Reklama

Reklama

Neotvírej!

(amatérský film)
všechny plakáty
Horor / Krátkometrážní
Česko, 2015, 11 min

Obsahy(1)

Uprostřed noci se labilní Daně začne do bytu dobývat neznámá návštěva. Kdo nebo co je za dveřmi? Co chce? A jak dlouho ho speciální dveře, které si právě nechala namontovat, udrží venku? Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Psychicky labilná žena si objedná nové masívne dvere v nádeji, že ju dokážu ochrániť pred vonkajším svetom. Nepredpokladala však, že útočník môže použiť aj iný vchod ako dvere. - Ďalší vydarený krátkometrážny hororový projekt z Českej Republiky, ktorý bol súčasťou pionierov hororu. Musím pochváliť hlavne technické spracovanie, ktorému vládne nádherný zvuk a za ním len málinko zaostáva velmi dobrá kamera. Herecké výkony sú znesitelné, aj keď na začiatku som mal pocit, že ide o nejakú trápnu reklamu. S odchodom inštalatéra a s príchodom noci a tmy sa začína dariť aj budovanie atmosféry, ktorá ma držala v miernom napätí a pokračovala až do mnou nepredpokladaného finále, s ktorým som spokojný. ()

choze

všechny recenze uživatele

Franta Vaculík potvrdil, že je především režisérem herců a dialogů a opět vybral dobré typy a vyhrál si hlavně s expozičním dialogem. Oproti svému filmu z první řady PIONÝRů HORORU přitlačil na hororovou notu (ale neodpustil si pár svých černohumorných vtípků, nic proti nim) a spolehlivou Terezu Němcovou tentokrát obsadil do de facto opačné role a situace než minule. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodl jsem se, že u druhých Pionýrů hororu začnu s tím povedenějším a tohle se mi celkem pozdávalo. Hlavně scéna montáže bezpečnostních dveří je povedená no a samotný příběh a pointa? Takže asi takhle pokud pointa jak se já domnívám spočívá v tom, že SPOILER hlavní hrdinka je psycho a ve finále si to celý zaviní sama svojí vlastní divokou fantazií, tak je to celkem originální. Za sebe dávám 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak jo, já se přiznám rovnou, líbilo se mi to hlavně proto, že postava na kterou jsou páchány přítomné děsivosti, vypadá jako mladší verze mé šéfové, muhihiha. A krom toho? Hodně dobrý řemeslo, fajn dialogy (teda, spíš jeden monolog dobře vybraného řemeslníka) a poněkud připitomnělá pointa. Ale jako celek dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Soustavně vyděšená žena si pořídí nedobytné dveře, ale netuší, že zlo si k ní stejně najde cestu. Sympatická T.Němcová, slušná kamera, obstojná hudba. Já bych možná přidal malé vědro krve... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelé dialógy a herci. Rovnako réžii a kamere nie je čo vytknúť, no príbeh je taký priehľadný a koniec nezaujímavý (a ešte k tomu mizerne nakrútený), že tých 60% je hrozne prepálených a to hlavne za úvod s predajcom, ktorý bol bohovský. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kamera, střih pohoda. Herecký obsazení geniální. Pro mě pak hlavně Tereza Němcová. Předchozí role v Hodinovým manželovi ( studenský film ) jí seděla víc, ale tady si to taky střihla parádně. A navíc ikdyž hraje labilní buchtu je stále šukézní. Snímku ale škodí jednoduchá pointa a slabší závěr. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kousek, který určitě neurazí. Je sice pravda, že ten kecací úvod trošku unavoval, ale potom se konečně rozjede potřebná atmosféra, vygradovaná zajímavým finále. Herecký výkon hlavní hrdinky byl uspokojující, stejně jako ta hudební vložka v samotném závěru. Režisér Vaculík má v sobě určitě potenciál, který snad jednou zúročí opravdu celý. Zatím jsou jeho kousky na průměrné úrovni, ale snaha se cení! Tentokrát to bylo o fous lepší, než Hodinový manžel. 55% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dobrý.. Na prdel mě to sice neusadilo, ale řemeslo je to kvalitní.. Montér na začátku naprosto brillantně napsaný. Násilník to ještě držel v napětí. U klepání všechno tak něják povolilo a finiš byl sice hezky nejednoznačný, ale moc neupoutal... šul null-podtrženo sečteno=solidní troječka. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Dobre natočené, dobrí herci, dialógy - mor to amatérskych filmov - v rámci možností prirodzené. Atmosféra slušne budovaná, osobne by som však prijal svižnejšie tempo. Napriek tomu ma to dokázalo vtiahnuť. Ale ten koniec to dosť zabil (doslova). Proste mi vôbec nesadol. Niežeby bol "papierovo" zlý, ale spôsob akým je natočený je totálne antiklimatický. Skrátka mi vôbec nesedel k predchádzajúcej dôkladne budovanej atmosfére a pôsobil na mňa štýlom "nech to už máme z krku." Pritom na závere by si rejža mal dať dvojnásobne záležať. Škoda, ale i tak solídne remeslo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po Soukupovom To není moje sestra asi to najlepšie čo druhí Pionýri ponúkli. Atmosferická 10 minútovka, ktorú od vyššieho hodnotenia odrádza nevýrazný záver a celková pointa. S odstupom času však pri spomienkach na film prevažujú viac pozitíva... 65% ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

První polovina pětihvězdičková, nicméně druhá část, kde jsem očekával gradaci napětí, mě velmi zklamala. Pointa zcela nevyzněla + i vzhledem k řemeslné kvalitě celého filmu, byla pěkně blbě natočená... škoda, film měl náběh na vítěze pijonýrů. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

S krátkými horrory z Youtube teprve začínám a tento mě tu čest být úplně první ze všech. A myslím si, že jsem si vybral dobře. Vytvoření slušné horrorové atmosféry na poli několika minut, to si určitě zaslouší uznání. Takže nechť všichni další tvůrci krátkometrážních hororů poděkují Františkovi Vaculíkovi za to, že mě moje zvědavost zavede dřív nebo později i k nim. ()

Luq 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Skvělý a vtipný začátek. Montér dveří byl vynikající, přirozený a ve svém hereckém výkonu strhující. Stejně tak již z minula osvědčená hlavní představitelka. Bohužel, následný pokus o napětí mi u mě nějak nefungoval. Velká část zvuků, které by měly děsit (např. bouchání na dveře) znělo ve filmu tak nějak uměle, nereálně – jakoby byly zvuky stažené z nějaké freeware knihovny. Přestože tak má film dobrou kameru, kompozici a herecký výkon, tak to prostě ve spojení s důrazem na atmosféru s potlačením děje nefunguje, napětí to u mě nevybudilo a ta finální pointa mi pak vyzněla tak nějak úsměvně a nepovedeně. Velká škoda, protože začátek i střed byl dobře rozjetý (přemýšlení o variantě, že montér schválně nechal v nedobytných dveřích „zadní vrátka“ vs. verze, že je choromyslná a jde o halucinace). Celkově tedy (3,5*). ()

Reklama

Reklama