Reklama

Reklama

Krvavé písky

  • USA It Stains the Sands Red
Trailer 1

Ve víru zombie apokalypsy se Molly, zoufalá žena z Las Vegas, ocitne v poušti, kde je ponechána napospas hladovému zombie, který je jí v patách. Zpočátku se jí daří držet si před svým nemrtvým pronásledovatelem náskok. Jakmile si však uvědomí, že zombie nepotřebuje spát ani odpočívat, její útěk se rychle promění v noční můru. S docházejícími zásobami sužována drsným prostředím, Molly bude muset sebrat poslední zbytky svých netušených sil a stanout tváří v tvář nestvůře i vlastním démonům, které ji celý život pronásledují. (Cinemax)

(více)

Recenze (50)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, co všechno jsou tvůrci filmů schopni vymyslet. Poměrně nehezká smažka, která to drandí v zánovním Porsche s nějakým černým borcem po pusté dálnici, se hodně rychle dostane do sraček. Přítel dostane čouda od 1, slovy jednoho, zombíka, který ji pak nahání napříč celou tundrou. Ona ho pak láká nasáklým tampónem a myslí si, že si tím zachrání kůži. Co se děje dál, to snad ani netřeba dodávat. Pár nechuťáren tu ještě přibude. Nicméně uznávám a chápu, proč tento film na jistých tematických festivalech vytvořil mírné kladné pozdvižení. Nápad to není úplně špatnej a možná někoho, kdo má podobný styl, jistě i potěší. Je hodně zajímavý sledovat, co někteří scénáristé a režiséři drží v hlavě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Prvá tretina filmu je dosť nehybná, sa to vlečie, sledujeme trafenú blondínku ako sa trepe vypriahlou pustinou so zomíkom v pätách. Časom sa dá aj na tú ich súhru, cestovanie a prkotiny čo pri tom zažívajú zvyknúť. Občas príde aj na nejaký ten podarený heft, uletenosť čo pobaví. Je to natočené v bez servítky, drsné, miestami príde aj na nejaké to napätie. Na škodu je ale že to miestami príde rozvláčne a nemá to tú správnu formu, ktorá by strhla k úplnej spokojnosti, lebo pár dobrých nápadov sa tu nájde. /45%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tuto sračku jsem po 15 minutách vypnul! Stačilo se podívat na ZOMBIE masku a bylo mi jasné, že jedinou útratou při točení filmu, byla paměťová karta do kamery! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ej, škoda, preškoda. Ak by som mal totiž hodnotiť prvú polovicu hororu, bolo by to jednoznačne za 5*. Niečo tak osviežujúce a originálne v tomto žánri sa totiž až tak často nevidí. Predstavte si ženskú, ktorá musí prejsť 30 km po púšti a prenasleduje ju jeden otravný zombík. Samozrejme si vie vtipne poradiť so všetkým (dve scény ma pobavili) a do toho celú dobu vtipne hláškuje. Proste bomba, mohlo sa to pokojne volať "It Follows 2". Najviac mi tej kočky bolo ľúto, keď sa jej minuli cigarety, to by som na jej mieste asi neprežil. Síce som tušil, že to režisér v takomto duchu neudrží do konca, ale možno by mi nevadilo, keby takto prebiehal celý film a tvorcovia by tam postupne pridávali jeden vtipný moment za druhým. Pretože v záverečnej tretine sa to zmenilo na neskutočnú stupiditu. Prečo takto pohnojili dobre rozbehnutý horor, PREČO??? V zlomku sekundy ma to prestalo baviť, a aj nad záverečnými akčnejšími minútami som už len mávol rukou. Už dlho ma niečo takto nemrzelo, ale je to len môj názor. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zombie novinka, která má chválené ohlasy z festivalů a mně se také líbila. Opravdu se jedná o velmi originální zombie film, kde hlavní hrdinka putuje pouští a nahání ji jeden otravný zombie, který ji chce za každou cenu sežrat. Hlavní hrdinka je kočka a hláškuje teda jak o život, je to velmi vtipné, hezky natočené, místy i krvavé a dojde i ke znásilnění,což jsem v zombie filmu dlouho neviděl. Nejvtipnější mi přišlo jak chtěla nakrmit Zombieho krvavým tampónem .. Ke konci se to začne ubírat trošku jiným směrem, né každého to potěší,ale já se bavil fajn.70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér The Visitors sa vracia na scénu s novým hororom a tentokrát si namiesto mimozemšťanov vybral zombies. Väčšina filmu je vymyslená vcelku pozoruhodne. Režisér si zrejme povedal, že o zombies už bolo povedané všetko a tak sa to rozhodol poňať úplne inak. Čiže jedna púšť, jedna žena a jeden zombie, ktorý ju neustále a všade prenasleduje. Je síce pomalý, ale nikdy s tým neprestane, čo je desivé. O tomto boli staré Romerove filmy – živí mŕtvi sa pohybovali strašne pomaly a nemotorne, ale nikdy neprestali, nikdy im nedošiel dych a ak aj nejakým zázrakom nedostali vás, dostali niekoho iného. Bohužiaľ, hrdinka je veľmi nesympatická a jej vzťah so zombie je len letmo načrtnutý, čiže si budete klepať po čele, keď pred armádou uprednostní živú mŕtvolu (resp. podozrivého týpka s imidžom pošahaného mexického dílera drog). A na konci sa to zmení už úplne a je to plus mínus o niečom úplne inom. Wtf. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas cesty na letisko prekvapí Molly (Brittany Allen) a jej partnera človek nakazený zombie vírusom. Ten túži po jej mäse a je rozhodnutý sledovať každý jej krok. Na Molly preto čaká prechádzka púšťou v postapokalyptickom svete plnom nebezpečných nástrah s jedným z nakazených v pätách. - Moji oblúbenci The Vicious Brothers opäť nesklamali a do Zombie subžánru prinášajú velmi zaujímavý príspevok. V podstate je to len o dvoch postavách, ktoré však dokážu byť velmi zaujímavé a scény dokážu zabaviť aj divákov, ktorí nemajú radi pomalé horory. Tampóny sú tento rok v hororoch velmi žiadaným artiklom (A Cure for Wellness, Tonight She Comes, It Stains the Sands Red). Začiatok záverečného soundtracku je pre mňa ako stvorený. Len škoda, že sa to dostalo do distribúcie štúdia so slabším PR manažmentom. Bol by som velmi rád, keby sa The Vicious Brothers v blízkej budúcnosti pozreli na Werewolf alebo Vampire tému, pretože ten ich štýl mi sedí ako štýl málokoho iného. + herečka z Extraterrestrial + herec z Grave Encounters + herec z Recovery ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Afektovaná, vyfarbičkovaná a únavná prechádzka 1 kravy a 1 zombíka po púšti. „The Most Original Zombie Movie Since 28 Days Later“ my ass. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se to objevilo, těšil jsem se. Když se objevily první reakce, nadšení lehce opadlo. Po zhlédnutí je mi jasné, že zapomenu, a to poměrně velmi rychle. Ono to celé má solidní potenciál a celkově může spojení zmalovaná uřvaná blondýna, co si ráda šňupne, vyprahlá půda, oslepující sluneční paprsky a vytrvalá kulhající zombie za zadkem („Jsi zasranej stalker, víš to?“), bavit. Oběť pronáší slušné hlášky, tvůrci občas potěší solidním nápadem i spolehlivou řemeslností, ale vesměs je to rutinní záležitost, které by slušelo být v poušti tak o dvacet minut kratší dobu. Někde na úrovni tří dietních hvězd. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že keď počas zombie apokalypsy, uprostred púšte, dostane poruchu na vozidle, vyhne sa veškerým problémom zostatku civilizácie v boji s nemŕtvymi. Lenže Molly (Brittany Allen), ako mladú "feťáčku" a striptérku, neustále pohybujúcu sa na hrane zákona, v tomto prípade nebudú prenasledovať bežné starosti drobnej kriminálničky, no zato absolútne atypický "stalker", ktorý túži po jedinej "veci": jej vnútornostiach ... Tak tá prvá hodina mi prišla rozhodne vtipnejšie ako dianím podobný "kraťas": The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon. Veľmi podobné, no pritom na míle vzdialené. Gore scén nie je veľa, no keď sa objavia, sú výborne prevedené, čo je spolu s občasnou dramatizáciou či štýlovým oblekom s talianskym strihom ;) pre záporáka, solídnym plusom. Navyše, niečo obdobné tu vďaka originalite nápadu už dlho nebolo, takže Ja som až na ten jeden spackaný zvrat, viac než dosť spokojný. Fakt škoda, že inak pomerne kvalitne spracovanú zombáreň ovplyvnila takáto deibilná pasáž - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Dej mu pět minut a dá pokoj.- Jedna poušť a jedna zoufalá žena. Hned s prvním zákusem střeva ven a pak ještě jednou. Sice jsem nikdy nepochopil, proč by zombie (stejně jako kanibalové) měli žrát střeva, ale pro film je to efektní, uznávám. Ač se to nezdá, jde především o drama, a tak žánroví fanoušci jsou zřejmě zklamáni. Já byl velmi spokojen - vtipné, krvavé, dojemné. Scéna s koksem, pneumatikou na krku či klopotné putování pobavily, k tomu pak svěrák, vrtačka a lopata jako vražedné nástroje a navíc zombie, co se ukáže jako nebezpečí, ochránce i pomocník. A za ten konec prostě musím jednu hvězdu přidat, páč tady jsem si ho přál, i když u těchhle filmů jeden nikdy neví. Výsledný mix mi sednul, ale chápu, že leckomu ne. Hudba - Stitches, Amen Dumes, Anna Calvi, Blitz//Berlin. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Nápad bol slušný, no nepodarilo sa ho pretaviť do niečoho zaujímavejšieho a atmosfericky hustejšieho. Úvod ešte ušiel, ale ako sa dejová linka blížila ku koncu, tak ma to bavilo čím ďalej tým menej. Všetko akoby postupne upadlo do akejsi nezáživnej monotónnosti. Sem-tam sa tu vyskytla nejaká lepšia scéna, ktorá príbeh trochu oživila, ale to je asi tak všetko. No a koniec už bola hotová komédia, niečo v štýle divného Štokholmského syndrómu. Veľmi slabý priemer hlavne za ten nádejný úvod. 50/100 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Originálny, netypický a miestami aj svojrázne vtipný zombie horor, ktorý ma zaujal aj napriek tomu, že sa v ňom nekonajú žiadne veľké jatky či masívne útoky nemŕtvych. The Vicious Brothers (filmárska dvojica Colin Minihan & Stuart Ortiz) sú bez debaty sviežim vetrom v hororovom žánri a zatiaľ nepokazili nič z toho, na čo siahli. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Uvedu zdejší anotační žvásty od Cinemaxu na pravou míru. Ona zoufalá žena je vylízaná kurvoidní husa s nosem věčně bílým od koksu. Její hladový nemrtvý pronásledovatel je spíš směšný paňáca než děsivá bestie, navíc mizerně namaskovaný - každý zombie-komparsista ve Walking Dead má větší šmrnc. Vír apokalypsy si divák může leda domýšlet - nevidíme z něho ani prd. Noční můra čeká spíš na diváka, protože poslouchat neustálé mongoloidní monology naší husy je masakr. A vrchol všeho - nejenom že zombieho při spoustě příležitostí nezabije šutrem do hlavy, ona k němu naopak ještě přilne a začne ho chránit. "Nestvůra" jí to oplácí ochočenými psími pohledy a v rámci svých schopností i poslušností. A zasutí démoni? No co by, bejby u pěstounů... Na druhou stranu krásné polopouštní exteriéry a vlastně i svým způsobem neotřelý syžet, takže jednou se to vydržet dá. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zombie filmy nemám v lásce a zastávám názor, že seriál "The Walking Dead" je bezduchá slátanina. Nicméně snímek It Stains the Sands Red obsahuje svěží závan originálního přístupu k látce, alespoň tedy do první poloviny. Zhruba tady jednoduše a originálně řešená zápletka "zmutuje" v plochou a stupidní "vyvražďovačku" u níž jsem doufal v brzký konec. Škoda, potenciál zaujmout i diváka neholdujícímu zombie filmům zde vážně byl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začátek ve mě příliš nadějí nevzbuzoval, protože zápletka je vlastně postavená na idiotsky vyplýtvaných nábojích. Ale to si celkem záhy sedlo a dívat se na bloncku vybavenou pytlíkem koksu a pronásledovanou umanutým zombíkem, byla docela zábava. Kor když Brittany Allen nešla pro nějakou tu hlášku daleko. Jenže pak přišel obrat, který to vzal za trochu jiný konec a to mi příliš nesedělo. Ne že by mi ta myšlenka byla úplně cizí, ale tady mi nezapadala do konceptu. Ať tak nebo tak, film je určitě žánrovým osvěžením, za což si zaslouží palec nahoru. Nicméně u Minihana jsem čekal, že po Visitors trochu povyroste. Tak snad příště. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudny road movie v ktorom sa na špacír po opustenej pusti vyberie zombie a jeho baba. Alebo to bola baba a jej zombie? Nieco take. Jej sa huba po cely cas nezatvori a on ako spravny gavalier drzi hubu a krok. Cestou si obcas pochutnaju na nejakej bašte. Ona na vodke a kokse a on na jej stavnatej pouzitej vlozke. A obcas stretnu nejakeho dobraka z ktoreho sa zakazdym vykluje hnusne hovädo. Nastastie sa z verneho stalkera postupne stane rytier na bielom koni, ktory tu ukecanu fetacku zakazdym zachrani. Takze nakoniec sa z toho skoro vykluje romanticky film o dvoch exotoch. V takychto ludoprazdnych filmoch nesmu chybat este aj nejake tie spominacky na tragicku minulost, aby nam ta otravna zenska konecne zacala pripadat sympaticka. Nepodarilo sa a po väcsinu filmu som sa nudil a cakal na vyslobodenie v podobe zaverecnych titulkov. Aj napriek kratkej stopazi som mal pocit, ze prislo po niekolkych hodinach. Ale technicka stranka je solidna a aj obcasne gore sceny su pekne stavnate. 4/10. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Trošku přitroublé putování pouští, kdy jen nechápete, že ta mimoňka fakt dojte, kam dojít potřebuje. Ono ve finále je jedno, že tam došla, protože jí hrábne a jde zase zpátky. Jako tvrdý existenciální drama, víme? Jinak? Romantika jako bejk. Takhle vytrvalý ctitel už se dneska nevidí, takže jen tiše závidím, a počítám dny do další periody. Co kdyby náhodou... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký zombie horor „Krvavé písky“ je ukázkou toho, že tenhle žánr je ještě možné pojmout trochu jinak, dát mu trochu jiný pohled. Na filmu se mi kromě toho, že se zde pořád něco děje a překvapivě to není nuda, líbí i skutečnost, že se zde předchází v podstatě od komedie až po docela drsné drama. A funguje to, ani jedna rovina si nevadí, pasuje to do sebe pěkně. Jen si musíte zvyknout na hlavní postavu a specifickou logiku filmu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Príbeh zombie apokalypsy podaný trochu iným spôsobom, ktorý však v konečnom dôsledku nudí. V podstate sme svedkami prerodu nezodpovednej blondýnku na starostlivú matku, ktorá sa počas celého filmu rozpráva so zombíkom, ktorý ju prenasleduje. Pár scén síce film oživý, ale aj tak je to žalostne nudný príbeh, ktorý som skôr pretrpel v očakávaní zaujímavého rozuzlenia, ktoré však nepríde a otvorený koniec filmu ešte viac uškodil. Pravdepodobne sa jedná o jeden z najslabších filmov s tématikov Zet...25% ()

Reklama

Reklama