Reklama

Reklama

Dexter - Série 7

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 11 h 10 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Kamera:

Jeffrey Jur

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, Ray Stevenson, Yvonne Strahovski, Aimee Garcia, Billy Brown (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V 7. sérii má Dexter opravdu napilno. Krom toho, že jeho sestra Debra zjistí, že je sériový vrah, musí se vypořádat s bossem klanu Koshků a LaGuertová začíná odhalovat jeho vražedné tajemství. (CinemaRanger)

Recenze (24)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série je strašně překombinovaná. Je tu příběh, kterej se točí okolo Isaaca Sirka, je tu Hannah a je tu samozřejmě celej ten kolotoč okolo Dextra s Debrou a ještě navíc vyšetřování toho ohnivýho týpka. A do toho se ještě míchá LaGuerta... Některý díly jsou bezvadný (primárně 3. a 4.), jinak mi ale většina série připomínala nějakou telenovelu – ty vztahy se tu zkrátka řešej až zbytečně moc, na úkor nějaký detektivnější linky. Pravda ale je, že ten závěr (poslední dva tři díly) zase celou sérii zvednou o dost nahoru. Sedmá série je sice zatím nejhorší, ale pořád ještě stojí za to. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série to měla velice těžké již od prvního dílu, neboť se rozhodla rozpracovat více příběhových linek najednou. LaGuertová si postupně ve své hlavě skládá celou skládačku, na jejímž konci svítí jméno Dexter s podtitulkem sériový vrah, dále zde máme kladen daleko větší důraz na Debb, jež se musí vyrovnat s nepříjemným faktem, že její milovaný bratr je vrah. A na konec do toho všeho tvůrci zakomponovali ukrajinskou mafii v čele s charismatickým Stevensonem (sice zaostává na poli záporáků za Trinitym, ale fakticky jen o kousíček, výborně napsaná postava). A i přes toto všechno se mi sedmý přírůstek do této ságy dost líbil. Herecky opět sázka na jistotu, na scénu přibyly nové interesantní charaktery... a ten závěr! To byla tak vygradovaná podívaná, že se ještě teď divím, že to se mnou neseklo :D Za mě 8,5/10 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych byl upřímný, nemyslel jsem si, že by se průměrná známka po dvanácti epizodách dostala na pět hvězdiček, a přece se stalo. Asi to bylo tím, jak se tvůrcům podařilo propojit všechny důležité dějové linie, na druhou stranu mě dost štval Dexterův emocionální vývoj, který mi hodně kazil výsledný dojem. Kdyby se podařilo přitlumit romantickou linku, byl bych o výsledku mnohem přesvědčenější. 5*- ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvíľami som mal pocit, že siedma séria bude tá najlepšia, každopádne rozhodne k tým najlepším patrí, lenže tie sú pre mňa vlastne všetky. Dexter dostal od tvorcov darček v podobe novej potenciálnej partnerky na celý život, ale podobne ako jeho sestra skrátka nemá na ženy po Rite šťastie a Lumen sa už asi nevráti. Nebol som nakoniec na konci tak rozobratý, ako som si myslel, ale keď si v hlave všetko premietnem, tak tých výčitiek je skutočne málo. No a som rád, že vzhľadom na vývoj už nemusel Dexter tak kľučkovať, takže aj tie časové nezrovnalosti boli počas 12 epizód menšie očividné, ako v tých predchádzajúcich. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trend, že nejvyšší kvality Dexter dosáhl ve svých sudých řadách byl po té méně výrazné 6. porušen, žezlo ale přebrala intenzivně našlapaná sedmička, která je naprosto dechberoucí od první epky až do té poslední. Záporáka si tu střihne dobře známý herec, jemuž hltáte každou repliku a k tomu se jako další Dexterova múza objeví vůbec nejhezčí ženská postava napříč celým seriálem. Co mě na sezóně ovšem bavilo ze všeho nejvíc, je rozpadající se Dexův domeček z karet, jehož základy neustále otřásá vyšetřování LaGuertové. Jak to celé dopadne, je poté vskutku očekávané, ale stále hrozně silné. [viděno na SkyShowtime] ()

Galerie (117)

Zajímavosti (6)

  • V závěru 7. série jezdí Debra (Jennifer Carpenter) vozem BMW E46, ovšem když se Dexter (Michael C. Hall) jde podívat po její havárce na vrakoviště, stojí před vozem BMW E36. (misik95)
  • Pro identifikaci zavražděné osoby využije Dexter (Michael C. Hall) v této epizodě svůj chytrý mobilní telefon a naskenuje skrze displej otisky prstů oběti. Tato technologie však nebyla v roce 2012, kdy se seriál natáčel, ještě dostupná. První telefon se schopností číst otisky prstů přes displej vyšel až v roce 2018. Dalším problémem je, že čtečky otisků na mobilních telefonech slouží pouze pro rozpoznání majitele zařízení a zdaleka nedosahují přesnosti, která je vyžadována pro policejní práci. (kkomtu)
  • V epizodě se objeví herec Jim Beaver (Clint McKay) známý ze seriálu Lovci duchů (od r. 2005). V této epizodě se také často mluví o Bobbym, přičemž právě Jim Beaver se nejvíce proslavil rolí Bobbyho Singera ve zmíněném seriálu. (tb_23)

Reklama

Reklama