Reklama

Reklama

Pilotní film ke stejnojmennému seriálu je většinou fanoušků považován za jeden z vrcholů tvorby hollywoodského režiséra SAMA RAIMIHO (EVIL DEAD, ARMÁDA TEMNOT, SPIDER-MAN). Akcí a efekty nadupaný příběh pojednává o doktoru Milesu Hawkinsovi (Carl Lumbly), který po zásahu střely do páteře přijde o vše, co kdy miloval. Ochrnutý od pasu dolů vytváří spolu s přáteli ekoskeleton M.A.N.T.I.S. (Systém mechanického zesilování nervových přenosů), který mu umožní znovu chodit. A nejen to – vynález mu dodává i značnou nadlidskou sílu, a tak začne přístroj využívat k boji proti zločinu. Spolu se vznášedlem Chrysalis a laboratoří ukrytou hluboko pod vodou se vydává do boje proti korupci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatá m.a.n.t.ákovino, černí bratři dělaj spasení lidstva (nebo aspoň jednoho města, ale to je nakonec jedno, že...) a nějakej čudlí debil Laneuvill vyrobil neuvěřitelně topornou slátaninu po vzoru bílých blablamanů a jiné žánrové veteše. Dívat se na to dá jen s černejma brejlema na očích a růžovým lízátkem v ústech na tu pachuť zmarnosti. Howgh. - - - P.S. Nějak se ke mně všechna ta "sláva komixového seriálu" za ta uplynulá desetiletí nestačila dostat. Nad účastí Sama Raimiho v této pitomosti dál bádat nehodlám. Každopádně >Řitní výtěr< coby vydavatel dvd se zase pochlapil. Kdo má disk k dispozici, přepněte si jen tak z plezíru občas na český dabing. Zavřete oči a... Pochcat. . . . Ani se nedivím, že se neprodané disky objevily ve výprodeji nejmenovaného obchodního řetězce. Jo, za to páďo mě to fakt nebolí, jenom škoda té ztráty času! - - - - - (Poprvé a naposledy protrpěno v lehce stádněsvátečním rauši 8.5.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 45., komentář zde nečtverácky znechucený jako čtvrtý - 9.5.2013) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabé. Slabšie ako napríklad Flash, ten mal totiž aj nejaké schopnosti. Koho zaujme superhrdina, ktorého útokom je obrana?? Ps: Tomu na IMDb moc nerozumiem, Raimi tam to cameo normálne hral ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V titulcích se objevilo zajímavé jméno - Střih: Steve Polivka. Dále pak už známější jméno - Produkce, teleplay a story: Sam Raimi. Jinak příběh začíná výbuchem v bance a zajímavým vyvrcholením. CITÁT - To už jsem slyšel, ale nikdy ještě neviděl.......... Oficiální příčina smrti: velká díra v hlavě. M. A. N. T. I. S. má sice svůj Mantmobil, ale trikově je hroznej - starý film, já vím a dobrá myšlenka, to chápu. CITÁT - Vypadá jak Cadillac ročník 57.......... Na můj vkus je ve filmu moc černochů. Už to přináší do příběhu spoustu rasizmu. Kde je černoch tam je vždy rasizmus. Asi to maj stále ve scénáři. CITÁT - Jsem černoch, co neumí hrát basket........... Film je něco mezi Robocopem a Batmanem. Moc černo, slabé triky, příšerná hudba a hrozný dialog. Ušlechtilost je největší výmluva na světě. Všichni se tu oslovujou kámo, brácho nebo frajere a strašně drží při sobě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe ma to nenalákalo na meno Sam Raimi ( vedel som houby kto to je ), ale na komiksovú akciu a ´´robocopovský´´ námet. A potešilo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pilot k seriálu síce nedopadol najhoršie, ale svoj 'Superhero' potenciál podobný iným komixovým scifíčkam nevyužil. Technika a tzv high-tech pôsobia kostrbato aj vzhľadom na rok. Černošský outfit tiež nemusí veľmi voňať, a ako píše Terva, smrdí to rasizmom. Bieli sú tu len v pozícii záporákov či nesympatických nadriadených. Dosť dobre nechápem, pre koho seriál natočili, pretože predpokladám, že černosi na podobné seriály asi nežerú. Opakujem, nevyužitý potenciál, základ dobrý, nadstavba už nie. ()

klasik79 

všechny recenze uživatele

"Chudej příbuznej" Batmana a pod., pár dobrejch momentů to nezachrání. A na serial už v dnešní době snad nikdo ani nebude mít odvahu. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký film, ktorý je veľmi nudný a vo všetkom strašne tupý. Koho zaujme superhrdina, ktorého útokom je obrana? ()

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Hodně hluboký film, odhalující a řešící děje tvz. za záclonkou s originální zápletkou. Také výrazným motem, od složitosti k jedoduchému. Trošku nízkorozpočtové efekty odpouštím. Mě to dojalo 5* ()

Reklama

Reklama