Reklama

Reklama

Dexter - Série 8

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 10 h 33 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dexter se snaží žít relativně normálně. Sem tam někoho zabije a je v klidu. Za to Debra se ocitne na samém dně poté, co udělala. Odejde od policie a začne pracovat jako lovec lidí. Quinn se snaží přijít na to, co vlastně chce. Mimo to se v Miami objeví nový zabiják. S jeho lapením má pomoc Dr. Vogelová. Ta se ale začne zajímat o Dextera... (Varan)

(více)

Recenze (29)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria sledovala tematiku vzťahu syna a matky, samozrejme opäť vo forme paralelizmu medzi viacerými postavami. Hrá sa už taktiež aj na silné emócie, keďže sa blížime k záveru a tvorcovia vedeli, že takýto seriál nemôžu ukončiť záberom na všetky postavy seriálu stojace na pláži v Miami a usmievajúcich sa do kamery. Určite im bolo zrejmé, že nie každý bude spokojný s rozuzlením, ale pri takto dlho trvajúcom projekte, kedy sa fanúšikovia strácajú počas cesty a naberajú zároveň aj noví, to možné ani nie je. Mne sadla aj záverečná séria, avšak nemienim nikomu tvrdiť, že mám stopercentnú pravdu a všetci nespokojivci by mali otvoriť oči. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi tenká hranice na 70 % udává, že jsem napříč poslední sérií stejně nadával na nadbytečnou dějovou linku s dalším sériovým vrahem, jako pořád vkládal naděje do bouřlivého konce. Zejména po tom všem, co nabídla 7. série. Té se ta poslední bohužel rozhodla udělat velkou ostudu, veškerá napojení na Dexovy činy a možné konsekvence ignorovala a konec tvůrci spíchli tak horkou jehlou, že nám nezbývá nic jiného, než to akceptovat. Samotné finále mi až takový problém nedělá, ovšem vadí mi, že jsme se nemohli rozloučit se všemi, kdo našemu antihrdinovi stáli těch skoro 100 dílů denodenně po boku. [viděno na SkyShowtime] ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeme si nic nalhávat, ale závěr tohoto seriálu měl být úplně jiný. Poslední sérii chybělo napětí, vše bylo předvídatelné a co dělalo Dextera Dexterem, bylo fuč. A teď samozřejmě k závěrečné epizodě, která dopadla naprosto nelogicky a tragicky. Zemře Debra, budiž, zemře svým způsobem i Dexter, takže dvě postavy, které od začátku hrají v tomto seriálu. Kde jsou ale emoce? Vše nějak honem dopadne a konec, tohle nedokáži odpustit, nemusel být úplně šťastný konec, ale musí se budovat atmosféra, kterou předchozí série měli. Poslední nelogickou věc, kterou neodpustim, tak je že Dexter nechá svého syna ženské, která je hledaná vražedkyně, to budou žít celý život na útěku? No dobrý, to bych ještě snesl, ale to se jako vážně přátelé a kolegové Dextera nebudou ptát na jeho syna nebo ho hledat? Tohle tvůrcům také nepřišlo divný? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ta závěrečná řada Dextera se zkrátka nepovedla. Počínaje mým nejvíce nesympatickým charakterem doktorky Vogelové přes nové linky stávajících postav, se kterými si už scénáristi příliš nevěděli rady až po změnu dabingového obsazení (obojí Masuka). Občas byl náběh na návrat do starých kolejí, ale jak moc dobře všichni víme, Dexterovi zkrátka nebyl souzen dobrý konec. Uvidíme jak moc to napraví revivalová 9. sezóna. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že jistý kvalitativní propad dolů jsem zde jako divák zaznamenal, ale nejednalo se o nic dramatického. Trošku mě už na úvod štvalo, že se změnil český dabing u Masuky, člověk si zvykne na jeho hlas během těch sedmi sérií a v osmičce to prostě zčistajasna obmění. Škoda. Na druhou stranu musím tedy nesouhlasit se zdejší většinou, že by mi Debbra přišla nějak více nesympatická. To, čím si prošla v závěrečné epizodě minulé série, to s člověkem po psychické stránce dost zamává. Proč mi tedy vlastně osmá řada přišla nejslabší ? Chvílemi jsem si připadal, že se zápletka točí v kruhu, plus jsem nemohl přejít absenci výraznějšího záporáka. Závěrečná epizoda šokovala, jsem z toho malinko v rozpacích, tak uvidíme, jak se s tím autoři poperou dále. Za mě 7/10 ()

Galerie (121)

Zajímavosti (7)

  • Datum narození v pase Hanny McKay (Yvonne Strahovski) je 30. července 1982. Stejné jako u její herecké představitelky. (mottty)
  • Na scénu v byte zavraždenej Dexterovej (Michael C. Hall) susedy Cassie (Bethany Joy Lenz) na konci epizódy bola evidentne použitá kulisa Dexterovho bytu – ten bol na kraji budovy a tým pádom mohol mať okná na tri strany, teda aj nad gaučom. Byt Cassie bol situovaný medzi dvoma bytmi a preto nemohol mať okná na bočnej stene, čo však evidentne mal. (mijec)

Reklama

Reklama