Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Recenze (90)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám bazální nedůvěru k filmům, které se v trailerech chlubí tím, že jsou od producentů Twilight ságy, ale tohle bylo nad očekávání v pohodě. Vkusný gotický horor pro odrostlejší děti, kvalitně natočený, se slušnými herci a netuctovým námětem. Vlastně je mi líto, že si tvůrci vybrali tuhle cestu mainstreamového neškodného strašení, protože z toho námětu mohla klidně vzniknout pecka na úrovni Suspirie. Promarněný potenciál tedy zamrzí, ale jako na žánrovou jednohubku na snímek hnůj kydat nebudu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Natočeno opravdu kvalitně i herecké výkony na úrovni. Nelituji tedy, že jsem se na film podíval. Škoda, že to nebylo strašidelnější a krvelačnější, prostě pro starší. Tipuji přístupné od 12 let :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Prirovnanie k Winchester celkom sedí. Takže plusmi sú kvalitná technická stránka, gotické prostredie a dobrí herci. A aspoň môžem trochu oceniť, že tvorcovia nechali umierať aj kladné, teenagerské postavy. Samotný príbeh nie je vyložene zlý, len hororová stránka dosť škrípe, takže film ma nevydesil, ani keby som sa postavil na hlavu. V prvej polovici sa síce atmosféra buduje, ale je to na môj vkus až príliš spomalené, takže som sa nudil. Potom sa to začne konečne zlepšovať, aby sa to následne v záverečnej tretine zvrtlo na vizuálny bordel. Takže je to vyložene typická teenagerská duchárina so všetkými plusmi a mínusmi, ktorý daný žáner v dnešnej dobe ponúka. Za lepšiu alternatívu pokladám podobný starší kúsok The Woods (2006), ktorý na mňa zafungoval omnoho viac bez ohľadu na rozpočet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý začiatok. Fajn kasting, tajomstvá a záhady a parádna, nádherná, gigantická a starobylá škola uprostred hôr. Komu sa páčilo Sanatórium, Suspiria alebo Krvavý les, bude atmosférou, ktorú ponúka tento španielsko-americký horor, nadšený. Bohužiaľ, asi po hodine sa to začne rozpadávať. Na jednej strane to začne byť správne „divné“, na druhej paradoxne nezaujímavé a o ničom. Inak, autorkou knižnej predlohy je žánrovo aktívna Lois Duncan (Viem, čo ste robili minulé leto, Hra o výkupné, Už na teba čakám). Poteší fajn kasting (žuvačková Violet z Charlieho a továrne na čokoládu, Isabelle Fuhrman zo Siroty, Taylor Russell zo seriálu Lost in Space, Uma Thurman). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Navoněný hovno. Marně si lámu svou žlutou hlavu, jak jinak tohle popsat. Anna, Sofia i Robb jsou sice extrémně šukézní holky a navíc s výškou 152 cm ke mně maj dost blízko, ale co naplat, když film je o...o čem to vlastně bylo? Duše umělců vnikaj do holek a pokračujou za mrtva v tom, co nestihly za živa. Kdyby do AnnySophie vnikalo něco úplně jinýho než duch (třeba 25cm dlouhej kokot) tak by ten film možná svítil i v červenejch číslech, protože by alespoň ukázala jaká je hérečka. Takhle ukáže tupej výraz a klácení sebou u piána. Druhá blbka popíše matikou všechno včetně papíru na hajzl, třetí kreslí, čtvrtá básní a pátá jako jediná umí pořád hovno. Ta mi byla sympatická, jelikož já jsem taky neschopná si do sebe někoho pustit, takže bych tu dokonalou partičku genitálních štěrbin rozhodně kurvila a Thurmanka by ze mě měla depku jako sviň. Krom jinýho se ve filmu dozvíme, že žirafy jsou fajn a to je asi tak všechno. Každopádně je to skvělej film k práci, já u něj stihla vyžehlit, zašít ponožky a vytřít chodbu aniž mi z filmu něco zásadního uniklo. Thurmanka na konci pohořela a její syn zahořel mocnou vášní k AnněSophii až si z toho taky hrál na Palacha. Letošní horory jsou až na pár vyjímek fakt průser za průserem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kvôli svojmu nevhodnému správaniu je Kit (AnnaSophia Robb) poslaná do súkromnej školy s názvom Blackwood, kde má počas nasledujúceho obdobia žiť spolu s ďalšími dievčatami. Po príchode zistí, že škola má len 5 žiačok a nie je nadšená ani z Madame Duret (Uma Thurman), ktorá školu vedie. Tá dievčatá informuje o tom, že v nich drieme skrytý talent, ale v skutočnosti na dievčatá čakajú odhalenia temných tajomstiev ich novej školy, pred ktorými nie je úniku. - Down a Dark Hall má všetky predpoklady k tomu, aby bol špičkovým hororom. Plno talentovaných herečiek, precízne napísaný scenár a mystérium, na ktorom by sa dal postaviť skvelý príbeh. A to radšej ani nebudem rozpisovať excelentné vizuály, či už sa to týka kostýmov, exteriérov alebo kulís. Prečo teda nefunguje? No preto, lebo rovnako ako Winchester, ktorý mal takmer totožné predispozície, sa snaží zavďačiť PG-13 publiku, takže všetka atmosféra a zlo budované počas filmu sa v závere úplne rozpadne kvôli predigitalizovanému záveru. V tomto prípade mi je teda riadne lúto, že sa ten potenciál tak zahodil, ale cením si aspoň to, že film neuviedli do kín. + Isabelle Fuhrman + herec z The Cannibal in the Jungle + herečka z Suspension a Dead of Summer ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrně napsaná i natočená duchařina, která má zajímavý nápad, ale moc nevystraší. A ten jakože francouzský přízvuk Umy Thurman byl dost hrozný. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem očekával variaci na Suspirii, ale pak se ukázalo, že nikoliv čarodějnice, nýbrž duchové budou děvčatům zatápět. Zajímavý nápad, jak by ti, co předčasně odešli branou smrti, mohli dokončit, na co jim čas nezbyl. Pěkný vizuál, starý rozlehlý dům dýchá gotikou, Thurmanová jako med plný žihadel a dívčí osazenstvo dobře vybrané. Přese všechny klady, a nesmím zapomenout na hudbu, má film jeden velký nedostatek - chybí mrazivá atmosféra, napětí se objeví až v závěru a divák se nemá čeho bát. Závěr se mi ale líbil. Když si ovšem člověk vzpomene na staré gotické horory, musí si jen ztěžka povzdechnout. Něco z Winchesterů, Zámku hrůzy a domu Usherů, jako celek bohužel jen průměr. Za ztrátu času snímek nepovažuji, jen už se k němu zřejmě nevrátím. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Príšerná zlátanina. Ďalšia podpriemerná ducharina. Tentokrát oblečená do ľahko gotického hávu. Tento snímok je úplne tuctový, snáď ani nie na nedeľné popoludnie. Strašidelnosť mizerná až hrôza, príbehová rovina zlepenec zo všetkého možného čo ste kedy videli. Herci sú príšerní, obzvlášť Uma Thurman. Tento film nemôže baviť ani teenegerov, ktorých je vo filme požehnane. Neviem ako môže v niekoho hlavne vzniknúť nápad natočiť tak príšerný scenár. Nie je tu jediné pozitívum. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na snímku boli herci a výprava. Žiaľ to ďalšie za veľa nestálo. Ani obsah ma moc nechytil, musím povedať že riadny mišung teda. To tam stále len niečo o nejakých nádobách trepali, sem tam nejaký duch, sem tam nejaká škaredá tvár.... Ale nič bližšie k tomu nebolo povedané - odkiaľ sa vzali?, prečo práve tie baby?, spôsob? princíp?.... Skrátka až príliš veľa otáznikov, ktoré neboli zodpovedané - mysteriózne základy stoja na slamených nohách. Podpriemer. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Téměř duchařská záležitost, která není stavěná na hvězdnou Umu Thurman. Do jisté míry to láká na její jméno, ale spíše je to o AnneSophii Robb, které bych tu sedmnáctku rád věřil, jenže je jí ve skutečnosti o osm let víc, což samozřejmě může i nemusí devalvovat její herecké uchopení. Coby brusič jetých padesátek, dá-li pyj, však musím ocenit tu možnost konfrontovat se s číslem sedmnáct alespoň skrze filmový svět. I přes značný výškový nepoměr obou známých hereček to nutně neznamená, že by ta menší, v tomto případě Robb, v něčem podstatném ztrácela. Je solidním tahounem a proklestí diváka spolehlivě ztemnělými chodbami nápravné dívčí školy, kam byla spolu se svými dalšími čtyřmi nepřizpůsobivými děvčaty patřičnými úřady poslána. Robb se diváckým bulvám v posledních letech vzdálila, nicméně herecký talent ji neopustil, takže filmu vévodí, zatímco její slavná kolegyně Thurman si jen tak filmem profrčí, občas si "zadémonizuje", aby byla posilou titulek. Režisér Rodrigo Cortés usiloval o invenčnější pojetí, čemuž věnoval náležitou péči. A neopomenul přitom svému dílu vtisknout určitou temnou originalitu, načež vyústění je celkem neotřelé. Vizuální stránka je příjemná, kamera umí vyloudit i nějaký ten zlověstný šmouh a určitě se najde i pár zlověstných nuancí. Krvelačné diváky to nenasytí, neb film o drastično neklopýtne. Takže se jedná o takové hezké a neurážející dílko, co své kvality rozhodně má. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Down A Dark Hall nakoniec podľa mňa celkom dobre funguje. Myslím si, že je tu potenciál na to, aby to bolo ešte lepšie a určite je pravda, že mohli na ten nápad trošku viac pritlačiť a ísť trošku strašidelnejšou cestou a mali by sme tu možno aj jeden z najlepších hororov roku. Z toho čo tu máme nakoniec reálne mám pocit, že dávam oba palce hore za koncept, ktorý je podľa mňa relatívne originálny, nový a vysoko zaujímavý. Tam nemám dokopy čo vytýkať. Čo sa týka castingu, tak je to podľa mňa zvládnuté tiež celkom okey. Všetci herci dokopy majú čo ponúknuť a sú zaujímaví. Môžem povedať, že najprv som mal pocit, že niektoré postavy budú veľmi stereotypné, no postupne sme o nich odhalili viac a pridali do toho nejaký záujem. AnnaSophia Robb je podľa mňa šikovná holka. Nemá problém ukázať svoju nežnú a dievčenskú časť, no súčasne sa v nej asi skrýva rebelka (ako posledné roky chce ukázať) a nebráni sa ísť do projektov, ktoré tú Disney Leslie trošku boria. A nevadí mi to. Funguje to schopne. Čo sa týka Umy Thurman, tak akosi pôsobí zo všetkých najslabšie. Nemám pocit, že by to bol otrasný výkon a rozhodne ma dokázala už viac otravovať, no môj problém s ňou je, že pôsobí ako keby sme skombinovali Mortišu so slečnou Peregrinovou a urobili ju viac hrozivou. No súčasne aj mysterióznou. Neviem čo tam povedať. Neviem čo k tomu dodať. Atmosféra domu je úžasná a je super, že dokážu niečo tak fascinujúce a nádherné ako je hudba, výtvarné umenie alebo literatúra spracovať do takéhoto hororu. Tam dávam kredit. Podľa mňa schopný film, ktorý potreboval len niečo trošku viac, čo by mohlo zatlačiť na pílu. Aby nás film viac vydesil. Hodnotenie: B ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V dnešní době filmů jako Conjuring a IT točit tyhle ucajdaný literární sračky pro emo puberťačky je skoro na kulku do hlavy. Člověk se těší na další průměrný horor a místo toho dostane naprosto neatmosferickou píčovinu, ve které je nejděsivější asi ohyzdná Uma s naprosto kokotským přízvukem na přesdržku. Hlavní hrdinka je sice sympatická ale celý film se protlouká nedomyšlenou žumpou rádoby strašení s artovou myšlenkou. Jako kdyby psala scénář patnáctiletá holka, co přečte šest knih týdně, ráda maluje a poslouchá vážnou hudbu, ale přitom ráda kouká na duchařiny a občas se v pokojíčku řízne tátovou žiletkou. Skoro to nešlo dokoukat.30%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mírné nadpřirozené mystérium připomíná nekompletní žánrové cvičení s bláznivými pasážemi. Možná pro náctileté publikum?Takové předvídatelné s mírným romantickým napětím. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma to príjemne prekvapilo. Čakal som skôr čarodejnícky nehoror pre puberťákov, ale toto bol veľmi fajn filmík takmer pre dospelých. Má to správnu dávku tajomna, príjemnú hororovú atmosféru, atraktívne prostredie školy uprostred lesov, zaujímavý ústredný nápad a zopár známych pekných tvárí. Ale Umu Thurman ani Isabelle "Sirotu" Thurman som hneď nespoznal. Možno to nie je na plné štyri hviezdičky, ale dám ich, lebo tých tunajších 48 percent je fakt málo. Aby som nezabudol, vizuálna stránka sa veľmi podarila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Něco málo mi chybělo, abych šel výš s hodnocením, ale už dlouho se mi nestalo, že si film pustím na zkoušku, a udrží si mne až do konce. V podstatě hned jsme uvedeni do děje, žádné zbytečné okolky, žádná zbytečná scéna, a nejenom, že to celé dává smysl, ale jde podle mne o velmi originální námět, resp. skloubení dvou sice dávno známých postupů a žánrů, ale podle mne to zde skvěle funguje. A vlastně je film i jistým mementem, které Kit pronese, totiž že ti umělci zemřeli, kdy zemřít měli, a dojit jejich talent skrze "nádoby" přinese jen zlo. Moc se mi to líbilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 již dopředu signalizoval, že se další Suspirie či The Woods asi těžko dočkáme, alespoň co se hororové podívané týče. Přesto se španělskému režisérovi podařilo navodit alespoň pro mne místy docela zajímavou mysteriózní podívanou. Ovšem je potřeba podotknout, že opravdu jen místy. Hororoví gurmáni totiž dost ostrouhají a zvláště první polovina se odvíjí v dosti pomalém duchu. Nutné seznámení s pěticí problematických dívek si odbudeme jen s hlavní hrdinkou Katherine a trochu se dozvíme i něco z minulosti agresivní Veronicy. Asi nejvíc mě kromě pohledné představitelky „Kit“ AnnySophie Robb zaujala stará školní budova. Místo přímo stvořené pro „gotický horor“ však zaujme jen svým vizuálem a snad i tajemstvím ukrytým za zavřenými dveřmi, které nesmí nikdo otevřít. Klišé? No jak jinak, ale kromě toho nám tu je nabídnuto i několik duchů, kteří zde hrají rovněž důležitou roli. Bohužel většina z nich zůstane zcela nevyužita. My si musíme vystačit jen s minimem lekacích scén, digitálním požárem, odbytými úmrtími postav a slušným hudebním doprovodem. Trochu málo na hororový film. Oživit to měla přítomnost známé herečky Umy Thurman, která byla čistě marketingovým tahem a nějak výrazně se ve filmu neprojevovala. Prostě zahrála, co musela, nic navíc. ()

Reklama

Reklama