Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mulder pátrá po Doggettovi, který je uvězněn s plazí nestvůrou. (Disney+)

Recenze (5)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem prostě úplně jiný typ fanouška Akt X. Tento díl většina lidí vyzdvihuje, já ho naopak rád nemám. Pro mě je to taková nudná blbost. Spotnitze nikdo nekontroloval a on se tak mohl utrhnout ze řetězu. Netopýřího muže v 8x03 jsem ještě skousnul, ale hadí muž už je na mě trochu moc. Když utíká před Mulderem po trávníku, má to být napínavá honička, ale já vždycky vyprsknu smíchy, protože to vypadá debilně a přijde mi to nechtěně směšné. Po dějové stránce je to slabý díl. Doggett s novou kolegyní vyšetřují vraždu, pak skončí uvěznění ve sklepení, kde bezcílně bloudí, a nakonec jim v grády postrádajícím finále pomůže ze šlamastyky Mulder. Za mě nic moc. Čekal bych, že díl, který se z větší části odehrává ve sklepě s pobíhající příšerou, bude lepší. Ale tady žádné napětí, strach nebo klaustrofobickou atmosféru necítím. Leyla Harrisonová je pro mě absolutně nezajímavá a otravná postava. A nepřijde mi nějak zvlášť vtipná. Prostě ze sebe jen chrlí narážky na starší díly Akt X, což je zezačátku příjemné pomrknutí směrem k fanouškům, ale když si s přibývajícími minutami uvědomíte, že je to jediná funkce této postavy, tak je to poněkud smutné. Leyla je vlastně ztělesnění fan service. A všechny ty narážky nakonec začnou být únavné, když jsou tam násilně cpány. To ovšem neplatí pro začátek epizody, kdy si Scullyová vyklízí stůl a probírá se "suvenýry" ze starých případů. To je hezký moment, který mi připomněl bondovku V tajné službě Jejího Veličenstva, kde si v podobném duchu Lazenby prohlíží memorabilie z Conneryho předchozích dobrodružství. V případě Scullyové jsou ty narážky na starší díly příjemné a v kontextu té scény to dává smysl. U Leyly jsou napoprvé vtipné, ale jejich neustálé předhazování začne být po chvíli opravdu otravné (pro mě). To nostalgické pomrkávání tu není jen tak, tento díl byl koncipován jako poslední samostatně stojící epizoda s Mulderem (o charakteru 9. řady již bylo v této době rozhodnuto). Měla to tedy být rozlučka a připomenutí uplynulých 8 sezón. Jenže z mého pohledu měli vymyslet něco lepšího. Děj je mizerný a 150 odkazů z toho dobrý díl nedělá. A upřímně - radši bych sledoval ty díly, o kterých se tu mluví, než "Alone". Samozřejmě, shippeři si zde přijdou na své, ale co fanoušci jako já, co Akta X sledují kvůli napětí a děsu? No holt to není díl pro mě, proto slabé 3 hvězdičky. Je to prázdná epizoda a působí na mě jen jako vata před závěrem série. Nebýt solidních Mulderových hlášek a pár povedených momentů, asi bych to hodnotil ještě hůř. P. S. Ale abych nebyl úplný necita - když se Scullyová v kanceláři loučí s Doggettem, to je skvělý moment a je z toho cítit vyvrcholení vývoje jejich vztahu, který probíhal po celou 8. řadu. Vlastně jsem byl u této scény trochu naměkko. Je možné, že nakonec jsem shipper? Ale z tábora Doggett + Scullyová? :O ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Co tam chcete hledat, Muldere ?? Už to tu prohledalo čtyřicet agentů !!" - "Mě je to fuk, pane !! Z práce už mě znovu vyhodit nemůžou.." Spotnitzův majstrštyk !! Výtečná epizoda, zábavná, sebeuvědomělá i sebereflexivní.. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agentka Scullyová odchádza na materskú dovolenku a k agentovi Doggetovi je na vlastnú žiadosť priradená Lena Hamiltonová., ktorá prácu Muldera a Scullyovej sledovala vďaka tomu, že v účtarni spracovávala ich výkazy. Alvin Kersh ju ochotne na Akty X zaradí, kedže dúfa že agentka bez praxe uľahčí jeho snahu zatvoriť Akty X.Nová dvojica z Aktov X odchádza do mesta Ellicott, New York prešetriť prípad vraždy mladého muža a ziznutia jeho otca. Agenti na mieste nachádzajú sliz. Keď počas vyšetrovania agent Dogget zmizne, do pátrania sa zopojí aj Scullyová s Mulderom. Výnimočne dobre sa tvorcom podarilo spojiť osobný život agentov s prípadom. Potešila aj Mulderova arogancia keď sa na mieste činu predstaví ako Alvin Kersh. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V tomto díle se poprvé můžeme seznámit s agentkou FBI Leylou Harrisonovou (Jolie Jenkins), která se nechala dobrovolně přiřadit do Akt X. Díky okolnostem v tomto příběhu však dočasně ze seriálu zmizela. (Terva)

Reklama

Reklama