Reklama

Reklama

Dexter - Série 6

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2011, 10 h 16 min (Minutáž: 48–54 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, Colin Hanks, Edward James Olmos, Geoff Pierson, Aimee Garcia (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V Miami se začínají objevovat podivně zohavené oběti. Muži, který je za ně odpovědný, se přezdívá The Doomsday Killer – Vrah Soudného dne. Je to podle toho, že místa činu jsou ve skutečnosti náboženskými výjevy, záměrně vytvořenými tak, aby údajně přinesly konec světa. (CinemaRanger)

Recenze (26)

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série se může chlubit dlouhou řadou zajímavých nápadů. Jak v hlavní dějové linii, tak i v těch vedlejších. Bohužel Travis Marshall je asi úplně nejhorším velkým padouchem celého seriálu. Absence charismatu je především doplněná jeho nudnou osobností a naprosto nesmyslným chováním. Zejména v posledních dílech, kdy najednou z čista jasna přepne, přičemž rázem se z něho stane hrozně zlý a nemilosrdný lotr. Šestá série hezky pracuje s náboženskými motivy, ukazuje jejich stinnou stránku (Geller a Travis), ale zároveň i tu světlou v podobě Otce Sama, který je nejlepší novou postavou série. Ovšem něco si tvůrci mohli odpustit, například celý ten nápad s Debrou, která si uvědomí, že je do Dextera vlastně romanticky zamilovaná, mi přijde naprosto mimo mísu a bortí to onen fungující bratro-sesterský vztah, který mezi sebou měli. Finále je velkolepé, ovšem nemá už takové grády jako série předešlé. Celkově šestá série není špatnou, ale už na ní jsou viditelné určité praskliny v příběhu a postavách, které se pak bohužel v nadcházejících sezónách ještě rozšíří. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak i náboženské téma zavítalo do dexterovského světa. Popravdě, když nad tím tak přemýšlím, tak mě překvapuje, že k tomu došlo až v šesté sérii. Bylo interesantní sledovat Dextera, jak je na každém kroku konfrontován s touto tématikou. Jinak opět kvalitní podívaná ve všech ohledech, kde jsem si užil zejména výkon Colina Hankse, který tedy hlavně v závěru na place přímo exceloval. Trochu mě mrzí, jak se autoři zachovali k postavě Quinna, neboť tady z něj udělali fakticky humornou postavičku bez špetky sebereflexe (to prostě neodpovídá jeho vývoji v předchozích sériích). Jinak po stránce příběhové musím souhlasit se zdejší většinou recenzenstva....Ten jeden jediný cliffhanger jsem ani v koutku duše nepřepokládal, říct, že mi to vyrazilo dech, ani z deseti procent nevystihuje mou reakci. Uvidíme, co přinese série sedmá, neboť závěr přímo šokoval (a samotného mě zajímá, jak se s tímto odvážným rozhodnutím tvůrci poperou a co nám divákům dále přichystají). Za mě 8/10 ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky mě ve filmu bavily náboženský vraždy a jejich následný vyšetřování, navíc ve spojení s Dexterem to je velká zábava. Vrazi soudného dne, to je hlavní téma šesté série, na jejímž úplným konci se konečně stane něco, na co čekáte od samýho začátku celýho seriálu - odhalení Dextera jako sériovýho vraha. Mě tahle série fakt hodně bavila, propracovaný vraždy od vrahů soudného dne, několik nových postav na policejní stanici, který mají co seriálu dát, na konci velkej otazník, jak to bude všechno dál. Jsem rád, že seriál reprízuju a můžu rovnou skočit do série sedmé a nečekat celej rok. Jinak hlavní postava se i tentokrát činila a během dvanácti dílů sejmula dalších 9 osob, ale už to všechno nejsou jenom vraždy připravený podle kodexu se spoustou igelitu a vraždírnou, ale i zabíjení narychlo. A hodně kvituju, že Dexter zase pracuju sám a nemá k sobě žádnýho pomocníka, těch už bylo v předchozích sériích dost a prostě takhle je to lepší. 90%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dexter si udržel svůj standard i v šesté sérii, nedokázal mě po vzoru předchozí sezóny tak odpálit, jako tomu bylo ve 2. nebo 4. řadě, ale pár slušných zvratů (postava Colina Hankse, úplný závěr řady) zaručily, abych se těšil i na zbylé epizody a považoval Dextera za stále poutavý seroš, na nějž člověk jen tak nezapomene. [viděno na SkyShowtime] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A na 6. sérii se pro změnu zase nedá dívat. Tolik pseudonáboženských pindů aby jeden pohledal. K tomu už se všechny vedlejší postavy stihly prostřídat v posteli, takže nezůstalo vůbec nic. Dexter nemůže mít kamaráda, přítelkyni, manželku ani děti, tak mu necháme na krku labilní sestru a mrně. Výborně. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (10)

  • Při pohledu na řidičský průkaz si lze všimnout, že Dexter (Michael C. Hall) má stejné datum narození jako jeho herecký představitel, tedy 1. 2. 1971. (Caminzind)
  • Dexterovi (Michael C. Hall) se svěřuje jeho sestra Debra (Jennifer Carpenter), že ji detektiv Quinn (Desmond Harrington) požádal o ruku. Dexter se zamyslí a povídá: "To bys jako byla Debra Quinnová? Takže bys měla iniciály..." DQ je zkratka amerického zmrzlinového a fastfoodového řetězce Dairy Queen (Mléčná královna"), který patří miliardáři Warrenu Buffettovi. Na plakátech občas používá motiv strakaté kravičky. (AnaMaruska)

Reklama

Reklama