Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sobotní brigáda... Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1976. Důchodkyně Liduška (M. Motlová) chce dát opravit chodník před domem, kde bydlí. Když u OPBH neuspěje, vyhlásí sobotní brigádu celého domu. V určený den se však nikdo neukáže, a tak se rozhodne opravit chodník sama. Nepomůže jí ani její manžel (V. Hlavatý), který vše navíc okomentuje slovy: „máš, cos chtěla". Pak se ještě objeví kolemjdoucí učitel ve výslužbě (F. Filipovský), který zpochybní její práci. A jak to všechno dopadne, na to už se podívejte v úsměvném bakalářském příběhu. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh z doby, kdy chyběl materiál i řemeslníci. A proto nastupuje Marie Motlová v roli agilní bábrdle, která poté, co se jí všichni vyfláknou na její sobotní brigádu, dokáže, že i obyčejná ženská si umí poradit s vydlážděním chodníku. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka jako taková budí úsměv a také vzpomínky na dobu, kdy nic nefungovalo, přesto mnozí volají po jejím návratu. Marie Mottlová je akční baba, manžel i kibic na pár facek. Ale jaksi mi chyběla výraznější pointa. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A Vy se jaksi cítíte způsobilá v těch dlaždičských pracích?" Ema si odskočila z Nemocnice na kraji města aby si střihla hlavní roli v bakalářské povídce na téma To naše ulice ještě nezažila. Její postava je sice značně akční, to se ale nedá říct o sousedech a už vůbec ne o povídce jako takové. Ještě bych ráda závěrem poznamenala, že ten kolemjdoucí prudič v podání F. Filipovského měl dostat dlažební kostkou po hlavě hned napoprvé. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, v dobách socialismu nebylo radno OPBH (Okresní podnik bytového hospodářství) vůbec o něco žádat. Nebyli lidi, nebyl materiál, zkrátka objednanou práci vykonali, jak se říká, za uherský rok. Tato povídka daný problém vyobrazila přesně, ale jinak že by to bylo ze života se říci tedy rozhodně nedá. Jako zábavný příběh však vyznívá dobře, a tak alespoň něco. ()

Reklama

Reklama