Reklama

Reklama

Nemesis

  • USA Sam Was Here
Horor / Mysteriózní / Thriller
Francie / USA, 2016, 75 min

Práca predajcu v americkej púšti je nepríjemná, o čom vie svoje hlavne Sam (Rusty Joiner). Ten to má naozaj ťažké, pretože dostať sa v týchto podmienkach k zákazníkovi je nesmierne komplikované a navyše to vypadá, že sa mu i každý vyhýba. Jeho marketingu vôbec nepomáha ani skutočnosť, že sa v rádiu opakujú oznamy o tom, že sa v oblasti pohybuje sériový vrah. A najväčší šok prichádza vo chvíli, keď v rádiu oznámia, že jeho meno je Sam. (Marceloo)

(více)

Recenze (29)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Představte si klasickou pouštní epizodu Twilight Zone roztaženou na 70 minut okořeněnou synthwave soundtrackem francouzskejch Christine. Bohužel se i přes malou stopáž skoro nic ve filmu neděje a moc se tomu nedaří ani v atmosféře, ta je nakopnutá až v posledních minutách kdy se těšíte na nějaký vysvětlení který však nepřijde, a tim nemyslim že film má volnej konec, ono to prostě nějak skončí a jako divák nemáte šanci pochopit ani jednu minutu filmu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý film; pripomínal mi môj obľúbený "Dark Country", s ktorým má spriaznené aj to fatálne vyznenie. Ktoré je síce nejednoznačné, ale dá sa vydedukovať bez toho, aby bol človek génius. Nie všetko je priamočiare a nie je definitívny koniec tam, kde (pre hlavnú postavu) byť ani nemôže. Pekne natočené, krátke, hypnotické, s 8O´s soundtrackom v 9O´s zasadení ;-) Pecka nie, ale debut slušný. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi se mi nepodařilo odhalit nějaký hlubší význam či co, každopádně já viděl jen cesťáka, který z jakéhosi záhadného důvodu prodává cosi uprostřed liduprázdné americké pouště, kde ho občas prohání banda naprosto neschopných idiotů v gumových maskách. No a vzhledem k tomu, že nějaké ty naháněčky dostaly jen minimální prostor, většinu filmu jsem prozíval. 10% ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Když horror začíná tím, že se prvních třicet minut nic neděje, je to vždycky na 100% sračka. A platí to i v tomto případě.Jeden chlápek se nachází v zapadákově a na každém kroku nachází fungující telefon a tak telefonuje. Film nemá ani hlavu ani patu a navíc miluji filmy s jedním amatérským hercem :-( ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nemesis je přesně tím typem snímku, který si hororový expert jako já zkrátka nemůže plně vychutnat. Paradoxně doplácím na svou genialitu. Uběhlo totiž sotva dvacet minut a já už musel Deroovi pořádně vyčinit za předvídatelný scénář, který dle předpokladů zcela neochvějně vyústil v očekávanou pointu. Pokud jste však obyčejnými hororovými diváky, scénáristovy úmysly rozhodně jen tak neodhalíte a pravděpodobně budete v závěru dokonce zmateni, jelikož k rozpletení celého příběhu je vyžadována poměrně vysoká míra intelektu. Nemesis na mě zapůsobil hlavně svou znepokojivou atmosférou, které dodává palivo osamělost hlavní postavy a její pozvolný propad žebříčkem oblíbenosti. Musím ocenit i omračující scenérii vyprahlé buše, na které trochu šikovný kameraman téměř vždy nasbírá plusové body. Když si odmyslím ty patálie se scénářem, do kterých bych ještě zařadil mírné zhloupnutí postavy Sama v druhé polovině stopáže, tak se jedná o vskutku povedený debut, kterému uděluji přívětivé tři hvězdy s doporučením ke zhlédnutí. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama