílu už mu Dana důvěřuje a respektuje ho, ale přesto ho tak úplně nevnímá jako svého parťáka. Nebo si spíš myslí, že ho nepotřebuje. Na svou pýchu zde málem doplatí. Naštěstí je Doggett správný profík, který kolegyni ze šlamastyky vytáhne. Oba hlavní hrdinové tu zas mají několik skvělých charakterových momentů. "Roadrunners" jsou prostě super. 8. série se vrací ke kořenům a je to jen dobře. Nakonec můžeme být rádi za Duchovnyho hvězdné manýry, když díky jeho absenci dostáváme takovéto kvalitní epizody. Poslední řady Akt X nemají nejlepší reputaci, ale jestli nějaký díl 8. série stojí za to vidět, pak je to tento. Doporučuji! Takto by měla Akta X vypadat! ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jednou epizoda, kde je hlavní postava odříznuta od civilizace ohrožena pořádným nebezpečím - zde bandou náboženských cvoků, kteří hledají hostitele pro jakéhosi parazita (snad to nebyl nějaký Goaul'd?). Naštěstí zde agent Dogget po prvních epizodách definitivně ukazuje, že není nějaký Kershův poskok (což se dalo vypozorovat už dříve) a přispěchá Scullyové na pomoc. Moc se mi líbí, jak se Dogget profiluje jako samostatná postava (úplně odlišná od Muldera, ale neméně zajímavá) a jak se vyvíjí jeho vztah se Scullyovou. Napínavé prvky v průběhu celé epizody se mi moc líbily. (úvodní scéna se zmateným turistou, který netuší, do čeho spadl, u mě vede) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agentka Scullyová odchádza sama prešetriť prípad zmiznutého mladíka do Juab County v Utahu. Pri vyšetrovaní narazí na uzavretú komunitu usadlíkov ktorý ju potom ako zistia že je lekárka dovedú k mladému mužovi, ktorý potrebuje lekárske ošetrenie. Komunita sa ho však odviesť do nemocnice nechystá. Tak ako všetky filmy aj táto epizóda vykreslila ako sektu ľudí používajúcich slová Amen a nie Alláh asi preto že kresťanov ako jedných z mála ľudia hanobiaci ich vieru neurážajú, iba sa nad ich intelektom pozastavia. Čo sa týka zvyšku tejto časti boli nápad aj celková realizácia spracované na úrovni a klobúk dole pred výkonom matróny starajúcej sa pri posteli o úbohého turistu, ktorý vlastne neskôr už nebol turistom ale iba schránkou ktorá dokonale oklamala Scullyovú. Tú zachrániô agent Dogget,ktorému sa Dana priznala že vynechať ho s prípadu Aktov X bolo chybou. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama