Reklama

Reklama

Nemesis

  • USA Sam Was Here
Horor / Mysteriózní / Thriller
Francie / USA, 2016, 75 min

Práca predajcu v americkej púšti je nepríjemná, o čom vie svoje hlavne Sam (Rusty Joiner). Ten to má naozaj ťažké, pretože dostať sa v týchto podmienkach k zákazníkovi je nesmierne komplikované a navyše to vypadá, že sa mu i každý vyhýba. Jeho marketingu vôbec nepomáha ani skutočnosť, že sa v rádiu opakujú oznamy o tom, že sa v oblasti pohybuje sériový vrah. A najväčší šok prichádza vo chvíli, keď v rádiu oznámia, že jeho meno je Sam. (Marceloo)

(více)

Recenze (29)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý film; pripomínal mi môj obľúbený "Dark Country", s ktorým má spriaznené aj to fatálne vyznenie. Ktoré je síce nejednoznačné, ale dá sa vydedukovať bez toho, aby bol človek génius. Nie všetko je priamočiare a nie je definitívny koniec tam, kde (pre hlavnú postavu) byť ani nemôže. Pekne natočené, krátke, hypnotické, s 8O´s soundtrackom v 9O´s zasadení ;-) Pecka nie, ale debut slušný. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Práca potulného predajcu v americkej púšti je nepríjemná, o čom vie svoje hlavne Sam (Rusty Joiner). Ten to má naozaj ťažké, pretože dostať sa v týchto podmienkach k zákazníkovi je nesmierne komplikované a naviac to vyzerá, že sa mu každý vyhýba. Jeho marketingu vôbec nepomáha ani to, že sa v rádiu opakujú oznamy o tom, že sa v danej oblasti pohybuje sériový vrah. Najväčší šok prichádza vo chvíli, keď v rádiu oznámia, že jeho meno je Sam. - Tak toto ma velmi príjemne prekvapilo svojou nepríjemnosťou. Tešil som sa na spoluprácu Ameriky a Francúzska, ale dostal som ešte viac. Už od začiatku je atmosféra plná neistoty a tá nezmizne až do úplného konca, v ktorom sa našťastie, ako som mylne, rovnako ako kopa ďalších hororových fanúšikov, predpokladal, neukáže, že hlavná postava má mentálnu poruchu. Rusty Joiner bol vo svojej úlohe velmi sympatický a celý čas som mu držal palce. Strety sú v tomto horore dosť surové, aj keď bez nejakého výraznejšieho gore. Exteriéry púšte sú pekelne dobrým miestom pre tento druh hororu. V neposlednom rade musím spomenúť ešte aj nepríjemné masky záporákov a parádny finálny soundtrack. Na vyššie hodnotenie by som však v sedemdesiatich minútach potreboval vidieť trochu intenzívnejšiu akciu, viac brutality a aj záver by mohol byť objasnený trochu lepšie. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Když horror začíná tím, že se prvních třicet minut nic neděje, je to vždycky na 100% sračka. A platí to i v tomto případě.Jeden chlápek se nachází v zapadákově a na každém kroku nachází fungující telefon a tak telefonuje. Film nemá ani hlavu ani patu a navíc miluji filmy s jedním amatérským hercem :-( ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nepodstatnost děje mi v případě snímku „Sam Was Here“, který je někdy uváděn také jako „Nemesis“, přišla celkem zásadní, protože tohle je film, který potřebuje, aby měl silný děj. Příběh má skvělý začátek, ale bohužel se z něj nepodařilo vykřesat i skutečně dobrý film. „Sam Was Here“ zůstává něčím na půl cesty, co ke konci už netáhne a svou podivností nedokáže táhnout. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nemesis je přesně tím typem snímku, který si hororový expert jako já zkrátka nemůže plně vychutnat. Paradoxně doplácím na svou genialitu. Uběhlo totiž sotva dvacet minut a já už musel Deroovi pořádně vyčinit za předvídatelný scénář, který dle předpokladů zcela neochvějně vyústil v očekávanou pointu. Pokud jste však obyčejnými hororovými diváky, scénáristovy úmysly rozhodně jen tak neodhalíte a pravděpodobně budete v závěru dokonce zmateni, jelikož k rozpletení celého příběhu je vyžadována poměrně vysoká míra intelektu. Nemesis na mě zapůsobil hlavně svou znepokojivou atmosférou, které dodává palivo osamělost hlavní postavy a její pozvolný propad žebříčkem oblíbenosti. Musím ocenit i omračující scenérii vyprahlé buše, na které trochu šikovný kameraman téměř vždy nasbírá plusové body. Když si odmyslím ty patálie se scénářem, do kterých bych ještě zařadil mírné zhloupnutí postavy Sama v druhé polovině stopáže, tak se jedná o vskutku povedený debut, kterému uděluji přívětivé tři hvězdy s doporučením ke zhlédnutí. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama